"İlhan Cavcav bunamış"

TFF eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın 32. Gün programında "görevini eksik yaptı" imasında bulunduğu ve G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav'ın "O genel kurul bana göre geçersiz sayılmalı" diyerek hedef aldığı Olağanüstü Genel Kurul'un divan başkanı Yalçın Kar

"İlhan Cavcav bunamış"

TFF eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın 32. Gün programında "görevini eksik yaptı" imasında bulunduğu ve G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav'ın "O genel kurul bana göre geçersiz sayılmalı" diyerek hedef aldığı Olağanüstü Genel Kurul'un divan başkanı Yalçın Karadeniz iddialara sert bir dille cevap verdi.

Genel Kurul'dan bu yana sürekli gündeme getirilen "Önerge neden okunmadı?" suçlamalarına hedef olan Karadeniz, bu olayın perde arkasını açıklarken Cavcav'a da ağır göndermelerde bulundu.

"TFF'NİN GENEL KURUL İLANI YANLIŞTI"

Karadeniz bu konuda yaşanan kaosun asıl sorumlusunun Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu belirterek, "Çünkü bugün kulüp başkanları başka TFF başkanları 'efendim neden önerge okunmadı. Uefa'dan gelen metin neden delegelere sunulmadı' diyenler önce talimatları ardından gündemi okumalılar. Çünkü olağanüstü genel kurullarda gündem değiştirilemez. Buna göre TFF 7.maddenin gündemini de 'Haklarında şike ve teşvik primi iddiasında bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirip değiştirilmemesinin görüşülmesi ve karara bağlanması' şeklinde belirlemiş. İlanı bu şekilde çıkmış. Değiştirilip değiştirilmemesinin oylanmasını istemiş. Burada 've nasıl değişeceği' ifadesi kullanılmamış. Bu TFF'nin ciddi bir yanlışıyda kargaşanın başlamasının nedeni de bu. Yani nasıl değişeceği 7.maddenin gündemine yazılmamış.

Yazılan ve oylamaya sunulması istenen 'bu yaptırımlar değişsin mi değişmesin mi ?' Biz de 7. Maddeyi okuduk. Bu genel kurulun tutanakları da TFF'nin resmi sitesinde yazılı. Kulağı duymayanlar oradan okuyabilir. 7. Maddeyi oylamaya sunduk ve reddedildi. Değişmesini istemiyoruz dedikden sonra önergenin okunmasına ne gerek var. Kaldı ki kulüp başkanlarının atladığı bir konu Yıldırım Demirören başkan çıkıp Kulüpler Birliği başkanı olarak 'arkadaşlar önergemizi geri çekelim' dedi. Ve ardından 5 dakika sonra Eskişehir başkanı Halil Ünal bey gelip kulüpler birliğinin UEFA'nın istekleri doğrultusunda hazırladığı önergeyi geri çektiklerini söyledi. Şayet 7. Madde reddedilmeyip kabul edilseydi ben 8. Madde yani dilekler kısmında o önergeyi okuyup oylatacaktım" dedi.

DEĞİŞİKLİK TALEBİ REDDEDİLİRSE DEĞİŞİMİN NASIL OLACAĞI OKUNUR MU?

Divan Kurulu Başkanı Karadeniz, G.Birliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın bugün "Ben hukukçu değilim; ancak bana göre bu genel kurulda yedinci maddeyi hiç kimse anlamadı. Yalçın Karadeniz, Türk futbol tarihinde yapılan genel kurulun en büyük skandalını yarattı. İnşallah Türk futbolu adına bunun sıkıntısını çekmeyiz. 7. maddenin ne olduğunu kimse genel kurulda bilmiyordu. Bana göre o genel kurul iptal edilmeli" açıklamasına, "İlhan Cavcav benim futbol federasyonundan arkadaşım. Ama bunamış. Bunu sık sık söylüyor. Talimatları bilmiyor, tutanakları okumamış, anlayamamış çıkıp konuşuyor.

Önerge neden okunmadı diyor. Değişikliği kabul etmediler hayır dediler. Reddedilen bir şey neden sonradan okunsun ki. Kabul edilseydi okunurdu. TFF'nin genel kurul ilanında yanlışlık var. TFF 7. Maddenin nasıl değişeceğinin okunmasını isteseydi olurdu. Ben 7. Maddeyi okuduktan sonra aynen şu ifadeyi kullandım, '58. Maddedeki muhtemel yaptırımların değişmesini kabul edenler, kabul etmeyenler' dedim. Ve herkes gördü oy çokluğu ile kabul edilmedi. Kabul edilmeyen bir şeyin önergesi okunur mu ?. Apartmana girelim mi diye soruyoruz mesela girmeyelim kararı çıkıyor. Sonra dönüp neden 3.katı görmedik demek gibi bir şey bu. İlhan Cavcav saçmalıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler