"İmza yönetime karşı kitlesel bir harekettir"

Trabzonspor'da ibradan sonra ikinci kırılma noktası olan imza kampanyasının da perde arkasını aydınlanıyor.Bordo-Mavililer’de Nuri Albayrak yönetiminin ibra edilmemesiyle tarihi bir kırılma anı yaşanırken, şimdi de imza kampanyası ile Hacıosmanoğlu yöneti

"İmza yönetime karşı kitlesel bir harekettir"

Trabzonspor'da ibradan sonra ikinci kırılma noktası olan imza kampanyasının da perde arkasını aydınlanıyor.

Bordo-Mavililer’de Nuri Albayrak yönetiminin ibra edilmemesiyle tarihi bir kırılma anı yaşanırken, şimdi de imza kampanyası ile Hacıosmanoğlu yönetimini kongreye zorlama operasyonu yapılıyor.

Peki camianın önde gelenleri imza kampanyası için ne diyor?

İBRADAN SONRA İMZA

Trabzonspor’da ibradan sonra imza kampanyası ile yeni bir tarihi kırılma noktasının eşiğine gelindi. Bordo-Mavililer’de Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin kongreye gitmesi için imza kampanyası başlatıldı.

HEDEF 1500 İMZA

 Yaklaşık 1-2 ay önce başlayan bu adımların artık sona yaklaştığı son kongrede üye hakkı bulunan delegelerin 5’de 1’nin yani 1500 delegenin imza atması durumunda yönetim yasal olarak kongreye gitme zorunluluğu bulunuyor. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bu girişime sert tepki gösterirken, muhalefet ise uzun süren çalışmalarında sona yaklaştığı bilgisine ulaşıldı. Yaklaşık 1000 rakamına ulaşan ve bu ay sonuna kadar 1500 rakamını bulmak isteyen muhalifler sonrasında Hacıosmanoğlu’nun tavrını bekleyecek..

 2.KIRILMA NOKTASI

 Yani ibra olayından sonra Trabzonspor’da yeni bir tarihi kırılma noktasının arefesindeyiz. Neden imza kampanyası başlatıldı? Kimler bu işin önderliğini yaptı? Başkan ve yöneticiler ne düşünüyor? Camianın genel düşüncesi imza kampanyasına karşı nasıl? İşte biz bu bütün sorunların cevaplarını muhataplarına sorduk ve ibra olayından sonra imza kampanyasının da perde arkası aydınlatılmaya çalışıldı.

Camianın önde gelen isimleri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte o değerlendirmeler;

İmza kampanyasında öne çıkan isimlerden Özkan Sümer, ‘neden?’ sorunu cevapladı:

2.SAYFADA

Amaç yönetimi devirmek değil Trabzon’u kurtarmak!

YOLLAR KAPANINCA

 Trabzonspor’un eski Başkanı ve efsane teknik adam Özkan Sümer, hiç kuşkusuz imza kampanyası öncesi Hacıosmanoğlu yönetimine sert eleştirileri nedeniyle bu kampanyada ismi öne çıktı. Sümer, imza kampanyasının tüm yolların kapatılması nedeniyle başvurulacak başka bir çare olmaması nedeniyle tercih edildiğini ifade ederek, “Bu Trabzonspor’da yönetimi devirmek için çıkılan bir yol değildir. Tek amacımız Trabzonspor’un kurtuluşudur. Biz bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

YÖNETİMİ PARÇALANDI

Sümer, “Trabzonspor’da şartlar olağanüstü genel kurul için oluştu. Yönetim bu işi götüremeyeceği 7 kişinin yönetimden ayrılmasıyla belli oldu. Kendi yönetimini birarada tutamayanlar nasıl kitleleri birleştirebilir ki. Zaten Trabzonspor’un ciddi sıkıntıları vardı. Kongre ile yeni yönetimden bunları çözmesi beklendi. Ancak bu yönetim sorunları çözmeyi bırakın, yerine daha sıkıntılı sorunlar ekledi. İmza kampanyası arzu edilen bir şey değil ama başka çare kalmayınca bu yola başvuruldu” dedi.

EĞER KONGREYE GİDERSE..

Sümer, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun “Yeterli imzayı toplasınlar giderim” restine karşı kampanyaya katılımların arttığını ifade ederek, “Biz imzaları topladıktan sonra bakalım başkan nasıl bir tavır alacak. Bizim amacımız 1500 imzayı topladıktan sonra öncelikle kulübe göndermek. Eğer başkan kongre kararı alır ve imza kampayası ile sıkıntılı yolu tercih etmezse bu yolu kullanmayacağız. Ancak yine kongreye gitmezse dernekler masasına başvurarak kongre süreci için yasal girişimi başlatacağız. Umarız imzalar toplanınca bu yolu yönetim Trabzonspor’u bu yola sevk etmez” dedi. Ne Özak ne benim işim, bu toplumsal bir tepki!

KİMSE ORGANİZE ETMEDİ

 Sümer, imza kampanyası nedeniyle eski Bakan Faruk Özak ve kendisinin organize ettiği yönünde suçlamaların yanlış olduğunu belirterek, “Ne Faruk bey ne de ben ne de başkası bu işi organize etmedi. Herkeste müthiş bir memnuniyetsizlik vardı. Sonuçta olay kitlesel bir tepkiye dönüştü. Zaten bir grubun yaptığı iş olsa bu kadar kitlesel eyleme dönüşmez, saman alevi gibi parlayıp söner” dedi

KURTARMAK İÇİN

Sümer, “Amaç Trabzonspor’u kurtarmak ve ortadaki tabloyu değiştirmek için bir adım olarak bakan herkes bu işe katılınca olay belli noktaya geldi. Kimse yönetimi göndermek derdinde değil, Trabzonspor’u kurtarmak için kongreye gidip yeni bir yol açma arzusunda. Bu herkesin isteği ki, imza kampanyası bu noktaya kadar geldi” diye konuştu.

 Eski Asbaşkan Hacısalihoğlu: İmza yasal hak ise yanlış bir şey yok 3.SAYFADA

Eski Asbaşkan Hacısalihoğlu: İmza yasal hak ise yanlış bir şey yok

 DESTEK VERİYORUM

 Eski Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, imza kampanyasına destek verdiğini açıklarken, “İmza kampanyası yasal değil mi? Evet... O zaman niye bunu hukuksuz bir girişim olarak sunuluyor. Tabiki kimse bu yolu tercih etmek istemez. Ama o kadar büyük bir memnuniyetsizlik var ki, bu yola karşı müthiş bir eğilim oluştu. Eğer yönetim kongreye gidip güven oyu alsa kimse bir şey demez” dedi.

DEĞERLERE SALDIRIRSAN

Hacısalihoğlu, “Eğer bu yeni dönemde yeni bir yol açacak ise doğru bir yoldur. Sonuçta siz eğer Trabzonspor’un tüm değerlerine savaş açıyor, Özkan Sümer, Faruk Özak, Hami, Mustafa Akçay, Tolunay gönderip, siyasi görüntü verip, Sadri Şener’e de dava açıyorsanız bunun bir karşılığı olur. İmza atan hain, atmayan kahraman düşüncesi yanlış. Bu bir hak ise o zaman sorun yok” dedi.

Divan Başkanı Ali Özbak: Sevimli gelmiyor ama..! 4.SAYFADA

Divan Başkanı Ali Özbak: Sevimli gelmiyor ama..!

 Trabzonspor Divan Başkanı Ali Özbak, imza kampanyası ile ilgili olarak, “Sonuçta divan başkanı olduğum için fazla yorum yapamam. Tabiki böyle bir yolun tercih edilmesi sevimli gelmiyor. Keşke insanların bu yolu gitmek zorunda olmasına neden olunmasaydı. İmza kampanyası yasal bir yol. Delegeler bunu kullanmak isteyebilir. Yine diyorum ki keşke bu yol açılmamış olsaydı ancak tabiki karar delegenin hür iradesinindir” dedi.

 

Eski yönetici Mahmut Aksu, kampanyayı savundu: Eğer bu yol açılırsa örnek ve doğru olur  5.SAYFADA

Eski yönetici Mahmut Aksu, kampanyayı savundu: Eğer bu yol açılırsa örnek ve doğru olur

DELEGE TAVRINI KOYAR

Trabzonspor’un eski yöneticisi Mahmut Aksu, imza kampanyasının doğru yapılmış bir eylem olduğunu belirterek, “Eğer Trabzonspor tüzük tadilatını yapmış olsaydı, her isteyen bu kulübe başkan adayı olamazdı. Ancak yapılmayınca böyle sıkıntılar oluyor. Kimse kuruluşunda bu kulübün olan değerlerine hakeret etme ve saldırma cürretinde bulunamaz. Seversin ya da sevmezsin ama bu kulübün değerlerine ağır hakaretler edemezsin. Bunu yaparsan delege buna karşı tavrını gösterir” dedi.

HERKESE SALDIRSAN

 Aksu, “Ben de imza kampanyasına imza attım. Eğer bu kampanya ile yeni bir yol açılacaksa çok iyi olur. Bu bizden sonrakilere örnek olacak. Herkes bu kulübü isteği gibi kafasına göre yönetemez. Sadri Bey’e dava açıp, Faruk beye saldırdıktan sonra Başkan aldığı tepki sonrası kulübü doğru dürüst yönetmeye başladı. Örnek olarak bir yol açılacak bu imza kampanyası ile. Bu konuda doğru bir adım atıldığına inananlardanım” dedi.

 Eski Asbaşkan Haşim Sayitoğlu: Eğer siz delegeye rest çekerseniz! 6.SAYFADA

 Eski Asbaşkan Haşim Sayitoğlu: Eğer siz delegeye rest çekerseniz!

 Trabzonspor’un ibra edilmeyen Nuri Albayrak yönetiminin Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, imza kampanyasının bu denli kitlesel eyleme dönüşmesinde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, “Bu imzayı toplayamazlar” restinin etkili olduğunu ifade ederek, “Yoksa böyle restleşme olmazsa bu kampanya bu noktaya gelmez. Keşke Trabzonspor, bu noktaya gelmemiş olsaydı. Yasal bir hak ise bir şey diyemiyorum. Sonuçta delegenin tercihi” dedi.

 Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu: İmzayı toplasınlar ben de bırakırım! 7.SAYFADA

 Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu: İmzayı toplasınlar ben de bırakırım!

Trabzonspor’da imza kampanyası ile kongreye zorlanan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, yapılan bu operasyona sert tepki göstererek, “Biz Trabzonspor’u temiz hale getirmek için adımlar atıyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Buna karşılık imza kampanyası yapsalar ne olur. Yaptığımız bu işlerden dolayı bizi arayıp destek veren binlerce Trabzonsporlu var. Eğer 1500 imzayı toplarlarsa zaten bu rakamı toplayana başkanlık verirler. Yanlış bir yol. Ancak imzaları toplasınlarda bakayım. Eğer onlar o kadar imzayı toplarsa ben de gereğini yaparım. Ama Trabzonspor’da yaptıklarımızın doğru olduğuna inanıyorum. Çünkü herkes hesap sorulmasını istedi. Biz de bunu yapıyoruz. Bu galiba birilerini rahatsız etti” dedi.

KAYNAK: GÜNEBAKIŞ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor