İhsan Öksüz’den yerinde tespitler…

Haber61/Spor ServisiTrabzonspor yazarlarından Taka Gazetesi’nin de köşe yazarı İhsan Öksüz, Galatasaray derbisinde Trabzonspor’un öne çıkan performansını kaleme aldı, hakemi de yerden yere vurdu.İşte ‘muhteşem’ başlıklı o çarpıcı yazısı;MUHTEŞEM!Kime muht

İhsan Öksüz’den yerinde tespitler…

Haber61/Spor Servisi

Trabzonspor yazarlarından Taka Gazetesi’nin de köşe yazarı İhsan Öksüz, Galatasaray derbisinde Trabzonspor’un öne çıkan performansını kaleme aldı, hakemi de yerden yere vurdu.


İşte ‘muhteşem’ başlıklı o çarpıcı yazısı;

MUHTEŞEM!
Kime muhteşem diyeceğiz? Trabzonspor’a takım olarak mı, Ersun Yanal’a sihirli değneği için mi? Bir teknik adam elbette ilk maçta sihirli değnekle dokunmaz, dokunamaz ama mutlaka etkisi olur. Bu eksi de olur, artı da… Ersun Yanal’ın ki artı, hem de muazzam bir artı oldu.


Öncelikle sezon başındaki takım kuruluşunu, Vahid Halilhodziç’le geçirilen boşa zamanı bir kenara bırakıp dün gecenin mutluluğunu Trabzonspor taraftarlarına yaşatanları kutluyorum. Bir çiçekle baharın gelmeyeceğini bilen biri olsam da dün ilk 10 dakika hariç sahada neredeyse kusursuz bir Trabzonspor izledik. Sanki sihirli dokunuşlar vardı Trabzonspor’da… Daha önce görmediğimiz atraksiyonları izledik. Şutlar, verkaçlar, kenar bindirmeleri, şutlar Trabzonspor’un büyük artıları idi… Sadece bu mu? Kazanma isteği, hırs, azim ve koşu mesafelerinin çok daha fazla oluşu…


Trabzonspor’da muazzam bir orta saha kurgusu vardı. Özer ve Mehmet Ekici’nin sürüklediği ataklara Yusuf kenardan, Constant ortadan, Bosingwa ise sağdan inanılmaz katkılar verdi. Maçın kazanılması adına ilk 10 – 15 dakika hariç Trabzonspor tüm sinyalleri verdi. Küçük hatalar yok değildi… Ama bunları tolore etmeyi bildi.


İkinci yarı ise tam bir Trabzonspor şov izledik. Mehmet Ekici, Özer, Yusuf, Constant, Bosingwa, iki gol atan Medjani, ilk yarının aksayan Papadopulos’u, hatta kaleci Fatih bile iyi idiler. İkinci golün iki stoper imzalı oluşu da Vahid’in Trabzonspor’a kazandırdığı tek artı idi!


Sonuçta bu galibiyetin baş mimarı Ersun Yanal’dır. Oyuncularla geldiği günden beri çok az çalışmış, özellikle yabancılarla maçtan bir gün önce tanışmış olsa da en büyük pay onundur. Kutlarım. Bunun gelecek haftalara taşınmaması için bir neden yok. Yanal’ın pozitif enerjisi, güven veren tutumu, iddialı oluşu önemliydi. Elbette iddialı olmakla bunu realiteye geçirmek farklı şeylerdi. Ama Yanal bunu hem Trabzonspor, hem de başka takımlarda defalarca yaptığı için umut var olmamak için neden yok. Hayırlı olsun. Yalnız şunu unutmamak gerek. Trabzonspor’un sorunu teknik adam değildir!
Hakemi De Yendi!


Trabzonspor sadece Galatasaray’ı yenmedi! Hakemi de mağlup etti. Çok acemi, avantaj kurallarından habersiz olan hakem Trabzonspor adına mutlak bir penaltı ve kırmızı kartı da vermedi. Kale arkası hakeminin de gözü önünde yaşanan olaya seyirci kalan hakem Galatasaray gibi mağlup oldu!


Trabzonspor bu galibiyetle lige yeniden başlamış oldu. Son derece kötü bir ligde bundan daha iyisini de yapabilir.


Yalnız son bir not düşelim: Trabzonspor haklı bir galibiyet alırken buna Galatasaray’ın sahaya çıkardığı 11’in de katkısının olduğunu ve böyle yumuşak bir Galatasaray’ı bir daha yakalamanın zor olduğunu bilelim.

1511341_939259469436420_4679005552091835106_n.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler