Hiddink'in toplantısında Umut var!

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktör Guus Hiddink, yarın Hollanda ile yapacağımız özel maç için geldiği Amsterdam Arena Stadyumunda bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına futbolculardan Umut Bulut ve Yekta Kurtuluş da katıldı. Guus Hiddink "Y

Hiddink'in toplantısında Umut var!

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktör Guus Hiddink, yarın Hollanda ile yapacağımız özel maç için geldiği Amsterdam Arena Stadyumunda bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına futbolculardan Umut Bulut ve Yekta Kurtuluş da katıldı. Guus Hiddink "Yarınki maç yeni oyuncular açısından iyi bir şans olacak. Türk basın mensuplarının bildiği gibi bazı oyuncalara şans verdik. Tabi ki böylelikle gelecekte milli takımda oynama şansı tanıyoruz yoksa basit ve kolay bir rakip seçerdik. Yarınki umudumuz maçı iyi şekilde değerlendirmek. Burada yarınki oyuncularımızda bizi temsil edeceklerini umuyorum. Çok merak ediyorum." dedi. 

Trabzonsporlu futbolcu Umut ise "Öncelikle uzun bir aradan sonra milli takıma seçildiğim için çok mutluyum Milli takımımızı en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım." şeklinde konuştu.

Milli Takım'a Kasımpaşa'dan seçilen Yekta da "İlk kez bu forma altında mücadele edeceğim. Yarın da öyle iyi bir mücadele olacağına inanıyorum. Çok iyi hazırlandım." dedi.

Mahmut Özgener'İN DESTEĞİNDEN OLDUKÇA MEMNUNUM

Teknik Direktör Guus Giddink "Şu anda iki yolumuz var. Biri 2012 Avrupa Kupalarında sona kalmamız. İkinci seçenek ise takımı tamamen yenilemek ve gençleştirmek. Türk basınının çoğu Almanya'ya yenildiğimize çok üzüldüler. İkinci maç bir değişik oldu Azerbaycan'a karşı. Tabiki orada hep beraber kaybettik. Böyle derecesine düşük olan takımlarına karşı zor maç oluyor. Bu demek oluyor ki iyi bir dereceden çıkmamız gerekiyor. İkinci seçeneği daha önceden konuşmuştuk. Tabii ki böyle bir seçenek hem şuan itibari ile 2012 sonunun kadrosunu hazırlıyoruz. Bu da düşe kalka olacak. Bu sebepten dolayı ağır maçlardan iyi sonuç alıp herkesi sevindireceğiz." ifadelerini kullandı.

Hiddink ardından şöyle devam etti: "Milli Takım Türkiye kulüplerinin aynısıdır. Hem Avrupa ve lige başarılı olmaları gerekir. Yurt dışında oynayan futbol için geçerli. Türkiye süper, şahane bir futbol ülkesi. Şunu da görmemiz gerekiyor Türk kulüplerinin başarısı Avrupa kulüplerinin altında. Bunu göz önünde bulundurarak, gençlere daha şans verip bu durumu en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Başkanımız Mahmut Özgener'in desteğinden oldukça memnunum."

"YERLİ FUTBOLCULARDAN YANAYIM"

Bütün oyuncuların hem Avrupa'da hem de ligde en iyi şekilde oynamasını istediklerini kaydeden Milli Takım hocası, "Yanımdaki oyuncuları da göz önünde bulundurarak hepsini en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bu Avrupa olur Türkiye olur. Şu anda varmak istediğim konu Türk futbolcular hakeme hissi yaklaşıyor. Bunu Avrupa'da en iyi şekilde eğitim alarak, takımız zora sokmamak istiyoruz. Milli Takım teknik direktörler olarak yerli futbolculardan yanayım. Aynı zamanda Türkiye için değil bazı ülkeler için gerekli." dedi.

AJAX İLE İSMİMİN GEÇMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL, TÜRKİYE'DE MUTLUYUM

Bir soru üzerine Türkiye'de mutlu olduğunu belirten Hiddink, "İsmimin Ajax takımı ile ilgili olarak geçmesi şuan söz konusu değil. Türkiye'de her şey iyi gidiyor." şeklinde konuştu.

Hiddink, son olarak "Maçın önemi benim açımdan önemi büyük. Sonuç olarak bir şey söylemek istemiyorum. Milli takımda gençlerin oluşu onların önlerini açmak istiyorum. Ben sonuçtan ziyade genç yeteneklerle ilgileniyorum. Bir ülkeye geliyorsunuz, kendinize göre bir iş yöntemi ayarlıyorsunuz. Her zaman zorluklar olacak. Azerbaycan aldığımız sonuç gerçekten üzücü. Şuan bizim için önemli olan Kore ve Rusya ile aldığımız kararlar ile en iyi şekilde takımı kurmamız. Benim için çok sevindirici olan başkanımın benimle birlikte taşın altına elini koymasıdır. Böylelikle 21 yaş altı gençlere şans tanıyarak onları en iyi şekilde değerlendireceğiz." şeklinde kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler