Hiddink Chelsea'ye gidecek!

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bir yetkili, Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in büyük olasılıkla görevi bırakıp, Chelsea'ye geri döneceğini kabul etti.Hiddink, 2009'da Chelsea'ya federasyon kupası kazandırdı.Adının açıklanmasını istemeyen bir fe

Hiddink Chelsea'ye gidecek!

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bir yetkili, Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in büyük olasılıkla görevi bırakıp, Chelsea'ye geri döneceğini kabul etti.

Hiddink, 2009'da Chelsea'ya federasyon kupası kazandırdı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir federasyon yetkilisi, 'Hiddink Chelsea'ye 'hayır diyemez', gitmek istediğine inanıyoruz" diye konuştu.

64 yaşındaki Hiddink, 2009'da geçici olarak yaptığı Chelsea menajerliği sırasında takıma İngiltere Federasyon Kupası'nı kazandırmıştı.

Hiddink yönetimindeki Tükiye 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılma mücadelesinde, play offlara kalmak için uğraş veriyor. Takım son olarak geçen Cuma günü Belçika'yla 1-1 berabere kalmıştı.

Ancak Hiddink'in, kendisini menajerliğe getiren Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'in 28 Haziran'daki seçimlerde değişme ihtimalinden rahatsız olduğu belirtiliyor.

Özgener faktörü

Sözkonusu yetkili, "Özgener kalsaydı, Hiddink de kalırdı. Özgener tatile gitti ve yeniden seçime girip girmeyeceğine karar vermedi. Girse bile büyük olasılıkla kaybedecek. Hiddink kontratı olduğunu söylüyor ama bu vaatlerin bir değeri yok. Chelsea'nin teklifi çok iyi ve federasyon ad bu durumu anlıyor" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Chelsea'den henüz resmi bir teklif almadığı, ancak bu hafta almayı beklediği belirtiliyor.

Kontratı 2012 Avrupa Şampiyonası sonunda bitecek olan Hiddink'i almak Chelsea'ye yaklaşık 4 milyon euroya malolabilir.

Hiddink'in Chelsea'nin sahili Rus milyarder Roman Abramoviç ile yakın bir ilişkisi bulunuyor.

Rusya'nın da menajerliğini yapan Hiddink'in ücretini Abramoviç ödemiş ve Hollandalı teknik adamı futbol danışmanı yapmıştı.

Türkiye bir sonraki grup maçını 2 Eylül'de Kazakistan'da oynayacak.

Hiddink, Belçika maçından sonra, Kazakistan maçında takımın başında olup olmayacağı yönündeki sorulara net bir yanıt vermemişti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor