İlhan Cavcav 18 kulübe ne önerdi?

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Süper Lig'de mücadele eden 18 takımın katılımıyla depremde büyük zarar gören Van'da, 18 derslikli bir okul yaptırılmasını önerdi.İlhan Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada deprem sonucu Van'da büyük yıkımlar

İlhan Cavcav 18 kulübe ne önerdi?

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Süper Lig'de mücadele eden 18 takımın katılımıyla depremde büyük zarar gören Van'da, 18 derslikli bir okul yaptırılmasını önerdi.

İlhan Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada deprem sonucu Van'da büyük yıkımların meydana geldiğini, acıların, ancak paylaşılarak azalabileceğini belirterek, Süper Lig'de yer alan 18 takımı Van'da okul yaptırmak için biraraya gelmeye çağırdı.

Önerisini paylaşmak için öncelikle Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören'e ulaşmaya çalıştığını, ancak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yoğunluğu nedeniyle kendileriyle görüşemediğini kaydeden duayen başkan, ''Spor camiasından bazı arkadaşlarım 'Van'a yardım için kurban keselim' önerisinde bulundular, ancak ben kurban kesmek oradaki insanlarımız için geçici bir fayda sağlayacaktır gerekçesiyle bu teklife sıcak bakmadım. Kalıcı olacak bir desteğin daha doğru olacağını düşündüm'' dedi.

Van'a giyecek ya da yiyecek gibi destekleri devletin, özellikle de Türk Kızılay'nın eksiksiz yapacağından kuşkusunun olmadığını ifade eden Cavcav, ''Yiyecek açısından Van'ın sıkıntısı olduğu kanaatinde değilim. Orada eşimiz dostumuz var. Örneğin gereğinden fazla giyecek gönderildiğini öğrendim. Bütün Van'ı kat be kat giydirecek kadar. Ben mutlaka kalıcı bir şey yapılması gerektiğini düşünüyorum. Önerimi paylaşmak için kulüpler birliği başkanı olması nedeniyle Yıldırım Demirören'i ve Yunus Bekir Uçar'ı aradım, fakat görüşemedim. Pazartesi günü bu görüşmeleri yapabilirim diye umuyorum. Gençlerbirliği Kulübü ve kulüp başkanı İlhan Cavcav olarak, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 kulübün katılımıyla bir havuz oluşturulmasını ve bu havuzda biriken parayla da Van'ın en ücra köşesine, en yapılması gerekli olan semti neresiyse oraya 18 derslikli güzel okul yaptırılmasını öneriyorum. Dersliklere Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 kulübümüzün adı da verilebilir'' diye konuştu.

Proje için gerekirse Spor Toto Teşkilatı'ndan da destek alınabileceğini söyleyen Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:

''Eğitime verilecek desteğin daha anlamlı ve kalıcı olacağını düşünüyorum. İlhan Cavcav olarak bütün kulüplerimizle görüşerek bu projeyi gerçekleştirmek istiyorum. Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile bu fikrimi paylaştım. Böyle bir desteği federasyon olarak yapmayı kendilerinin de düşündüğünü, fakat başkan Mehmet Ali Aydınlar'ın bunu şahsen yapmayı tercih ettiğini söyledi. Aydınlar büyük miktar maddi yardım yaparak da hassasiyetini gösterdi. Bir anlamda federasyon da üzerine düşeni yapmış oldu. Şimdi sıra Kulüpler Birliği'nde...''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor