İbrahim Akın'a lisans verilemez

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar şike davasının sürdüğünü belirterek İbrahim Akın'a lisans verilemeyeceğini söyledi.

İbrahim Akın'a lisans verilemez

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, futbolda şike davası kapsamında tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nden tahliye olduktan sonra Gaziantepspor ile anlaşan futbolcu İbrahim Akın için şok bir açıklama yaptı. Aydınlar, "Dava sürüyor. İbrahim Akın'a lisans verilemez. Oyuncu şike ile anılıyor. Dava bitmeden bu iş çözülemez" diye konuştu.

58. MADDE AÇIKLAMASI

Başkan Aydınlar'ın dün önce Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi hakkında "Küme düşmenin kaldırılmasını ben de istiyorum" dediği öne sürüldü. Kısa bir süre sonra Aydınlar, "Bugüne kadar hiçbir ortamda 'Küme düşürülmesinin kalkmasını ben de istiyorum' şeklinde bir ifadem olmamıştır. Kamuoyunun bunu bu şekilde bilmesini istiyorum" açıklamasını yaptı.

YÖNETMELİKTE BU KURAL YOK

İbrahim Akın'ın avukatı Hakkı Kurtuluş, tecrübeli futbolcunun lisans alamayacağı yönünde konuşan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamaları üzerine görüşlerini bildirdi. Kurtuluş, "Yönetmeliklerde böyle bir şey yok, federasyona bağlı profesyonel futbol disiplin Kurulu da tedbir kararını kaldırmış. TFF'nin hukukçuları ile görüştüm, tekrar görüşeceğim. Bunun resmi bir söz olmadığını öğrendim. Başkanın acıklamasına göre hakkında işlem yapılan hiçbir topçu lisans alamaz. O zaman Sercan, Vederson ve Mehmet de oynamasın" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor