İki zıpladı, altını kaptı

İstanbul’un ev sahipliği yaptığı Dünya Salon Atletizm Şampiyonası kapanış törenini, sırıkla atlamanın fenomeni  Yelena Isinbayeva’yla yaptı.Onu görmek adına pazar günkü biletlerin tümünü alan atletizm severler, Rus atleti izlemek için ne kadar heyecanlı o

İki zıpladı, altını kaptı

İstanbul’un ev sahipliği yaptığı Dünya Salon Atletizm Şampiyonası kapanış törenini, sırıkla atlamanın fenomeni  Yelena Isinbayeva’yla yaptı.

Onu görmek adına pazar günkü biletlerin tümünü alan atletizm severler, Rus atleti izlemek için ne kadar heyecanlı olduklarını da, Isinbayeva’nın yarış alanına çıktığı andan itibaren yaptıkları tezahüratlarla gösterdi...

Sanki Türk atletmiş gibi, tribünlerin alkışlarını alan Isinbayeva, yarış anında ise sırasını bekleyen ‘as solist’ edasındaydı. Tüm atlayışların bitmesini daha doğrusu, çıtanın yükselmesi bekleyen Isinbayeva’nın altın madalya alması kesinlikle kimseyi şaşırtmazdı...

Ancak tüm dünyanın merakla beklediği, ‘Acaba dünya rekoru’ kıraracak mı? sorusunun cevabı ise salonda heyecanla beklendi.

 

YİNE KENDİNE YENİLDİ

Çıta açılışı, 4.30’dan yapıldı. 4.45, 4.55, 4.65 derken, çıta 4.70’i gösterdiğinde; 5.01’le dünya rekorunu elinde bulunduran Isinbayeva’nın sırası gelmişti. İlk atlayışında 4.70 metreyi çıtanın çok üzerinden rahat bir şekilde atladı..

. 4.75’i ise ‘es’ geçen Rus atlet, gümüş kazanan Fransız sporcu Vanessa Boslak’ın bu dereceye takılmasıyla, 4.80’de tek başına kaldı. Bu dereceyi de ilk seferde atlayan ve rakiplerini geride bırakan Isinbayeva için, kendisiyle olan yarışı başlamıştı...

Dünya rekorunu geliştirmek adına, çıtayı 5.02’ye yükselten olimpiyat şampiyonu sporcu, 3 denemesinde de başarı sağlayamadı ve İstanbul’a altınla ama rekorsuz veda etti.

 

‘TARKAN’A SELAM’

Türk seyircilere kendisine verdiği destek için teşekkür eden Isinbayeva, “Türkiye’yi seviyorum. Daha önce tatil için buradaydım.

Tarkan’ın bir şarkısı en sevdiğim şarkı. Buraya gelip beni destekleyeceğini düşünmüştüm. Siz yine de Tarkan’a selam söyleyin” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler