İddianamede 352 sayfa okundu

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 kişi hakkında açılan davada, iddianame 352'nci sayfasına kadar okundu.İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Ku

İddianamede 352 sayfa okundu

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 kişi hakkında açılan davada, iddianame 352'nci sayfasına kadar okundu.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmaya verilen arada basın mensuplarının bulunduğu bölüme yaklaşan Aziz Yıldırım, gazetecilere hitaben, ''İddianameyi dinliyorsunuz. Benim talimat verdiğim söyleniyor. Talimat verdiğim bir tapeye rastladınız mı? Rastladıysanız söyleyin, ne olduğunu size anlatayım'' ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, sağlığının nasıl olduğunu sorması üzerine Yıldırım, ''Sağ kolumda biraz sıkıntı var'' cevabını verdi.

Tutuklu sanıklardan Abdullah Başak da gazetecilerin yakınına gelerek, ''Benim menajer olduğumu yazmışlar. Ben kimin menajeriyim? Bu kadar yargısız infaz olur mu? Ne alakası var? Ben bir çıkayım, Erman Toroğlu'nun CD'sini yayınlayacağım, Kıbrıs'taki CD'sini... Bunu avukatına da söyledim'' dedi.

Tutuklu sanık Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya da verilen arada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin yanına giderek, spikerlerin okuduğu iddianamede yanlışlık bulunduğunu söyledi. Avukatlara verilen iddianamenin 337. sayfasında bazı kısımların bulunmadığını ifade eden Kaya, bu durumu Başkan Ekinci ile görüştü.

İddianamenin bu bölümünü inceleyen Ekinci, ''İddianamede yanlışlık yok. Format farkı bulunuyor. 1-2 sayfa eksik çıkmış sanırım. Fiziki olarak mahkemeye gönderilen ıslak imzalı iddianame, şu an spikerlerin okuduğu iddianamedir. İddianame doğrudur, herhangi bir sıkıntı yoktur'' diyerek, TRT spikerlerinden iddianamenin okunmasına devam edilmesini istedi.

Avukat Kaya, daha sonra gazetecilerin soruları üzerine, ''Tahminimce içerik farklılığından ziyade, savcılığın iki farklı iddianame yazdığını düşünüyorum. Hakimlik ve avukatlık hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Bu iddianame aceleye gelmiş. Savcının bu durumu açıklamasını istiyorum'' dedi.

Kendilerine verilen iddianamenin 337. sayfasında, bazı sanıklar arasındaki bir kısım telefon görüşmelerinin bulunmadığını belirten Kaya, mahkemede okunan iddianamede ise söz konusu telefon görüşmelerinin yer aldığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, iddianamenin 351'inci sayfasının okunmasının ardından araya girerek, duruşmayı yarına erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor