İki sporcu finale kaldı!

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'na grekoromen stil mücadeleleriyle devam edildi. Akşam seansında Türk güreşçiler Rıza Kayaalp ve Cenk İldem final, Rahman Bilici ise 3.'lük maçına çıkacak. Trio Arena'd

İki sporcu finale kaldı!
Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'na grekoromen stil mücadeleleriyle devam edildi. Akşam seansında Türk güreşçiler Rıza Kayaalp ve Cenk İldem final, Rahman Bilici ise 3.'lük maçına çıkacak.
 
Trio Arena'da gerçekleştirilen şampiyonada 66 kiloda Atakan Yüksel mindere sabah seansında çıkan ilk sporcu oldu. Yüksel, mücadelede son puanı verdiği Ermeni Aram Julfalakan'a 3 - 3'lük skorla mağlup olarak elendi. 
 
98 kiloda ikinci olarak mindere Cenk İldem çıktı. İsveçli Stefan Fredrik Carl Schon'la karşılaşan Cenk, rakibini 2 - 1'le geçti. Çeyrek finalde İldem, Gürcistanlı Vasıl Imerlishvili ise 2 - 0'la geçerek yarı finale kaldı. Milli güreşçi, yarı finalde Akdeniz oyunlarında mağlup olduğu Fransız Melonin Noumonvi’yi 4-2 yenerek adını finale yazdırdı. Cenk İldem, finalde akşam seansında Ermeni Artur Aleksanyan ile karşılaşacak.
 
59 kiloda Rahman Bilici ise 1. tur ilk maçında Polonyalı Edward Barsegjan ile karşılaştı. Müsabakayı 6 - 0 kazanarak çeyrek finale çıkan Bilici, bu turda Belaruslu Soslan Daurov’la eşleşti. Rakibini 11-9'la geçen Türk güreşçi, yarı finalde Moldovalı Victor Ciobanu'ya 2 - 0 kaybetti. Bilici, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak.
 
RIZA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR
 
130 kiloda son Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp mindere çıktı. Milli sporcu, önce Ukrayna, ardından Letonya ve son olarak Rus rakibini rahat yenerek adını finale yazdırdı. 
 
Kayaalp, akşam seansında Bulgar Nikolov Lyubomir Dimitrov ile finalde altın madalya mücadelesi verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor