Hollandalılardan kolbastılı sevinç

Salon: Vakfıkebir Spor SalonuHakemler: Arthur Brunner (SUI) / Morad Salah (SUI) Danimarka: Poulsen Josefine, Henriksen Sidsel, Pedersen Anne Birgitte, Sommer Kristina , Nıelsen Matilde, Haugsted Line, Rasmussen Carolina, Mogensen Emma, Petersen Simone, Aa

Hollandalılardan kolbastılı sevinç

Salon: Vakfıkebir Spor Salonu

Hakemler: Arthur Brunner (SUI) / Morad Salah (SUI)

Danimarka: Poulsen Josefine, Henriksen Sidsel, Pedersen Anne Birgitte, Sommer Kristina , Nıelsen Matilde, Haugsted Line, Rasmussen Carolina, Mogensen Emma, Petersen Simone, Aaskov Laulse, Aastrup Camilla, Black Olivia.

Hollanda: Vollebregt Kelly, Vandewall Janneke, Spiekman Lise, de Ruijter Jamy, Osmanagic Melisa, Pavkovic Ana, Logtenberg Charlaine, Ros Alinike, Van Duijvenbode Angeligue, Berends Dannlek, Dulfer Kelly, Lockhorst Roos, Dekker Esmee, Struijs Maxime.

Danimarka Goller : Poulsen Josefine (1), Pedersen Anne Birgitte (1), Sommer Kristina (2), Nıelsen Matilde (1), Haugsted Line (1), Rasmussen Carolina (2), Petersen Simone (9), Pedersen Julle (1), Aaskov Laulse (2), Black Olivia (3).

Hollanda Goller : Vollebregt Kelly (3), de Ruijter Jamy (5), Logtenberg Charlaine (1), Dulfer Kelly (7), Lockhorst Roos (3), Dekker Esme (6), Struijs Maxime (1).

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) Bayanlar Hentbol karşılaşmasında Hollanda Danimarka'yı 26-23 mağlup etti.

Vakfıkebir Spor Salonu'ndaki oynanan müsabakada ilk yarıyı 13-12 önde tamamlayan Danimarka, üstünlüğünü ikinci yarıda da korudu ve maçtan 26-23'lük galibiyete ayrıldı.

DANİMARKALI SPORCULARDAN KOLBASTILI KUTLAMA

Müsabakanın ardından büyük sevinç yaşayan Hollandalı sporcular, Danimarka galibiyetini kolbastı oynayarak kutladı. 2007 yılında yapılana Karadeniz Oyunları'nda yapılan gösteri ile ülke gündemine oturan ve sonraki yıllarda da ünü ülke sınırlarını aşan Trabzon'un geleneksel halk oyunlarından kolbastı, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için Trabzon'a gelen Avrupalı genç sporcuların da ilgisini çekti. Oyunların açılış törenindeki horon ve kolbastı gibi halk oyunları gösterilerini beğeniyle izleyen genç sporcular, müsabakalardan sonra galibiyetlerini kolbastı oynayarak kutlamaya başladı.

Hollanda Bayanlar Hentbol takımı sporcuları, 26-23 kazandıkları Danimarka maçını kolbastı oynayarak kutladı. Genç sporcular, zorlu müsabakayı kazandıkları için büyük sevinç yaşarken, galibiyeti oyunların maskotu 'Hamsi' ile kolbastı oynayarak kutladı.

Öte yandan, Çarşıbaşı Spor Salonu'nda oynanan Erkekler Hentbol müsabakasında da Hırvatistan, İsviçre'yi 29-26 mağlup etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler