Hükümetin adayı söz konusu değil

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gençlik Çalıştayı için gittiği Girne'de, Türkiye Futbol Federasyonu'nda 27 Şubat'ta yapılacak başkanlık seçimi ile ilgili görüşlerini açıkladı.Hükümetin bir aday önermesinin söz

Hükümetin adayı söz konusu değil

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gençlik Çalıştayı için gittiği Girne'de, Türkiye Futbol Federasyonu'nda 27 Şubat'ta yapılacak başkanlık seçimi ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Hükümetin bir aday önermesinin söz konusu olmayacağını söyleyen Bakan Kılıç, seçilecek kişinin tüm kulüplerin yardım etmesi gerektiğini belirtti. 58. maddeye de değinen Suat Kılıç, şike konusundaki kararların uluslararası normlar göz önüne alınarak verilmesi gerektiğini dile getirdi.

"YENİ BAŞKAN HUKUKTAN VE ADALETTEN YANA OLMALI"
Seçilecek yeni Federasyon Başkanı'nın, hukuktan ve adaletten yana olması gerektiğini belirten Kılıç, "Federasyon Başkanı, haktan, hukuktan, adaletten yana tavrını açıkça net bir şekilde ortaya koymalı. Sadece Futbol Federasyonu Başkanı olacak kişinin "Tavrımı bu şekilde ortaya koyuyorum" demesi yetmez. Futbol kulüplerinin Federasyon Başkanı olacak kişiye bu inisiyatifi kullanabilme zeminini oluşturması lazım. Her bir kulüp de kalkar da kendine göre en iyisini dayatmaya çalışırsa netice almak mümkün olmaz. Her külüp kendi başkan adayanı seçtirmeye kalkarsa sonuç almak yine mümkün olmaz. Herkes bana göre doğru şudur demeye kalkarsa netice almak yine mümkün olmaz" dedi.

"HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ"
Herkesin aynı gemide olduğunu ve geminin su almaması için herkesin aynı özveriyi göstermesi gerektiğini söyleyen Suat Kılıç, "Hepimiz aynı gemideyiz. Türk futbolunun 10 tane gemisi yok. Spor Toto Süper Lig'den ibaret saymamak lazım. Bank Asya var, 2. ve 3. ligler var. Yani büyük külüplerin gölgesinde küçük kulüplere kendi kaderine terk etmekte doğru olmaz. Siyasette kaide vardır, her seçmenin oyu eşittir. Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda kullunılacak oyların da her biri diğerine eşittir. Büyük takımların delegesinin kullanacağı oyla, 3. ligdeki bir takımın delgesinin kullanacağı oyun özgül ağırlığı arasında bir fark söz konusu değildir. Madem aynı gemideyiz, geminin su almaması için herkesin aynı özveri göstermesi lazım" ifadelerini kullandı.

"HERKES SUSMALI, ARTIK FEDERASYON KONUŞMALI"
Doğrunun bulunabilmesi için konuşan herkesin artık susması gerektiğini de ifade eden Spor Bakanı Suat Kılıç, "Aynı olayda iki tane doğru olmaz. Nihayetinde bir doğruya karar verilecek. Bu doğrunun ne olduğunu bulabilmek için de herkesin susması ve sadece federasyonun konuşması lazım. Ama mallesef bugüne kadarki süreçte herkes konuştu, federasyonun ne konuştuğu bile tam olarak anlaşılamadı, farkedilemedi, gereği yapılamadı. UEFA'nın, uluslararası kuralların ve Türkiye'deki hukukun kurallarının ne dediğine elbetteki bakılacaktır. TFF talimatlarının ne dediğine de bakılacaktır. Ama ben sadece kağıtta yazana bakarım onun dışında hiçbir şeyi anlamam demek de doğru bir tavır değildir. Kuralcı olmak kadar doğru kararları oluşturmak da önemlidir" diye konuştu.

"4 BÜYÜKLERİN BAŞKANLARI, OTURUP KAVGA ETMEDEN KONUŞMALI"
Dört büyük kulübün başkanlarının, bir odaya kapanıp, kavga etmeden tartışabilmesi gerektiğini de savunan Kılıç, Büyük takımların öncelikle Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor başkanları bir odaya kapanmalı ve kendi aralarında futbolun kronik sorunlarını konuşabilmeledir. Kavga etmeden tartışabilmelidir. Benim gözlemim aralarında bu medeni ve insani ilişki vardır. Hadiseler dışarıdan görüldüğü kadar keskin ve kötü değildir. Başkanlar bu görüşmeyi yaparken öte yandan Külüpler Birliği, 18 kulübün görüşlerine İstanbul-Anadolu ayrımı yapmaksısızn topyekün ifade zeminini oluşturmalıdır. Bu yapılırken Bank Asya, 2. ve 3. Lig takımlarının da, başkanları da, delegasyonları da değerlendirme süreçlerine dahil edilmelidir. Artık ekiplerin, kliklerin, belli kesimlerin, belli kulüplerin federasyon başkını arıyışına kamamıyla nokta konulmaladır. Türk futblunun içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten kurtulması için gereken başkan adayı ancak bu şekilde bulunacaktır" şeklinde konuştu.

"HÜKÜMETİN BAŞKANLIK ADAYLIĞI İÇİN ÖNERİSİ SÖZ KONUSU DEĞİL"
Yeni Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için hükümetin herhangi bir adayı olmayacağını da ifade eden Suat Kılıç, "Başkan adayı, işadamı, hukuk adamı veya spor adamı da olsa vicdanıyla hareket eden ve yönetim becirisini sergileyen biri olması kafidir. Hükümet kanadı olarak bizim bir isim önerisinde bulnammazı söz konus değil. Bir aday çıkarmamız da söz konusu değil. Biz Türkiye'yi zor durumda bırakacak bir siyasi hatanın içinde bu süreçte olmayacağız" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMET OLARAK SADECE UZLAŞMA ZEMİNİ YARATIRIZ"
Sadece uzlaşı konusunda gerekli zemini yaratabileceklerini söyleyen Kılıç, "Ama uzlaşı arayışına katkı vermemiz gerekiyorsa, elbetteki bunu da bu zeminde asla esirgemeyiz. Gelirde bizimle fikirlerin paylaşırlarsa biz de kendilerine fikirlerimizi ifade ederiz. Ama Türk futbolu kendi göbek bağını kendisi kesecektir. Eğer ki bu gemi su alırsa, zaiyat çok büyük olur. Başkanlar bu durumun farkındalar. Biz de farkındayız. İşlerine karışmak düşüncesinde asla değiliz" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor