İmdada Malouda yetişti!

//Spor Toto Süper Lig'in 2. hafta maçında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı bordo mavili ekip 2-1'lik skorla kazandı.Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Adrian Mierzejews

İmdada Malouda yetişti!

Spor Toto Süper Lig'in 2. hafta maçında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı bordo mavili ekip 2-1'lik skorla kazandı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Adrian Mierzejewski ve 49. dakikada Florent Malouda kaydetti. Çaykur Rizespor'un maçtaki tek golü ise 40. dakikada Tevfik Köse attı.

Bu sonuçla Trabzonspor, bu sezon ligde kendi sahasında oynadığı ilk iç saha maçında galibiyete uzanıp, puanını 3'e çıkardı. Çaykur Rizespor ise geçtiğimiz hafta kendi evinde hanesine yazdırdığı 3 puan sonrasında bu sezonki ilk yenilgisini aldı.

Ligde önümüzdeki hafta Trabzonspor, Akhisar Belediyespor ile deplasmanda kozlarını paylaşırken, Çaykur Rizespor ise kendi sahasında Kayseri Erciyesspor ile 3 pauan mücadelesi verecek.

Maçın ayrıntıları 2.sayfada

 

AKÇAY KAZANAN TAKIMI BOZMADI

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, geçtiğimiz hafta içerisinde UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda deplasmanda FK Kukesi'yi 2 - 0 mağlup eden 11'ini bozmadı. Çaykur Rizespor karşısında da aynı 11'i sahaya süren Akçay, yedek kulübesinde ise değişime gitti. Akçay, sakatlığı geçen Malouda ile Giray Kaçar'ı 18 kişilik kadroya alırken, Emre Güral ve Abdülkadir Özdemir'i ise tribüne yolladı.

RİZESPOR'DA TEK DEĞİŞİKLİK

Çaykur Rizespor'da ise maç öncesi yapılan antrenmanlarda sakatlanan Florin Cernat, Trabzonspor maçında 18 kişilik kadroya alınmazken, bu futbolcunun yerine Eren Albayrak 11'de sahaya çıktı. Yeşil - mavili takımda Sercan Kaya ve Eren Albayrak, hem eski teknik direktörleri Mustafa Akçay, hem de eski takımı Trabzonspor'a karşı forma giymenin heyecanını yaşadı. Eren Albayrak maçtan önce Akçay'ın yanına koşarak başarılar diledi.

COLMAN KULÜBEYE OTURDU

Trabzonspor'da performansı sürekli eleştirilen ve teknik direktör Akçay tarafından da kendisine çeki düzen vermesi konusunda uyarılan Gustavo Colman, Rizespor maçında kulübede oturdu. Ligin ilk haftasında oynanan Beşiktaş maçında ilk 11'de sahaya çıkan Colman, hem agresif tavırlar sergilemiş hem de kötü bir futbol ortaya koymuştu.

TRABZONSPOR'DA GOL ARAYIŞLARI DEVAM ETTİ

Golden sonra ataklarını devam ettiren Trabzonspor, ilk 20 dakika içinde rakip kale önünde tehlikeli pozisyonlar buldu. 11. dakika ile 17. dakika arasında Volkan Şen'in 2 gol girişimi ve Soner Aydoğdu'nun çektiği şutlar sonuçsuz kalırken, bu dakikalardan sonra oyun daha dengeli bir hal aldı.

ALİ ADNAN'IN SERBEST VURUŞU GOLÜN HABERCİSİ OLDU

İlk yarının sonlarına doğru, 2 kez gole yaklaşan Çaykur Rizespor, bu pozisyonlardan birini değerlendirerek skora denge getirdi. 35. dakikada Ali Adnan'ın kullandığı serbest vuruşta top direğin az farkla yanından dışarı giderken, 40. dakikada ise konuk ekip golü buldu.

Sercan Kaya'nın sağdan ortasında, kaleci Onur Recep Kıvrak'ın uzaklaştırmak istediği topu Sylvestre kafa ile Tevfik Köse'ye aktardı. Bu futbolcu da gelişine düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. İlk yarı başka gol olmadı ve taraflar 1-1'lik eşitlikle soyunma odasının yolunu tuttu.

VOLKAN İLK YARI BİTMEDEN SAHAYI TERK ETTİ

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşmada bordo-mavili futbolcu Volkan Şen, kendisine tribünden gösterilen tepki üzerine gözyaşları eşliğinde soyunma odasına gitti.

Çaykur Rizespor'un 1-1'lik beraberliği sağlamasının ardından 42. dakikada maraton tribün önünde konuk takımın taç atışı kullanacağı sırada bir taraftar Volkan Şen'e sözlü tepki gösterdi.

Taraftarın bu davranışı sonrasında göz yaşlarını tutamayan Volkan Şen, takım arkadaşı Aykut Akgün'ün kendisini sakinleştirmeye çalışmasına rağmen, teknik heyetin de izni olmadan soyunma odasının yolunu tuttu.

Volkan Şen'in 42. dakikada sahayı terk etmesiyle bordo-mavili takımın 10 kişi kalması üzerine teknik heyet, bu futbolcunun yerine 45+1. dakikada Florent Malouda'yı oyuna dahil etti.

MALOUDA'NIN HARİKA GOLÜ GALİBİYETİ GETİRDİ

İkinci yarının başlarında gelişen Trabzonspor atağında rakip ceza alanı ön çizgisi üstünde hafif sağ tarafta topla buluşan Adrian, pasını Malouda'ya verdi.

49. dakikadaki bu atakta Malouda, yerden gelen topu sol ayağının dışıyla sağ köşeden 90 diye tabir edilen yerden ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirleyen isim oldu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor