İki bakana büyük ayıp!

WTA Championships'in ardından Türkiye Tenis Federasyonu bir teşekkür metni yayınladı, ama...Rüya gibi geçen TEB BNP Paribas WTA Championships'in ardından Türkiye Tenis Federasyonu bir teşekkür metni yayınladı.Bu metinde iki aydır Gençlik ve Spor Bakanlığı

İki bakana büyük ayıp!

WTA Championships'in ardından Türkiye Tenis Federasyonu bir teşekkür metni yayınladı, ama...

Rüya gibi geçen TEB BNP Paribas WTA Championships'in ardından Türkiye Tenis Federasyonu bir teşekkür metni yayınladı.

Bu metinde iki aydır Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini yürüten Suat Kılıç'ın adı vardı, fakat projeyi hazırlayan Murat Başesgioğlu ve 42 milyon Dolar'lık bütçeyi onaylatan Faruk Nafiz Özak unutulmuştu

Dünyanın 8 kadın tenisçisi, İstanbul’u raketleriyle salladı. Kvitova’nın şampiyonluğuyla sona eren şampiyonada her şey harikaydı, fakat sonu yine istediğimiz gibi olmadı. Dün bazı gazetelerde tam sayfa yer alan ilanda aynen şu ifadeler yazılıydı:

“Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası TEB BNP Paribas WTA Championspips’in İstanbul’da gerçekleştirilmesinde her türlü desteği sağlayan ve dünyanın en ünlü raketlerine “İstanbul Olimpiyatlar’ı hakediyor” dedirten Başbakan Sayın R.Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç’a, turnuva boyunca ilgisini esirgemeyen Türk spor ve tenis camiasına ve bizleri yalnız bırakmayan seyircilerimize teşekkürlerimizle... Türkiye Tenis Federasyonu...”

Unutulan isimler var
Kesinlikle Sayın Başbakan da, iki aylık Sayın Bakan da hak etmişti bu teşekkürü, fakat unutulan isimler vardı.

Çünkü bu şampiyonanın Türkiye’ye alınması için düğmeye basan isim, Gençlik ve Spor eski Bakanları’ndan Murat Başesgioğlu idi. Başesgioğlu’nun girişimleriyle harekete geçilmiş, projeler hazırlanmış ve taraflar arasında imzalar dahi atılmıştı.Ardından Meclis’te bir görev değişimi yaşandı.

Başesgioğlu, bayrağı Faruk Nafiz Özak’a devretti. Gençlik ve Spor Bakanı olarak göreve başlayan Özak, Başesgioğlu’nun büyük oranda başardığı bu projeye en önemli katkıyı yaptı.

Çünkü organizasyon için tam 42 milyon Dolar bütçe ayrılması gerekiyordu. Bu bütçenin ayrılması için gece gündüz çalışan Özak, sonunda muradına erdi. Fakat bu süreçte isimler yine değişti; Özak gitti, Sayın Suat Kılıç geldi..

Ve Başesgioğlu ile başlayan, Özak’la tamamlanan proje, Kılıç döneminde hayata geçirildi. Maalesef bu teşekkür metininin altında Başesgioğlu ile Özak’ın isimleri yoktu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor