Hıncal Uluç neler söylüyor?

Ligin zirvesindeki iki takımdan hangisi daha iyi, şampiyonluğu daha çok hak ediyor?Fenerbahçe... Ben Fenerbahçe şampiyon oldu diyorum zaten... Neden? Birincisi; kadro olarak daha iyi. Daha çok silahı var. Fenerbahçe hiçbir şey oynamasa bile bu silahlar or

Hıncal Uluç neler söylüyor?

Ligin zirvesindeki iki takımdan hangisi daha iyi, şampiyonluğu daha çok hak ediyor?

Fenerbahçe... Ben Fenerbahçe şampiyon oldu diyorum zaten... Neden? Birincisi; kadro olarak daha iyi. Daha çok silahı var. Fenerbahçe hiçbir şey oynamasa bile bu silahlar ortaya çıkıyor, ateş ediyor. Ve ikisi de bir şey oynamıyor. Türkiye'de bir şey oynayan yok. Galatasaray, Beşiktaş, Bursa, Kayseri, Gaziantep hepsi için geçerli bu. Diğerleri döküldüğü için meydan Fenerbahçe ve Trabzon'a kaldı. Bunlar suyun yüzünde kaldı; diğerleri battı. İkincisi; Fenerbahçe'nin arkasında medya var. Üçüncüsü; bu medya desteği ve Aziz Yıldırım'ın büyük hüneriyle hakemler de Fenerbahçe'nin arkasında.

Örnek mi? Türkiye'de en tarafsız olduğuna inandığım iki Fenerbahçeli Şansal Büyüka ve Uğur Dündar. Holiganın önde gideni gibi konuşuyor ve yazıyorlar. Şansal ve Uğur bu hale geldiyse gerisini anlayın.

Dünyanın her yerinde tartışılacak iki penaltı düdüğü çalan, hiç tartışılmayacak kırmızıları iki kez Emre ve Lugano'ya çıkarmayan, durup dururken Murat Ceylan'ı atan hakemi "yendik" diyor Şansal... Görüntüler onda.

Uğur Dündar'a inanamıyorum. Aziz Yıldırım hakkında bana söyledikleri kulaklarımda. "Az bile yazıyorsun Hıncal" diyordu. Ercan Saatçi, Uğur'un yanında zemzem ile yıkanmış Fenerbahçeli.

Bu hafta Fenerbahçe'yi liderliğe götüren penaltıyı yardımcı verdi. Geçen hafta parazite takıldı ya, bu kez parazit riskini önlemek için pozisyon anında hemen çizgiye, 18'in içine koşup "Penaltıyı verdim" dedi. Orta hakem başka karar veremez artık. Verse linç ederler. Ama aynı yardımcı suratına topu atan Gökhan Gönül için ikinci sarıyı, yani kırmızıyı istemedi. Bu görüntüler de Şansal'ın elinde. Uğur da televizyoncu. Görüyor bütün bunları. Hakemleri yenemeyen Trabzon mu, Fenerbahçe mi?

Bu lig, mucizeler olmazsa puan farkıyla biter. Çünkü Trabzonspor lehine, Fenerbahçe aleyhine düdüğü hiçbir hakem çalamaz, kartı kimse çıkaramaz.

Çarşamba gecesi Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid-Barcelona maçında da Pepe'ye çıkan kırmızı kart yarı finalin seyrini değiştirdi. Jose Mourinho maçta ve sonrasında hakeme, UEFA'ya öfke saçtı. Bizdeki tablonun bir benzeri. Futbol artık böyle mi?

Önce Pepe'nin kırmızısı... Pepe'nin yaptığı hareket kırmızı ise Fenerbahçe her maçı 7 kişinin altına düşerek, hükmen kaybeder. 3'te Lugano, 5'te Emre, sonra da arkası gelir: Fenerbahçe 6 kişiye inince de hakem maçı durdurur.

 

Türkiye'de LİGTV 400 milyon dolar ödedi. Pek çok kulüp bu parayla transfer yaptı, ayakta kaldı. Galatasaray ve Beşiktaş erken çökünce LigTV iki takıma kaldı. Eldeki veriler, kalan abonelerin yüzde 80'inin Fenerbahçeli olduğunu gösteriyor.

Fenerbahçe şampiyonluk yarışından koparsa LigTV biter. Bu nedenle sonuna kadar yarışı sürdürmesi lazım. LigTV bu yüzden haftalardır FBTV gibi... Yorumlar, maç anlatımı, maç dışı programlarıyla... Şansal Büyüka canım kadar sevdiğim kardeşim. Ama artık bu kanaldaki ofsayt çizgisine bile inanmıyorum. Saniyenin 1/10'u farkla çekersin çizgiyi, ofsayt değişiverir.

Son haftalarda hakemler ve TFF 1 numaraya geliyor. İki hafta üst üste hakemler nasıl Fenerbahçeli olduklarını gösterdiler. Medya ne yaptı? Bu hakemleri bile Fenerbahçe düşmanı gösterdi. Amaç, son dört maçtaki hakemleri etkilemek, "Allameicihan olsan Fenerbahçe kaybederse yanarsın" mesajını vermek.

Federasyona bakıyoruz... Aziz Yıldırım'ın cezasını, tekrar eylemine rağmen ilk cezasından düşük verilmesinin neden hukuka uygun olmadığını... Başka ses çıkaran oldu mu? Aynısı Sadri Şener'e olsa neler yazılırdı? Durup dururken Aziz Yıldırım yanına Alex'i alıp neden Başbakan'a gitti? Recep Tayyip Erdoğan ismi yazılı formalarla fotoğrafları çıktı. Bir hafta sonra Sadri Şener gitti; Trabzon forması hediye etti. Bu iki haberin gazetelerde nasıl yer aldığını karşılaştır. Aziz Yıldırım, birinci sayfalarda sürmanşet, içeride spor sayfalarında neredeyse tam sayfa...

Sadri Şener sayfalarda kayıp. İşte tarafsız Türk medyası!

GÖZLERİ KAPALI ADAM İNDİRİRLER

Bugüne kadarki süreçte faturayı sıralarsak; 1-Medya, 2-Hakemler, 3-Şenol Güneş, 4- Transfer politikası ve yönetim.

Kocaman'ın "Penaltılar irdelensin" açıklaması sonrası Trabzon'un lehine penaltı çalınmadığı gerçek. Ama Trabzon aleyhine de 2 Mayıs 2009'dan beri penaltı çalınmıyor. Bu, normal bir istatistik mi?

Lugano... Bilica... Öncesinde Edu... Bir onların sahadaki tavırlarını, defans anlayışlarını, sahada yaptıklarını gözlerinizin önüne getirin. Bunlar gözleri kapalı adam indiren tipler.

Trabzonspor'a bakarsak böyle bir tane adam yok. Trabzonspor savunması çok daha yumuşak olduğundan böyle bir istatistik ortaya çıkmış.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor