Hüseyin Avni Aker'de çalışma!

Anadolu Ateşi Dans Grubu, Trabzon'da 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki açılış gösterileri için gece gündüz çalışıyor.Erzurum'da geçtiğimiz kış ayında düzenlenen Universiad

Hüseyin Avni Aker'de çalışma!

Anadolu Ateşi Dans Grubu, Trabzon'da 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki açılış gösterileri için gece gündüz çalışıyor.

Erzurum'da geçtiğimiz kış ayında düzenlenen Universiade Kış Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerinde sundukları gösterilerle büyük beğeni toplayan Anadolu Ateşi Dans Grubu, Trabzon'daki Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın da açılış ve kapanışlarında gösteri sunacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gece gündüz oyunların açılışına hazırlanan Anadolu Ateşi Dan Grubu adına Grubun Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin bu tür uluslararası etkinlikleri almasının çok iyi olduğunu ifade eden Erdoğan "Bu sene 6 ay arayla 2 tane uluslararası etkinlik yapılıyor. Daha önce Basketbol Şampiyonası yapılmıştı. 2013 yılında da Akdeniz Oyunları var. Türkiye'nin bu anlamda bir odak olması dünyada gördüğü ilgi bizim açımızdan da gurur verici.

Türkiye'yi tanıtmak açısından çok iyi. Türkiye sporunun gelişmesi anlamında çok önemli adımlar atılıyor. Bizde bunların kültürel ayağını oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

"Erzurum'da Kış'la mücadele ettik -32 derece'de gösteri yaptık" diyen Mustafa Erdoğan, "Burada nem ve yağmurla mücadele ediyoruz. Burası Erzurum'dan daha rahat oldu bizim için. Bu sefer hazırladığımız etkinlikte daha yoğun teknik donanım ve sürprizler var.

Erzurum'da kış nedeniyle bazılarını yapamamıştık. Burada çok görkemli olacak, Erzurum'un tecrübesini de burada kullanıyoruz. Bin 370 kişi alanda çalışıyor. Bin kişi de teknik oluşumları ve ekranları yetiştirmeye çalışıyor. 2 bin 370 kişi bu statta
etkinlikleri ve diğer sportif aktiviteleri güzel şekilde sunmak için çaba sarf ediyor. Trabzon halkı da çok yardımcı oluyor bize.

Trabzonlu gençler çok hevesliler, bizim kadrolarımızı güçlendirdiler. Özellikle lise ve üniversite öğrencileri, ortaokul öğrencileri, dernekler hep beraber tek bir vücut gibi çalışıyoruz. Tek bir grup gibi çalışıyoruz. Gösterilerin çok güzel ve görkemli olacağına biliyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan, gösterilere bir aydan kısa bir sürede hazırlandıklarını ifade ederek "Bir aydan az bir sürede gösterileri olimpiyata hazırlayan Dünya'daki ilk millet olacağız. Çok müthiş bir ilgi var. Kimden ne isteniyorsa hemen destek veriyorlar, aşırı bir ilgi var. Bu bizim çok hoşumuza gidiyor.

Biz hep stattayız gece gündüz buradayız. Ne istesek anında hazır ve bunu Trabzon ve Türkiye için yaptığımızın çok farkındalar. Burada hepimiz Trabzonluyuz, müthiş bir gösteri hazırlığı yapıyoruz. Sürpriz gösteri günü,
bu sefer daha dikkatli davranacağız.

Fazla görüntü vermeden çünkü bu stadyumun ambiyansı ve görüş açıları çok iyi, dik bir tribün sistemi kurulmuş. Eski bir stat ama antik tiyatrolar gibi görüş açısına sahip bu olanakları kullanacağız. Ama teknik olarak da 11 ülkeden gelen olağanüstü bir görsel malzememiz var. Bu görsel malzemeleri burada göstermek ve görmek mümkün olacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler