Irkçı ateş İsrail'i sardı

 İki Müslüman oyuncu transfer ettikten sonra tepkiler alan İsrail birinci lig takımlarından Beitar Jerusalem'ın kulüp binası kundaklandı.Saldırı, dört Beitar taraftarının ırkçı tahrikte bulunmakla suçlanmasından bir gün sonra gerçekleştirildi. Polis Sözcü

Irkçı ateş İsrail'i sardı

 

İki Müslüman oyuncu transfer ettikten sonra tepkiler alan İsrail birinci lig takımlarından Beitar Jerusalem'ın kulüp binası kundaklandı.

Saldırı, dört Beitar taraftarının ırkçı tahrikte bulunmakla suçlanmasından bir gün sonra gerçekleştirildi. Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, yangında ölen ya da yaralanan olmadığını, ancak büyük maddi hasar meydana geldiğini  belirterek , "İlk bulgularımız, yangına birkaç şüphelinin neden olduğun gösteriyor" dedi.

Sözcü, takımın geçen ay iki Çeçen oyuncuyu transfer etmesiyle saldırı arasındaki olası bağlantının araştırıldığını belirtti.

İsrail Futbol Federasyonu ve FIFA geçen ay, Beitar Jerusalem'den Çeçen futbolculara karşı ırkçı tezahüratlar yapıldığı iddiasıyla ilgili açıklama istemişti.Bu olayla ilgili dört Beitar taraftarına suçlama yöneltildi.

ARAP OYUNCU YOK

Kulübe ayrıca, Teddy Kolek Stadyumu'nda en fanatik taraftarların oturduğu 7 bin kişilik bölümün beş maçlığına kapatılması cezası verildi.Beitar Jerusalem, sağcı İsrailliler'in tuttuğu bir takım.Kulüp taraftar baskısı nedeniyle bu zamana dek hiçbir Arap oyuncuyu kadrosuna katmadı.İsrail nüfusunun yüzde 20'sini oluşturan Araplar, diğer İsrail takımları ve milli takımda uzun süredir önemli görevler alıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor