Herşeyi bırak bu maça bak

 Bu hafta sahasında Fenerbahçe ile sezonun en kritik maçını oynayacak olan Trabzonspor, şampiyonluk polemiği yaşadığı rakibiyle oynayacağı müsabakaya prestij açısından büyük bir önem veriyor. Teknik direktör Şenol Güneş, futbolcularıyla yaptığı toplantıla

Herşeyi bırak bu maça bak

 

Bu hafta sahasında Fenerbahçe ile sezonun en kritik maçını oynayacak olan Trabzonspor, şampiyonluk polemiği yaşadığı rakibiyle oynayacağı müsabakaya prestij açısından büyük bir önem veriyor. 

Teknik direktör Şenol Güneş, futbolcularıyla yaptığı toplantılarda, "Bu maçın önemini, ne ifade ettiğini söylememe ve anlatmama gerek yok. Bu maç için ayrı bir motivasyon ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Üst düzey motivasyonla bu maçı beklediğinizi biliyorum" diyerek oyuncularını zorlu maça hazırladığı öğrenildi. 

Spor Toto Süper Ligi'nin 32. haftasında TT Arena'da Galatasaray'ı elinden kaçıran Trabzonspor, sahasında oynayacağı Fenerbahçe maçını ise heyecanla bekliyor. 54 puanla averajla Beşiktaş'ın önünde 3. sırada yer alan Karadeniz ekibi, Galatasaray ile 17 ve Fenerbahçe ile arasındaki 10 puanlık farkı kapatma adına sarı-lacivertli takımı yenerek hem zirveye bir adım yaklaşma hem de şampiyonluk polemiği yaşadığı rakibini evinde devirerek süper final maçlarına moralli girmeyi hedefliyor. 

Özellikle geçtiğimiz sezonda bugüne gelinen süreçte iki takım arasında yaşanan şampiyonluk söylemleri düşünüldüğünde Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmaya farklı bir atmosferde ve farklı bir psikolojide oynanacak. Hem taraftar, futbolcu, teknik heyet ve yönetici bazında çok farklı bir havada oynanacak olan maça bordo-mavili camia prestij açısında büyük bir önem veriyor. 

 

GÜNEŞ: "AYRI BİR MOTİVASYONA GEREK YOK"

İki takım arasında yaşananların yanı sıra teknik direktör Şenol Güneş ve Aykut Kocaman arasında yaşanan sözlü atışmalar ise bu maçın önemini bir kat daha artıyor. Geçen yıldan beri yaşananlar ve bugünkü tablo düşünüldüğünde teknik direktör Şenol Güneş'in oyuncularına ayrı bir motivasyon yüklemesi yapma gereği duymasa da içten içe futbolcularını kamçılayan sözler sarf ediyor. Taraftarın ve futbolcuların Fenerbahçe maçına üst düzey bir motivasyon ile çıkacağını hesaplayan deneyimli teknik adam

oyuncularıyla bir araya geldiği toplantılarda, "Bu maçın önemini, ne ifade ettiğini söylememe ve anlatmama gerek yok. Bu maçın için ayrı bir motivasyona ihtiyaç duyduğunuzu sanmıyorum. Çünkü bu maçı üst düzey bir motivasyonla beklediğinizi biliyorum. Rakibimiz Fenerbahçe ile dönem noktası önemini taşıyan bir maç oynayacağız. Sahamızda taraftarımızın önünde alacağımız galibiyet, sezon içersinde yaşadığımız olumsuzlukları taraftarımızın gözünde sıfıra indirir ve yeni bir sayfa açar bu da bize Süper Final

maçlarında büyük bir avantaj sağlar ve hedeflerimizi gerçekleştirmemizde büyük rol oynar" dediği öğrenildi. 

 

 

ZOKORA'NIN YERİNE AYKUT

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, cezası nedeniyle Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek olan Zokora'nın yerine Aykut Akgün'e forma verecek. Zokora'nın Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi Milli Takımı'nda olduğu dönemde formayı teslim ettiği Aykut'a Fenerbahçe maçında da şans vermesine kesin gözle bakılıyor. Galatasaray maçında takımın ortaya koyduğu performanstan oldukça memnun olan Güneş'in Zokora-Aykut dışında herhangi bir sakatlık yaşanmaması halinde kadroda bir değişiklik yapmayı planlamadığı

belirtiliyor. Güneş'in maç gününe kadar herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda kalede Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Celustka, Aykut, Colman, Alanzinho, Volkan, Olcan ve Burak şeklinde Fenerbahçe'nin karşısına çıkması bekleniyor. 

 

TARAFTARLAR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE TOPLANDI 

Spor Toto Süper Ligi'nin 33. haftasında oynanacak olan Trabzonspor , Fenerbahçe karşılaşması öncesinde ise Trabzon Emniyet Müdürlüğü ard ardına toplantılar düzenliyor. Sıkıntılı maç öncesi güvenlik açısında zafiyet yaşamak istemeyen emniyet güçleri bordo-mavili taraftarlarla bir araya gelerek güvenlik konularını konuştu. Taraftar gruplarına bir takım uyarılarda bulanan Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, maç sırasında uygulanacak güvenlik kuralları hakkında bilgi vererek, kurallara uyulmasını istedi.

Normal maçların dışında 2-3 kat güvenlik önleminin alınacağı müsabakada hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağı vurgulandı. Toplantıda Trabzonspor adına ise yönetim kurulu üyesi Coşkun Çebi yer aldı. Kulüp olarak alacakları tedbirleri paylaştı. 

 

BAYAN VE ÇOCUK TARAFTARLARI BİN 100 BİLET 

Trabzonspor, Fenerbahçe ile oynayacağı müsabakada misafir takım tribünü kadın ve çocuk taraftarlara ayrılacak. Bordo-mavili taraftarların büyük ilgi gösterdiği müsabakada 4 büyük takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakalara güvenlik gerekçesiyle rakip takım taraftarı alınmaması nedeniyle söz konusu tribün bu karşılaşmada kadın ve çocuklar için ayrılacak. Dolayısıyla Fenerbahçe maçı için Bin 100 adet bayan ve çocuk bileti dağıtılacağı belirtildi. Bayan ve Çocuk taraftarlara bilet dağıtımına 31 Mart

Cumartesi güne (Yarın) dağıtılacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler