Hiddink'ten futbolculara talimat!

Süper Lig'de futbolcuların hakemlerle diyaloglarını beğenmeyen Hollandalı hocanın, hakem eğitimcisi vatandaşı Uilenberg'e "Hakemlerin otoritesini zayıflatan diyalogların önlenmesi için gerekli uyarıları yapman gerek" dediği, Halis Özkahya'nın sert tavırla

Hiddink'ten futbolculara talimat!

Süper Lig'de futbolcuların hakemlerle diyaloglarını beğenmeyen Hollandalı hocanın, hakem eğitimcisi vatandaşı Uilenberg'e "Hakemlerin otoritesini zayıflatan diyalogların önlenmesi için gerekli uyarıları yapman gerek" dediği, Halis Özkahya'nın sert tavırlarının bundan kaynaklandığı öğrenildi

İstanbul Büyükşehir Belediye - Fenerbahçe maçında iki takım futbolcularının da sert tavırları ve söylemlerinden şikayetçi oldukları hakem Halis Özkahya'ya talimatın UEFA Hakem Kurulu üyesi Jaap Uilenberg'den, Hollandalı hakem eğitimcisine ricanın ise A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'ten geldiği ortaya çıktı.

Ay-yıldızlı ekibin Azerbaycan yenilgisinden sonra Süper Lig'de hemen her hafta maç izlemeye başlayan ve futbolcuların hakemlerle diyaloglarını beğenmeyen Hiddink'in vatandaşı Uilenberg ile Hollanda'da bir görüşme yaparak Türk hakemlerin Avrupa standardında tavır geliştirmelerini istediği bildirildi.

Türk futbolcusunun Süper Lig’deki alışkanlıklarını ulusal maçlara da taşıdığını ve gereksiz kartlar görerek takımlarına zarar verdiğini belirten Hiddink'in, "Bu davranışlar milli takıma da yansıyor ve olumsuz bir görüntü ortaya çıkıyor. Süper Lig'de hakemlerin otoritesini zayıflatan diyalogların önlenmesi için gerekli uyarıları yapman gerek. Madem Türkiye'de MHK'de eğitimci olarak etkilisin, ilk fırsatta konuyu gündeme getir" şeklinde konuştuğu kaydedildi.

MHK de uyardı

Guus Hiddink'in bu ricası üzerine cuma günü İstanbul'da 23 üst klasman hakemiyle bir araya gelen Jaap Uilenberg'in, hakem-futbolcu ilişkileri, hakem otoritesi ve kartlar konusunda uyarılarda bulunduğu, daha sonra da aynı toplantıya katılan Halis Özkahya'nın yönettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Fenerbahçe maçını izlediği vurgulandı.

Özkahya'nın saha içindeki tavırlarının tribünde kendisini izleyen Uilenberg nedeniyle alışılmışın dışına çıktığı, iki takım futbolcularının şikayetlerine neden olan yönetim tarzının da bundan kaynaklandığı ileri sürüldü.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan'ın da hakemlerin verilen talimatları titizlikle uygulamaları konusunda dikkatli olmalarını istediği belirtildi.

‘Kokartımı yırtarım’

Hakem Halis Özkahya, futbolcuların kendisine yönelttiği eleştirilere dün Lig TV aracılığıyla yanıt verdi.

Özkahya, “Cuma günü MHK’de toplandık. Hiddink ve Uilenberg, futbolcularla otoriteyi bozacak diyaloglara girilmemesini söyledi. ‘Hakemi seyircinin kucağına atan, otoritesini zaafiyete düşüren konuşmalar yapmayacaksınız’ dendi. Maçta sadece itiraz edenlere ‘Futbolunu oyna işime karışma’ karşılığı verdim Niang ve Cihan’ın pozisyonunda faul çaldım. Efe ve Cihan ‘Bırak bu işleri, hadi ya’ dediler. Hiçbiriyle muhatap olmadım” ifadelerini kullandı.

Maç görüntülerinin tamamımın alınarak duduk okuma yöntemiyle konuşmalarının incelenmesini de isteyen Özkahya, “En ufak bir hakaretim varsa, Lig TV’ye çıkıp Markus Merk’in yanında lisansımı yırtacağım. Ben spor ahlakını öğreten bir beden eğitimi öğretmeniyim. Benim sahada ahlaksız tavırlar sergilemem düşünülemez. Kamuoyu tek taraflı olarak yönlendirildi. Kendimi haksızlığa uğramış, iftira edilmiş hissediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor