Hiddink ve şike iddiaları...!

Rusya'nın Anzhi ekibiyle anlaşan A Milli Futbol Takımımız'ın eski teknik direktörü Guus Hiddink, 2011 yılını değerlendirdi.Ülkesi Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden De Telegraaf'taki haftalık köşe yazında 2011 yılını kaleme alan Hiddink "Türkiye'de ya

Hiddink ve şike iddiaları...!

Rusya'nın Anzhi ekibiyle anlaşan A Milli Futbol Takımımız'ın eski teknik direktörü Guus Hiddink, 2011 yılını değerlendirdi.

Ülkesi Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden De Telegraaf'taki haftalık köşe yazında 2011 yılını kaleme alan Hiddink "Türkiye'de yarım kalan işimi bitiremedim. Bunun için kendimi iyi hissetmiyorum" dedi; başarısızlığının nedeni olarak ise şike iddialarını gösterdi.

HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU DEĞİLDİ
Hiddink, "Karışık Duygular" başlığı altında kaleme aldığı yazısında "Çok net olmak gerekirse, 2011 yılına karışık duygular içerisinde bakıyorum. Türkiye'de yarım kalan işimi bitiremedim. Bunun için kendimi iyi hissetmiyorum. Ama diğer taraftan Hollanda futbolundaki olumlu gelişmeler beni mutlu ediyor" diyerek başladığı yazısında "Aslında Türkiye'deki işim planlandığı gibi iyi gidiyordu. Eski TFF Başkanı ile çok net konuşmuştuk. Tek hedef, 2012 Avrupa Şampiyonluğu değildi. Asıl hedef hem Milli Takım hem de kulüp futbolunu gençleştirmekti.

KARA BULUT GİBİ ÇÖKTÜ!
Uzun bir zaman bu konuda bir sıkıntı yaşamadım. Şike iddiaları ortaya çıkana kadar her şey iyi gidiyordu. Şike iddiaları ortaya çıktıktan sonra her şey alt üst oldu. Kara bulut gibi kulüplerin üstüne çöken şike iddiaları, Milli Takımı da olumsuz yönde etkiledi.

BEN DE HİÇ ZORLUK ÇIKARMADIM
TFF Başkanı değiştiğinde, eski başkan ile yeni başkanın hedeflerinin farklı olduğunu hissetmeye başlamıştım. Doğruyu söylemek gerekirse, bu konuda bana bir baskı falan yapmadılar. Yollarımızı ayırmamızda en büyük neden bu değildi. Hırvatistan karşısında oynadığımız karşılaşma sonrasında, hedefimiz olmamasına rağmen 2012 Avrupa Şampiyonası'ndan elenmemiz yollarımızı ayırdı. Şike iddiaları yüzünden Türk futbolundaki karışıklık çığlıkları, milli takımdan başarı bekleniliyordu, olmadı. Ben bu konuda her zaman sakin ve soğukkanlıydım. Yeni yönetim, yeni bir yol seçmek istiyordu. Bu konuda ben de zorluk çıkarmadım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler