HES Hakkında bilgilendirme sürüyor

Trabzonspor Uzungöl 1 HES Projesi ile ilgili dün yaptığı bilgilendirme açıklamasını bugünde sürdürerek yeni bir açıklama yayınladı. Trabzonspor resmi sitesinden yayınlanan açıklama şöyle;"Uzungöl 1 Regülatörü ve HES Projesi kapsamında yapılacak regülatör

HES Hakkında bilgilendirme sürüyor

Trabzonspor Uzungöl 1 HES Projesi ile ilgili dün yaptığı bilgilendirme açıklamasını bugünde sürdürerek yeni bir açıklama yayınladı. Trabzonspor resmi sitesinden yayınlanan açıklama şöyle;

"Uzungöl 1 Regülatörü ve HES Projesi kapsamında yapılacak regülatör yeri Uzungöl Belediye merkezine yaklaşık Çaykara İlçesi istikametine doğru kuzey yönünde 4 km. uzaklıkta olup 3. derece doğal sit alanındadır.
 

Bilindiği gibi Uzungöl ve çevresi mutlak koruma alanındadır. Bu alan etrafında 1. derece doğal, sit alanı ondan sonra 2. derece doğal sit alanı ve en son 3. derece doğal sit alanı olduğundan Uzungöl turizm alanıyla regülatör yerimizin uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. 

Santral yeri ise Taşkıran Belediye binasına 150 metre mesafede yer almaktadır. Santral yapısı Karadeniz Bölgesi’nin tipik dağınık yerleşimi sebebiyle konutlara yakın mesafededir.

Proje alanına Karadeniz sahilinde bulunan Trabzon‐Rize Devlet Karayolu’ndan ayrılan ve Solaklı Çayı boyunca devam eden, Of ve Çaykara ilçelerinden geçen karayollarına ait asfalt yolla ulaşmak mümkündür."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor