İhlalle ilgili çok sert bildiri

Trabzonspor basketbol kulübü yönetim Banvit maçında yaşanan hakem hatası ile ilgili sert bir açıklama yaptı.Trabzonspor Basketbol takımı yönetimi Bandırma'da oynanan Banvit maçında hem hakem hemde kural hatası yapıldığını iddia etti Yapılan yazılı açıklam

İhlalle ilgili çok sert bildiri

Trabzonspor basketbol kulübü yönetim Banvit maçında yaşanan hakem hatası ile ilgili sert bir açıklama yaptı.

Trabzonspor Basketbol takımı yönetimi Bandırma'da oynanan Banvit maçında hem hakem hemde kural hatası yapıldığını iddia etti

 Yapılan yazılı açıklama aynen şöyle:

Takımımızın 07 Mart 2012 tarihinde deplasmanda Banvit’le oynadığı müsabakada yaşanan gelişmeler bizim açımızdan bardağı taşırmış ve uğradığımız haksızlıkların dile getirilmesi ihtiyacını doğurmuştur.

 Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği olarak ligde oynadığımız birçok müsabakada karşılaştığımız hakem hatalarını sporun içindeki normal değerlendirmeler olarak görmeye büyük özen gösterdik. Zaman zaman bazı çıkışlarımız olsa da her zaman iyi niyetimizi koruyarak mücadeleyi sahada kazanabilmenin arayışı içerisinde olduk. Ancak Bandırma’da yaşanan son olay sessizliğimizin farklı algılandığı düşüncesini doğurmaktadır. Müsabakaları izledikçe maalesef bazı hakem atamalarının taraflı olduğu hissi bizlerde uyanmaktadır.

 Sezon içerisinden örnek vermek gerekirse Mersin’de oynadığımız müsabakada takımımız 17 sayı öndeyken çalınan düdüklerle rakip maça ortak edilmiş, Fenerbahçe karşılaşmasında kazandığımız son top mücadeleyi uzatmaya götürmeden galip gelmemize yol açacakken masa hakemleri tarafından mola kullandırılıp başhakemin inisiyatifiyle tekrar rakibe verilmiş ve sonuç aleyhimize tecelli etmiştir.

  Son olarak Banvit maçında takımımız 3 sayı öndeyken ve maçın bitimine 8 saniye kalmışken Banvitli oyuncunun kullandığı serbest atışta rakip iki oyuncu boyalı bölgeye erken girmiş ve açık bir şekilde boyalı alan  ihlali yapmıştır. En ufak bir yorum gerektirmeyen ve oyunun durdurulup topun takımımıza verilmesini gerektiren bu bariz ihlal neticesinde Banvit sayı bulup oyunu uzatmaya götürmüştür. Yine rakip takım sorumlusu Kemal Aydın yasak olmasına rağmen hakem masasında oturarak süreci orada takip etmiştir. Söz konusu iki hatadan biri bariz hakem, diğeri ise kural hatası kapsamındadır.

 

 Basketbolun yazılı kuralları var, bu kuralların dışına çıkılmasına müsaade edilmemesi ve adil olunması kulüp olarak hakemlerden tek beklentimiz. Ancak dün ortaya koyulan tiyatro gösterisi ve onun başrolündeki hakem üçlüsü için söyleyebileceğimiz tek şey, en hafif tabiriyle kötü niyetli olduklarıdır.

Türkiye’nin en büyük camialarından biri olarak basketbol sporuna hizmet etmek amacındayken karşımıza çıkan bu engellere artık sessiz kalmayacağımızın ve en sert şekilde tepki göstereceğimizin bilinmesini isteriz. Bu konuda Türkiye Basketbol Federasyonu nezdinde gereken tüm mücadeleyi vereceğimizden den hiç kimsenin şüphesi olmasın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor