İbre Mehmet Atalay'ı gösteriyor!

Futbol Federasyonu, temmuz başında yeni başkanına kavuşacak. Mahmut Özgener'in, Milli Takım'ın Belçika ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından beraberindeki kulüp başkanlarına aday olmayacağını söylediği öğrenildi.Bunun üzerine gözler Basın İlan Kurumu Ge

İbre Mehmet Atalay'ı gösteriyor!

Futbol Federasyonu, temmuz başında yeni başkanına kavuşacak. Mahmut Özgener'in, Milli Takım'ın Belçika ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından beraberindeki kulüp başkanlarına aday olmayacağını söylediği öğrenildi.

Bunun üzerine gözler Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'a çevrildi. Atalay, birçok kulübün desteğini almış durumda. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in Futbol Federasyonu başkanlığına yeniden aday olmayacağı öğrenildi. Bu gelişme üzerine koltuk için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM) başında olduğu dönemde Türk sporunda devrim niteliğinde icraatlara imza atan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, en güçlü isim haline geldi. Süper Lig'den amatöre kadar yüzlerce kulübün sempatisini kazanan Atalay, kendisini beklentilere cevap vermek zorunda hissettiğini söylüyor.

Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nun, 27 Haziran'da Ankara'da yapılması planlanıyor. Fakat Trabzonspor Kulübü, Ankaragücülü Kağan Söylemezgiller'e mesaj göndermekle suçlanan Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'yla ilgili şikâyette bulundu. Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) soruşturma açacak. Böylece lig tescil edilemeyecek.

Bu süreç de haziran sonundaki kongreyi temmuza öteleyecek. 13 Haziran'da gerçekleştireceği basın toplantısıyla son noktayı koyması beklenen mevcut başkan Mahmut Özgener'in yerine ise eski gençlik ve spor genel müdürü olan Mehmet Atalay'ın adı ağırlık kazandı. Adı önce milletvekilliği, sonrasında spor bakanlığı için anılan Atalay, birleştirici, barışçıl ve objektif yaklaşımlarıyla spor dünyasının güvenini elde etti. Atalay, hizmetlerine Türk futbolunun başına geçerek devam etmek istiyor. Çalışmalarıyla Türkiye'ye çok sayıda organizasyon kazandıran Mehmet Atalay'ın yeni hedefi, Türkiye'nin uluslararası arenada kalkınmasını ve üst sıralarda yer almasını sağlamak.

Kulüplerin büyük bölümü, Mehmet Atalay'a aday olması için son dönemde yoğun baskı yapıyor. Net ifadeler kullanmaktan kaçınan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü, "Süper Lig'den, Bank Asya'dan, 2. ve 3 lig kulüplerinden de, antrenörlerden de, hakemlerden de başkan ol diyenler var." ifadelerini kullanıyor.

KULÜPLER, MEHMET ATALAY'IN TECRÜBESİNE İNANIYOR

Kendisine başkanlık için büyük destek gelen Atalay'a Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren de övgüde bulunuyor. Atalay'ın sporun içerisinden geldiğini ve bunun Atalay'a önemli katkılarının olacağını ifade eden Eren, "Önemli olan Türk futboluna katkı yapabilmek. Daha ileriye götürebilmek." diyor. Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Süleyman Eren de Mehmet Atalay'ın yıllardır Türk sporunun içerisinde yer aldığına işaret ediyor. Atalay'ın futbolu da çok iyi bildiğini anlatan Eren, "Geçmiş ve şu anki görevleriyle herkese adil olabileceğini ispat etti. Tecrübelerinden herkes yararlanır." değerlendirmesinde bulunuyor.

İstanbul Trabzonsporlular Derneği İkinci Başkanı Ömer Akdeniz, Mehmet Atalay'a destek vereceklerini belirtiyor. Atalay'ın ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği en önemli bürokratlardan birisi olduğunu vurgulayan Akdeniz, "Bugüne kadar çalıştığı tüm kurum ve kuruluşları zirveye taşımıştır. Çalışkanlığına ve tarafsızlığına inanıyoruz." şeklinde konuşuyor.

Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı Ömer Çelik, Mehmet Atalay'ın başkanlık görevine layık olduğu düşüncesinde. Atalay'ın Türk sporuna uzun yıllar hizmet etmiş değerli bir insan olduğunu aktaran Ömer Çelik, "Kongrede yeni yönetimimizi kurup federasyon seçimlerinde kararımızı vereceğiz. Gaziantep'in 7 delegesi var." açıklamasını yapıyor.

Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu da Atalay'ın deneyiminin altını çiziyor. Türk futbolunda kaos ortamından herkesin rahatsız olduğunu ifade eden Başkan Akıncıoğlu, konsensüs oluşturulmasını talep ediyor. Akıncıoğlu, "Antalyaspor olarak fair-play'in hakim olduğu ve tartışmalardan uzak bir yönetim tazrını benimsiyoruz." diye konuşuyor.

Başarılarla dolu bir kariyer

Bir dönem kapatılma noktasına gelen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün koltuğuna oturan Mehmet Atalay, GSGM'yi Türkiye'nin en gözde ve en büyük malî kurumlarından biri haline getirdi. Dünyanın izlediği, Universiade 2005 İzmir'i, Formula 1, Şampiyonlar Ligi finali, Dünya Basketbol Şampiyonası, Trabzon Gençlik Oyunları, Erzurum Kış Oyunları, yüzme şampiyonaları gibi birçok büyük organizasyonun temel taşı olarak Atalay gösterildi. Ardından Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'ne atandı. Yaptığı yeniliklerle varlığını burada da hissettirdi. Gazeteci kimliğiyle içinden geldiği camianın sorunlarını çözme ve gelişmesi anlamında yaptığı çalışmalarla Basın İlan Kurumu'nu medya dünyasının gündemine taşıdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor