Hiddink'e 4 milyon Euro + tazminat

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink konusunda son iki üç haftadır gündemden düşmeyen “Chelsea'ya gidecek iddiasına” karşılık futbol federasyonu ön hazırlıklarına başladı...Futbol federasyonu yetkilileri, “Hiddink'in kendilerine henüz gitmek istedi

Hiddink'e 4 milyon Euro + tazminat

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink konusunda son iki üç haftadır gündemden düşmeyen “Chelsea'ya gidecek iddiasına” karşılık futbol federasyonu ön hazırlıklarına başladı...

Futbol federasyonu yetkilileri, “Hiddink'in kendilerine henüz gitmek istediğine dair bir talepte bulunmadığını belirterek, “Geldiği takdirde hukukçu arkadaşlarımız gerekeni yapar” ifadelerini kullandılar. 2 yılı opsiyonlu olmak üzere A Milli Takım Teknik Direktörlüğü konusunda 4 yıllık anlaşma sağlanan Hiddink, “Görevimden ayrılmak istiyorum” dediği takdirde sadece 4 milyon euro tazminat ödemekle kurtulamayacak. Hiddink'in görev yaptığı 11 aylık parasını ödeyen TFF, Hollandalı teknik adamdan hem 2012'nin mayıs ayına kadar olan bir yıllık sözleşme bedeli olan 4 milyon euro'yu hem de sözleşmenin feshinden dolayı ayrıca bir tazminat talebinde bulunacak. Hiddink'in 2 yıllık da opsiyonlu sözleşmesi olduğundan dolayı 4 milyonun çok üstünde bir para talebinde bulunulacağı, iki tarafın bu konuda uzlaşma sağlayamadığı takdirde konunun FIFA'ya götürüleceği öğrenildi.

Futbol Federasyonunun önemli bir ismi, “Hiddink'in bize gelip resmi bir şekilde gitmek istediğini bildirmedi. Bildirdiği takdirde hukukçularımız sözleşmenin gereğini yapar” ifadelerini kullandı. Guus Hiddink'in henüz TFF ile resmi sözleşme imzalamadan Inter'in teklifini kendilerine sunması ardından bir yıl sonra Chelsea konusunu gündeme taşıması federasyon yönetiminin Hollandalı teknik adamdan soğumasına neden oldu.

Guus Hiddink'in Türkiye Futbol Federasyonu ile anlaşma sırasında “Ben Rusya federasyonundan yıllık 4 milyon euro alıyorum. Ayrıca Abromovich'e danışmanlıktan dolayı o da cebinden 3 milyon euro veriyor. Siz de bana 3 milyonluk bir sponsor geliri bulursanız bu iş olur” dediği ancak TFF'nin arayışlarından bu sonuç çıkmayınca yıllık 4 milyon euro'ya anlaştığı ve sözleşmesine de “Aldığım ücret açıklanmayacak” maddesi koydurttuğu öğrenildi.  Hiddink, Türkiye Futbol Federasyonu'yla aylar öncesinden anlaşmasına rağmen Rusya federasyonuna tazminat ödememek için bu anlaşmayı ancak ağustos ayında resmiyete dökmüştü.

HİDDİNK'İN YERİNE OĞUZ ÇETİN

Birkaç gün içinde Hiddink konusuna netlik kazandırmayı planlayan Türkiye Futbol Federasyonu'nun Hiddink'e “ille de kal” demeyecek. Hollandalı teknik adam görevinden ayrılması futbol federasyonunun takımın başına elemelerin sonuna kadar bu görevi yürütmesi için Oğuz Çetin'e teklif yapacağı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler