İlkay'ı yere göğe sığdıramadı

 UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, Bayern Münih ile cumartesi günü Şampiyonlar Ligi final maçına çıkacak Borussia Dortmund'un Ajax, Real Madrid, Manchester City, Shakhtar Donetsk ve Malaga takımlarını elemesinde orta sahadaki oyuncularının yet

İlkay'ı yere göğe sığdıramadı

 

UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, Bayern Münih ile cumartesi günü Şampiyonlar Ligi final maçına çıkacak Borussia Dortmund'un Ajax, Real Madrid, Manchester City, Shakhtar Donetsk ve Malaga takımlarını elemesinde orta sahadaki oyuncularının yetenekleri vurgulandı.
 
Haberde, Marco Reus, Jakub Błaszczykowski, Kevin Grosskreutz ve Mario Götze'nin enerjileri ve uyumları Dortmund'un başarısında çok önemli bir rol oynamasına rağmen iki yönlü 22 yaşındaki oyun kurucu İlkay Gündoğan'ın orta sahadaki "en önemli oyuncu" olduğu vurgulandı.
 
Teknik direktör Klopp, takıma 2011'de katılan İlkay Gündoğan'ın strateji uzmanı olduğunu ve kısa sürede çok önemli işler yaptığını vurgulayarak, "Birçok oyuncu dar alanda hızlı oynayabilir ve harika işler çıkarabilir ama İlkay'daki vizyon, paslı oyunu yönlendirmedeki bakış açısı çok az oyuncuda var ve bu onu olağanüstü bir futbolcu yapıyor" ifadesini kullandı.
 
Gündoğan ise hala gelişim aşamasında olduğunun farkında olduğunu belirterek, "Benim için işlerin şimdiye kadar çok iyi gitmesinden gururluyum, daha çok çalışarak gelişmeye devam edeceğim ve sahaya en iyi oyunumu yansıtmak için her şeyimi vereceğim" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler