İlhan Cavcav, TFF'y, acil toplattı

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın, sezonun daha ilk yarısında beş teknik direktörü kovması Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) harekete geçirdi. TFF, 2016'da yapacağı ilk toplantıda bu olayı gündeme alacak.   Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Gençler

İlhan Cavcav, TFF'y, acil toplattı
Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın, sezonun daha ilk yarısında beş teknik direktörü kovması Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) harekete geçirdi. TFF, 2016'da yapacağı ilk toplantıda bu olayı gündeme alacak.
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın, teknik direktör Yılmaz Vural'ı da kısa süre içinde görevden alması üzerine liglerde sık tekrarlanan teknik adam değişikliği konusunu gündemine aldığını duyurdu.
 
Federasyondan yapılan açıklamada, "Liglerimizde yer alan kulüplerimizin bir sezon içerisinde çok sayıda teknik adamla çalışması konusu, TFF'nin 2016 yılı ocak ayında yapacağı ilk yönetim kurulu toplantısının gündemine alınmıştır" denildi.
 
KULÜPLER BİRLİĞİ DE GÜNDEME ALDI
 
Öte yandan, Kulüpler Birliği Vakfı da 7 Ocak Perşembe günü yapılacak yeni yılın ilk toplantısının gündemine bu konuyu aldı. Vakıf başkanı Göksel Gümüşdağ, kulüplerin bir sezonda kaç teknik adamla çalışabilecekleri konusunda sınırlama getirmeyi görüşeceklerini bildirdi. Gümüşdağ, şunları söyledi:
 
"Vakfımızın 7 Ocak Perşembe günü yapacağı bir toplantı var. Orada ilk yarının değerlendirmesi ve aynı zamanda Süper Lig AŞ'nin yapılandırılmasını görüşeceğiz. Teknik adam değişiklikleri konusunu da gündeme aldık. Orada kulüp başkanlarıyla bir değerlendirme yapacağız. Bir sezonda en fazla kaç teknik adamla çalışılabileceğiyle ilgili planlama yapmak istiyoruz" diye konuştu.
 
GÜMÜŞDAĞ: AVRUPA'DA FARKLI UYGULAMALAR VAR
Teknik direktörlerin ve kulüplerin çalışma şartları konusunda Avrupa liglerinde farklı uygulamalar bulunduğuna dikkati çeken Gümüşdağ, şu ifadeleri kullandı:
 
"Kulüp başkanlarımızla, bize uygun bir model üzerinde çalışmalıyız. Zaten ülke futbolunun gelişimi için uzun soluklu planlamalar yapıyoruz. Bu konuyla ilgili de adımlar atmamız gerekiyor. Sezon içinde çalışılacak teknik direktör sayısı konusunda bir sınırlama olabilir. Belki en fazla 3 veya 4 teknik adamla mukavele imzalanabileceği yönünde bir kısıtlamaya gidilebilir. Bu durumla ilgili her şartta bazı değerlendirmeler yapmamız gerektiğine inanıyorum. Aktardıklarım şu anda benim kişisel görüşüm. Başkanlarla yapacağımız fikir alış verişlerinin ardından konu netleşecektir. Bence bir sınırlama getirilmesi gerekli. Türkiye Futbol Federasyonu'yla (TFF) da bu durumla ilgili görüşeceğiz."
 
"İLHAN AĞABEYİN KENDİNE HAS METOTLARI VARDIR"
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın peş peşe yaptığı teknik adam değişiklikleriyle gündeme gelmesiyle ilgili olarak ise Gümüşdağ, "Kendisi Kulüpler Birliği Vakfı'nın üyesi ve onursal başkanıdır. İlhan ağabeyin kendine has farklı metotları vardır. Konunun başkanlardan düzeyinde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle konuyu toplantı gündemimize aldık" şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler