İlk yarıda futbolcuların karnesi!

Trabzonspor’da futbolcuların ilk yarı performansları beklenenin altında kalırken en iyi çıkışı ise performanslarıyla dikkat çeken kaleci Onur Recep Kıvrak ve Adrian Mierzejewski yaptı.Spor Toto Süper Ligi’nin ilk yarısında Trabzonspor oynadığı 17 maçta 6’

İlk yarıda futbolcuların karnesi!

Trabzonspor’da futbolcuların ilk yarı performansları beklenenin altında kalırken en iyi çıkışı ise performanslarıyla dikkat çeken kaleci Onur Recep Kıvrak ve Adrian Mierzejewski yaptı.
Spor Toto Süper Ligi’nin ilk yarısında Trabzonspor oynadığı 17 maçta 6’şar galibiyet ve beraberlik elde ederken 5 maçta ise mağlup oldu. Attığı 19 gole karşılık kalesinde 15 gol gören Karadeniz ekibi, topladığı 24 puan ile ilk devreyi 7. sırada tamamladı. Sezon başında koyulan hedeflerin gerisinde kalan bordo-mavili takımda futbolcularda istenileni veremedi. Sezon başında transfer edilen oyuncuların uyum sorunu yaşadıkları gözlenirken, önceki sezonlarda takımda bulunan oyuncuların yaşadığı bir takım sakatlıklar ve sorunlar Karadeniz ekibini sıkıntıya soktu.

EN İYİ PERFORMANS KALECİLERİN
Trabzonspor bu sezonun ilk yarısında en iyi performansı kaleciler gösterdi. Bordo-mavili takımın kalesini ilk 4. hafta takım kaptanı Tolga Zengin korudu. Kaptan’ın Sivasspor maçında sakatlanması sonrası kaleyi Onur Recep Kıvrak devraldı.
Tolga Zengin: Trabzonspor takım kaptanı Tolga Zengin geçtiğimiz sezonki başarılı performansını bu sezon da yansıttı. Karabükspor, Elazığspor, Gaziantepspor ve Sivasspor maçlarında forma giydi. Sivasspor maçının 9. dakikasında sakatlanmasının ardından kaleyi Onur’a devretti. Söz konusu maçlarda Tolga kalesinde 2 gol gördü. Sahada 278 dakika kaldı.
Onur Recep Kıvrak: Trabzonspor’un en başarılı isimlerinde biri Onur Recep Kıvrak, kaleyi Tolga’dan devralmasının ardından, kaleyi bir daha bırakmadı. Tolgae Zengin'in sakatlığının ardından iyileşse de Onur gösterdiği performans ile kaleyi tatlı rekabet içinde olduğu takım kaptanına bırakmadı. Başaralı kaleci özellikle Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında Eskişehirspor maçında ortaya koyduğu performansla herkesin beğenisini kazandı. Başarılı kaleci ligde oynadığı 14 maçta kalesinde 13 gol gördü. Bin 252 dakikada sahada kaldı.
Zeki Ayvaz: Tolga ve Onur’un bulunduğu yerde kaleyi alması çok zor ama çalışması ve azmiyle iyi bir kaleci olduğu oynanan hazırlık maçlarında ispatladı.

TÜRKİYE’NİN EN AZ GOL YİYEN SAVUNMASI
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş savunma bölgesinde bir çok isim denedi. Galatasaray ile oynanan lig maçında savunma bölgesinde Serkan, Giray, Celustka ve Emerson’u kullandı.
Serkan Balcı: Trabzonspor’un emektar futbolcusu Zeki Yavru’nun alt yapıdan gelmesinden sonra ortaya koyduğu performans ile bazı maçlarda eleştiri oklarını üzerine çekti ama emektar futbolcu son maçlardaki performansıyla beğeni kazanmasını bildi. Özellikle adam markajlarındaki zamanlamasıyla takım savunmasına önemli katkıda bulundu. Oyuncu bu sezon lig de 12 maçta forma giydi. Bin 2 dakika sahada kalan oyuncu 1 asist ve 3 sarı kartla oynadı.


Giray Kaçar: Sezon başında Macaristan Temsilcisi Videoton ile oynanan Avrupa Kupası maçında kolu kırıldı. Yaşadığı sakatlık 8. hafta gibi uzun süre sahalardan uzak kalmasına neden oldu. Başarılı savunma oyuncusu ortaya koyduğu performans ile defansın değişmez ismi olacağını ispatladı. Oyuncu bu sezon ligde 9 maçta forma giyerken 810 dakika sahada kalabildi. 1 asist ve 2 sarı kart ile ilk yarıyı tamamladı.


Sol Bamba: Trabzonspor’un yeni transferlerinde Sol Bamba kısa sürede takıma uyum sağlaması savunmadaki uyuma yansıdı. Geldiği ilk dönemde tartışılan isimlerinde başında gelen Fildişli oyuncu performansıyla Trabzonspor taraftarının gönlünü kazandı. 3-0 kaybedilen Eskişehirspor maçı sonrası sakatlanan oyuncu yaşadığı sakatlık sonrası ilk yarıyı kapattı. 11 maçta 990 dakika forma giyen oyuncu 5 sarı kart ile oynadı ve aldığı 4 sarı kart nedeniyle bir maçta ise cezası nedeniyle oynamadı.


Mustafa Yumlu: Giray ve Sol Bamba’nın sakatlıklarında forma giydi. Savunmada çok fazla sırıtmadı. İki oyuncunun da yerini doldurabileceğini gösterdi ama son oynanan maçlarda duran toplarda yenen gollerde hatası oldu. Oyuncu 12 maçta Bin 80 dakika forma giydi. 4 sarı kartla sezonu tamamladı ve sarı kart cezası nedeniyle bir maçta forma giyemedi.


Emerson: Brezilyalı oyuncu sezon başında Trabzonspor’un kadrosuna dahil oldu. Sakatlığı ile ilgili spekülasyonlar yapılsa da durumunun konuşulanlar gibi olmadığını gösterdi. Performans olarak çok üst düzeye çıkmadı ama attığı 2 golle takımına katkıda bulundu. 14 maçta forma giyen oyuncu Bin 260 dakika sahada kaldı ve 1 sarı kart ile sezonu tamamladı.


Marek Cech: Bu sezon teknik direktör Şenol Güneş ile yıldızı barışmadı. Sadece 1 maçta forma giyen oyuncu gönderilecekler arasında ilk sırada yer aldı. Slovak oyuncu bu sezon sadece Elazığspor maçında forma giydi.
Ferhat Öztorun: Bu sezon forma şansı bulamayan oyuncular arasında ilk sıralarda yer aldı. Performans alt düzeyde olunca Güneş tarafından kadroya alınmadı. Karabükspor maçında oyuna sonradan girdi ancak taktik gereği sonradan çıkmak zorunda kaldı. Oyuncu 45 dakika forma giyebildi.

GÜNEŞ’İN JOKER’İ CELUSTKA
Çek oyuncu Ondej Celustka Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in joker oyuncusu oldu. Güneş, savunma oyuncusu 1. bölgede her alanda kullandı. Savunmanın sağında, solunda ve stoper bölgesinde oynayan oyuncu 7 lig maçında forma giydi 630 dakikada sahada kalan oyuncu 1 asit yaparken 1 sarı kartı ile ilk yarıyı tamamladı.
Zeki Yavru:1461 Trabzon formasıyla başaralı bir dönem geçirdikten sonra Trabzonspor kadrosuna dahil oldu. Trabzonspor alt yapası adına farklı bir misyon üstlenen oyuncu teknik direktör Şenol Güneş’in görev verdiği maçlarda başaralı işlere imza attı. Olası eleştirilerden korunması ve daha çok deneyim kazanması adına Serkan Balcı’nın düzelmesinin ardından yedek kulübesine oturtturuldu.


Barış Özbek: Trabzonspor’da bekleneni veremeyen oyuncuların başında geliyor. Gözden düşen oyuncu takım bulması halinde gidecekler arasında yer alıyor. 7 maçta oyuna sonradan girdi ve 118 dakika sahada kaldı.

ORTA SAHA OTURMADI
Didier Zokora: Trabzonspor’un sahada en çok kalan oyuncusu oldu. Teknik Direktör Şenol Güneş’in en çok forma verdiği oyuncu olan Fildişli, orta sahada takımı sırtlamaya çalıştı. Zaman zaman bunda başaralı olsa da zaman zaman olamadı. Çok üst düzey performans gösteremeyen oyuncu 15 lig maçında forma giydi ve Bin 266 dakika sahada kalarak ilk yarıda en çok formayı giyen oyuncu oldu. 3 sarı kartla ilk yarıyı tamamladı.


Aykut Akgün: Trabzonspor’da orta sahada bölgesinde yıldız oyuncuların çokluğu nedeniyle fazla forma şansı bulamadı. Takımın yaşadığı düşüşe oda dahil oldu. Ligde iki maçta forma giydi ve 52 dakika sahada kaldı.


Soner Aydoğdu: Trabzonspor sezon başında Gençlerbirliği’nden transfer etti. Yeni takımında geçirdiği ilk sezonun ilk yarasında kendisinden bekleneni veremedi. Yaşadığı sakatlıklar yüzenden kendisini gösteremedi. Camianın ve Güneş’in çok şeyler beklediği oyuncu 9 maçta 591 dakika oynadı 1 gol ve 1 asist yaptı. 3 sarı kart ile ilk yarıyı tamamladı.

COLMAN'SIZ TRABZONSPOR
Colman: Trabzonspor’un Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman takımın en önemli iskelet oyuncularında biri. Oyuncu sezon başında kalma ile gitme arasında git geller yaşayınca takıma fazla bir katkı sağlayamadı. Yaşadığı sakatlık yüzünden tedavisini ülkesinde sürdürdü. Belli bir süre takımdan ayrı kaldı. Bu sürene bordo-mavili takım oyuncusunu aradı. Teknik Direktör Şenol Güneş, Colman’sız bir Trabzonspor ortaya çıkarmak istedi ancak takımın yaşadığı düşüş buna engel oldu. Arjantinli oyuncu ligde 4 maçta forma giydi. 315 dakikada sahada kalırken ilk yarıyı 1 sarı kart ile tamamladı.


Marek Sapara: Kiralık oynadığı Gaziantepspor’da ortaya koyduğu performans nedeniyle teknik direktör Şenol Güneş tarafından sezon başında tekrar takıma çağırıldı. Colman’ın sakatlanması nedeniyle de forma şansı buldu. Oynadığı maçlarda beğeni kazanan ve alkış alan Sapara takımdaki dengeler nedeniyle de zaman zaman yedek kulübesinde13 maçta forma giyen oyuncu 928 dakika sahada kaldı. Slovak oyuncu 1 gol ve 2 sarı kart ile ligin ilk yarısını tamamladı.

EN İYİ ÇIKIŞI ADRİAN YAPTI
Adrian: Ligin ilk 9. haftasında forma giyemeyen oyuncu Medical Park Antalyaspor’a 2-1 kaybedilen maçta attığı gol ve ortaya koyduğu performans ile formasını bırakmadı. Sezon başında oynamadığı için gönderilecekler arasında yer alan Polonyalı oyuncu bonservis bedeliyle Trabzonspor’un sıkıntılı oyuncularının başında geliyordu ancak son haftalarda ortaya koyduğu performans ve çıkış sonrası takımın kurtarıcıları arasında yer aldı ve herkesi heyecanlandıran oyuncu konumuna geldi. Takım halinde iyi bir görüntü vermeyen Trabzonspor’da en iyi oyuncu durumunda olan Adrian oynadığı 7 lig maçında 606 dakika sahada kaldı 3 gol ve 2 asist yaptı. 2 sarı kart ile ilk yarıyı tamamladı.


Alanzinho: Trabzonspor’da en çok kırılkanlık gösteren oyuncuların başında geldi. Forma giyemediği için sıkıntılı günler geçiren ancak bunu bir sorun haline getirmeyerek çalışmalarını sürdüren oyuncu, Şenol Güneş’in forma verdiği maçlarda elinden geleni yapmaya çalıştı. 12 maçta 652 dakikada sahada kalan oyuncu ilk yarıda gol atmasa da 3 asist yaparak takımına katkıda bulundu. 1 sarı kart ile ilk yarıyı tamamladı.

EN GOLCÜ OLCAN
Olcan Adın: Trabzonspor’un çok şeyler beklediği ancak bir türlü istenilen çıkışı yakalayamayan oyuncu özel hayatında yaşadığı dalgalanmaları futboluna yansıtınca teknik direktör Şenol Güneş tarafından yedek kulübesine çekildi. Oyuncusuyla sürekli görüşen ve toparlanması için destek sağlayan Güneş, takımın genel manada yaşadığı düşüş nedeniyle oyuncusundan beklediği veremedi alamadı. 14 maçta Bin 66 dakika forma giyen oyuncu 4 golle takımın en çok gol atan ismi oldu. Olcan 1 asist ve 2 sarı kart ile ilk yarıyı tamamladı.


Yasin Öztekin: Teknik Direktör Şenol Güneş çok şeyler beklediği ve zaman zaman kötü performansına rağmen toparlanması için forma şans verdiği Yasin Öztekin’de bekleneni veremeyen oyuncular arasında yer alıyor. Sezon başında takıma katılan oyuncu 15 maçta Bin 12 dakika sahada kaldı. 1 gol atıp 3 asist yapan oyuncu ilk yarıyı 3 sarı kart ile tamamladı.


Volkan Şen: Sezon başında teknik direktör Şenol Güneş’in en çok güvendiği isimlerin başında geldi. Yaşadığı sakatlık ardından performansı düştü ve kadroya girememenin vermiş olduğu sıkıntı nedeniyle zaman zaman hocasıyla ters düştü. Takımdan ayrılma yönünde hamleleri olsa da bordo-mavili takım ile 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. İkinci yarıda toparlanması beklenen oyuncular arasında yer alan Şen, ilk yarıda 6 lig maçında 219 dakika forma giydi. 1 gol atan oyuncu 1 sarı kart ile ilk yarıyı tamamladı.


Robert Vittek: Trabzonspor’a geldiği günden beri bordo-mavili takıma katkısı olmadı. Yaşadığı sakatlıklar ve sıkındılar forma giymesine engel oldu. Gönderilecekler arasında yer alan Vittek, ilk yarıda 3 maçta 147 dakika sahada kaldı. 1 gol ve 1 asist ile ilk yarıyı tamamladı.
Emre Güral: Trabzonspor’un gelecek vaad eden oyuncuları arasında yer alan Emre Güral hazırlık maçlarında gösterdiği başarıyı lig maçlarında gösteremedi. Teknik Direktör Şenol Güneş, genç oyuncuya şans verdiği maçlarda istediği verimi alamadı. 7 maçta forma giyen oyuncu 198 dakika sahada kaldı.


Henrique: Trabzonspor’un 2 sezon önce büyük umutlarla transfer ettiği Henrique, saç-baş yoldurmaya bu sezonda devam etti. Yeteneklerini bir türlü gösterme fırsatı yakalayamayan oyuncu bir çok maçta şans buldu ancak değerlendiremedi. 10 maçta 504 dakikada sahada kalan oyuncu 2 gol ile ilk yarıyı tamamladı.


Halil Altıntop: Trabzonspor taraftarıyla bu sezon yıldızı barışmayan Halil Altıntop, yaşanan kötü süreçte takımdan ayrılmayı kafasına koymuştu. Yaşadığı kötü süreçte en büyük destekçisi Şenol Güneş oldu. Halil, bu sezon ortaya koyduğu performans beklentilerin altında kalsa da bazı maçlarda mücadele yapısını ortaya koymasıyla taraftarın alkışını aldı. 13 maçta 905 dakika forma giyen oyuncu 2 gol ve 2 asist yaptı ve 1 sarı kart ile ilk yarıyı tamamladı.


Marc Janko: Sezon başında Portekiz’in ünlü takımı Porto’dan transfer edilen Marc Janko kendisinde beklenenleri bir türlü ortaya koyamadı. Yaşadığı uyum sorunu gözlerden kaçmazken, yaşadığı kısa süreli sakatlıklar takıma uyum sürecinin uzamasına neden oldu. İlk yarıda takıma pek katkısı olmadı. Sonradan girdiği maçlarda kendisini gösteremedi. Oyuncu 12 maçta forma giyerken 545 dakikada sahada kaldı. 1 gol 2 asist ve 3 sarı kart ile ilk yarıyı tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor