Hiddink Umut ile Aker'de konuştu

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda basın toplantısı düzenliyor. Hiddink beraberindeki Trabzonsporlu futbolcu Umut Bulut ve Mehmet Ekici ile açıklamasına başladı.Hiddink, "Bayanlar ve baylar hepiniz hoşgeld

Hiddink Umut ile Aker'de konuştu

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda basın toplantısı düzenliyor. Hiddink beraberindeki Trabzonsporlu futbolcu Umut Bulut ve Mehmet Ekici ile açıklamasına başladı.

Hiddink, "Bayanlar ve baylar hepiniz hoşgeldiniz. Bir dizi hazırlık karşılaşması oynadık ve oynamaya devam ediyoruz. Hollanda ile oynamıştık buna Güney Kore ile devam ediyoruz. Böylesi özel maçları oynamak bizim için çok faydalı. Bazı kısımlarında olmasada bazı kesimlerde de değişikliğe gidiyoruz milli takımın. Hollanda lmaçında analiz edebileceğimiz çok önemli şeyler gördük. Umuyokruzki aynı doğrultuda yarınki karşılaxmada da devam edeceğiz. Oynayacağımız rakihp benim için çok özel. Koreyle çok güzel günlerim geçti. Benim için ayrı bir önem taşıyor. Gerçekten merak ediyorum yarın neler başarıbileceğiz. Nasıl bir performans gösterecek ekibim"

Umut Bulut konuşuyor: "Yarınki oynayacağımız Güney Kore maçı önemli. Avusturya maçı öncesi kendi eksikliklerimizi görme açısından önemli bir maç. Ben takımımızın iyi bir durumda olduğunu düşünüyorum. Milli takımında her zaman başarılı olacağını düşünüyorum"

Mehmet Ekici, "İlk defa maça çıkacak olanlar var. Onlar için de önemli. Benim ikinci maçım olacak. Kolay bir maç olmayacağını düşünüyorum ama güzel de bir maç olacak"

Basın toplantısı soru cevaplarla devam ediyor. 

"Yarınki maç öncesi kadroda son şampiyon ve ligde Trabzonspor ile eşit puana sahip Bursaspor'dan hiç futbolcu neden yok?" sorusuna Hiddink, "Tabiki özel bir sebebi yok. Biz kendimiz en reabitli olacağını düşündüğümüz ekibi kurduk. Daha önce Bursa'dan oyuncular çağırmıştık., Ömer bu isimlerden bir tanesiydi. Ama dediğimiz gibi değişik seçimler yapıyoruz. Bu seçimlerde de son şampiyondan oyuncu olmak zorunda değil. Son maçta takım iyi oynadı ve bu yüzden değişikliğe gitmek istemedik" cevabını verdi.

"Ligde takımların durumunu nasıl buluyor hoca Süper Lig'deki performansları" sorusuna Hiddink, "Bir genelleme yapmak güç aslında. Bireysele inmek gerekiyor. Kötü performanslı takımların iyi de oyuncuları olabiliyor. Sahada bir mücadele var bence Türkiye'de. Tüm ekipler sahada önemli bir mücadele veriyorlar. Tabi sıkıcı maçlar da oluyor. Ama bunun sebebi de takımların tempoyu düşürmesinden kaynaklanıyor. Türk takımları Avrupa'da bildiğiniz gibi pek başarılı performans sergileyemedi. Şuanda mevcut en iyi performans sergileyen oyucular bizim şuanki Güney Kore kadromuzda yer alıyor" cevabını verdi.

"Ligin ilk yarısında hakemlere futbolcuların yardımcı olmamasından yakınıyordu, şimdi ise hakemler futbolcular ve teknik direktörlerden daha tartışılır durumdalar buna nasıl bakıyor hoca" sorusuna Hiddink, "Türkiye'de hakemlere saygı duyuyorum. Oyunculara karşı iyi davranıyorlar. Neredeyse her kararları protesto edtiliyor. Bir çok örnek verebiliriz buna karşı ama bu tepkileri veren oyucnrular oyunun geri kalanında tamamen oyundan kopuyorlar. Kararı değiştiremezsiniz tabiki biliyorsunuz o yüzden oyuncular kendi işlerine dönmeli kesinlikle. Bu tür davranışlar diğer ülkelerde olsa hakemler hemen sarı kart ile oyuncuyu cezalandırabilir. Ama Türkiye'de hakemler biraz daha sabırlı" cevabını verdi.

Güney Koreli bir basın mensubunun, "Çaduli ile dün konuştuğunuzda kendisine çok büyük katkısı olan hocamla bir araya geldim bunla ilgili ne düşünüyorsunuz dedi. Bir de Güney Kore'nin 2010'da Güney Afrika'da izleme şansı buldunuz mu" sorusuna Hiddink, "Ben kendisini uçakta da gördüm. Çok iyi bir futbolcu. Dünya kupasında belki ilk 11'de oynamadı ama takımına büyük bir katkısı oldu ve şuanda da Celtic'de oynuyor biliyorsunuz. Kendisine bu anlamda saygı duyuyorum. 2010 performansı değilde Asya kupasıyla ilgili şunu söyleyeyim gerçekten önemli bir takım Güney Kore ve daha da önemli işlere imza atacaklarına eminim" yanıtını verdi.

Basın toplantısı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler