Holigan yeşil kartla kurtuluyor

SPOR Kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet sorununun araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, ilk toplantısında ilginç örneklerle karşılaştı.Komisyona Bilgi veren Futbol Federasyonu Başkanı Mah

Holigan yeşil kartla kurtuluyor

SPOR Kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet sorununun araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, ilk toplantısında ilginç örneklerle karşılaştı.

Komisyona Bilgi veren Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, sırf rengi siyah beyaz diye bir ineğin kesildiğini ve holiganların idari para cezasını ödememek için Yeşil Kart çıkarttığını söyledi.

 

MEVCUT YASA YETERSİZ

 

Özgener, Beşiktaş-Bursaspor maçından önce yaşanan kanlı şiddet olaylarını anımsatıp, “Toplantı çok sıcak gündem maddelerine denk geldi. Son olaylar bir kez daha göstermiştir ki mevcut yasa maalesef şiddetin önlenmesinde yetersiz. Bugünkü ortamda bu eylemler yapanın yanına kar kalmakta ve bütün faturayı da kulüplerimiz ödemekte. Onların eli kolu bağlı. TFF olarak şiddetin üstesinden tek başına gelemeyiz. Kamera sistemi odasında federasyon olmalıdır. Tribünlerdeki seyirci azlığının nedeni şiddet olaylarıdır” dedi.

 

SİYAH BEYAZ İNEĞİ KESTİLER

 

İstanbul İl Güvenlik Kurulu’nun geçen yıl 1.2 milyon liralık ceza kestiğini belirten Özgener, “Tahsil edilen ise 100 bin lira. Tahsil edilemeyen rakamlara baktığımızda para cezası kesilen birçok seyircinin Yeşil Kart çıkarttığını görüyoruz ve bu vesileyle de parasını ödemiyor. Aydın’a giderken sırf rengi siyah beyaz diye bir ineği kestiklerini biliyorum”” diye konuştu.

 

FİLM SETİNDEN ALDIĞI COPLA KAVGA ETMİŞ

 

İNÖNÜ Stadı önündeki olaylarda Bursalı taraftarlara saldıran ve adliyeye çıkarılan 10 kişiden 2’si tutuklandı, biri de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevkedildi. Bıçaklama olayının failleri olduğu ileri sürülen İbrahim A. ile Onur K. nöbetçi mahkemede tutuklanıp Metris Cezaevine gönderildi. Adli kontrol uygulanması istenen Ömer T.’nin çekimleri devam eden “Kutsal Damacana: Dracoola” sinema filminde set işçisi olarak çalıştığı setten aldığı cop ile kavgaya katıldığı belirlendi. Serbest bırakılan saldırganlardan Erdem Ö.’nün bilgisayar mühendisi, Ümit Y.’nin de önemli bir şirkette müşteri temsilcisi olduğu, İbrahim Y.’nin de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenci olduğu belirtildi.

 

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

 

Olaylar sonrası gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 10 kişiden ikisi tutuklandı, biri de adli kontrol talebiyle mahkemeye gönderildi.

 

MAÇA DEĞİL KESMEYE GELMİŞLER

 

DÖRT kişinin yaralandığı Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesi çıkan olayların yaşandığı yerlerde bulunan suç aletlerinin listesi açıklandı. Kamera görüntülerinden belirlenen, kavgada kullanılan ve ele geçirilen aletlerin listesi şöyle:

 

 9 sopa

 4 satır

2 döner bıçağı

3 falçata

1 sustalı bıçak

4 tornavida

1 cop

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler