Hüsnü Özkara Konyaspor'da

İki hafta boyunca teknik direktör konusunda temaslarda bulunan Konyaspor yöneticileri, sonunda Hüsnü Özkara da karar verdi ve tecrübeli çalıştırıcıyla Cumartesi akşam saatlerde yapılan görüşmede anlaşma sağlanarak el sıkışıldı. Levent Eriş’in Adanaspon, M

Hüsnü Özkara Konyaspor'da

İki hafta boyunca teknik direktör konusunda temaslarda bulunan Konyaspor yöneticileri, sonunda Hüsnü Özkara da karar verdi ve tecrübeli çalıştırıcıyla Cumartesi akşam saatlerde yapılan görüşmede anlaşma sağlanarak el sıkışıldı. 

Levent Eriş’in Adanaspon, Metin Diyadin’in de Kasımpaşa ile devam etme kararı almasının ardından, listede yer alan diğer teknik adamlar Kemal Özdeş, Uğur Tütüneker ve Hüsnü Özkara ile görüşmelere başlayan Konyaspor yöneticileri, Kemal Özdeş’in transferde çok futbolcu istemesi, Uğur Tütüneker’i de maliyetinin yüksek olması ve kadrodaki anlaşmazlık nedeniyle listeden çıkarttı.

Adaylar arasında yalnız kalan ve ön plana çıkan Hüsnü Özkara Cumartesi günü Konya’ya davet edilerek masaya oturuldu. Yapılan görüşmelerin ardından, daha öncede Konyaspor’da çalışan ve geçtiğimiz yıl Elazığspor’un şampiyonluğunda söz sahibi olan Hüsnü Özkara ile kesin anlaşmaya varıldı.

Aynı gün akşam özel işlere nedeniyle Ankara’ya dönen yeni teknik direktör Hüsnü Özkara bugün Konya’ya gelerek sözleşme imzalanacak, ardından da iç ve dış transfer çalışmalarına başlanacak. Özkara’nın yardımcılıklarını Atilla Uzuncan, Enver Şen, Muharrem Aydın ve Ekrem Özer Tufan’ın yapacağı, ayrıca kendisiyle bir görüşme yapılan, Konyaspor’da geçtiğimiz yıllarda futbol oynayan ve ismi açıklanmayan biri yardımcının daha olabileceği bildirildi.

Hafta boyunca Konya’da kalarak yönetimle birlikte transfer çalışmaları yapacak olan teknik direktör Hüsnü Özkara, “yönetimle birlikte benim de elimde geniş bir futbolcu listesi ver. Konyaspor’a yararlı olabilecek ve Konyaspor’u taşıyabilecek futbolcuları transfer edeceğiz. Hedefimiz, kesinlikle şampiyonluk” diye konuştu.

Güvenilir kaynaktan alınan bilgilere göre, Şekerspor’un genç futbolcusu Ömer Ali Şahiner’i listeye alan Konyaspor yönetiminin ayrıca, Kasımpaşa’dan Gökhan Güleç ve forvet oyuncusu Hüseyin Yoğurtçu’nun üzerinde durduğu öğrenildi... Bilindiği gibi Hüseyin Yoğurtçu, Adanaspor ile oynanan final maçındaki centilmenlik dışı hareketleri ve rakibe sert hareketi  nedeniyle 3 maç ceza almıştı. Kaleci olarak ise listede iki adayın yer aldığı ileri sürüldü.

Ancak isim açıklanmadı. Bunlardan birinin süper lig tecrübesine sahip olduğu kaydedildi. Konyaspor yönetiminin, iç transferde ise Erdinç ve Ertuğrul konusunda Hüsnü Özkara ile istişare yapıldıktan sonra karar vereceği öğrenildi.

 

ÇİMEN: DOĞRU KARAR VERDİK

Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Transfer Komitesi Üyesi Zeki Çimen, Hüsnü Özkara ile anlaşarak isabetli bir karara imza attıklarını belirterek, “Konyaspor için hayırlı olsun” dedi. Özkara’nın deneyimli bir teknik adam ve hedefleri olduğunu bildiren Çimen, “3-4 teknik adamla görüşmeler yaptık, ancak konuştuğumuz teknik adamlar için de bize en yakın gelen, hedefleri olan ve Konya’yı ikinci memleketi gören Hüsnü Özkara’da karar kıldık. Konya ve Konyaspor için hayırlı olacak bir buluşma olacak. Kendisiyle sözleşme imzaladıktan sonra kolları transfer için sıvayacağız. Bunun için de Hüsnü Hoca ile birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor