"Herşey dört dörtlük olacak"

EYOF 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker, 23 Temmuz'da Trabzon'da başlayacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyatları ile ilgili bilgi verdi.EYOF 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker, yaptığı açıklamada, 23 - 30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak

"Herşey dört dörtlük olacak"

EYOF 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker, 23 Temmuz'da Trabzon'da başlayacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyatları ile ilgili bilgi verdi.

EYOF 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker, yaptığı açıklamada, 23 - 30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyatları ile ilgili son bilgileri aktardı.
 
Trabzon'da gerçekleştirilecek olan gençlik olimpiyatlarının Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne bağlı bir organizasyon olduğunu belirten Nihat Doker, 5 halkalı olimpiyat bayrağının 1 Ağustos 2009 tarihinden itibaren orada dalgalandığını hatırlatarak, ''Türkiye'de bugüne kadar yapılan büyük organizasyonlarda yanan meşale Atina'dan alınmamıştı. Biz, 1896 yılında Atina'da yapılan ilk olimpiyatlarda doğal yollarla yakılan meşaleyi İstanbul'a getirdik ve Milli Olimpiyat Komitesi'nde yanıyor. İnşallah 24 Temmuz'da Trabzon'da bu meşaleyi yakarak Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyacağız.'' şeklinde konuştu.
 
''BÜYÜKLER OLİMPİYATI GİBİ HER ŞEY DÖRT DÖRTLÜK OLACAK''
Yaklaşık 1 ay sonra başlayacak olan gençlik olimpiyatlarının hazırlıklarına değinen genel koordinatör Doker, sorumluluklarının ne kadar fazla olduğunun farkında olduklarını vurgulayarak, ''Çok ciddi çalışıyoruz. Hata yapma lüksümüz yok. Çünkü Gençlik ve Spordan Sorumluk Devlet Bakanımız Faruk Özak, sürekli başımızda. Ayrıca kendi memleketi olduğu için takip ediyor. Bu organizasyonun diğer olimpiyatlara referans olmasını istiyoruz.

Olimpiyat komitesinin yetkilileri de orada olacak. Yapılan bütün tesisler ilk olma özelliği taşıyor. Bir öğünde 5 bin kişi yemek yiyecek, günde 15 bine tekabül ediyor. Bir öğünde 3 bin kumanya dağıtılacak. Oyunlar süresince 700 bin adet 0,25 lt'lik su içilecek. Öte yandan 550 araç Trabzon trafiğine girecek.

550 bin km yol yapılacağı tahmin ediliyor. Turistlere isteğe göre geziler ayarlayacağız, sosyal aktiviteler yapacağız. Müsabakaları televizyondan canlı yayınlayacağız. Büyükler olimpiyatı gibi herşeyi dört dörtlük yapmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda, son 30 gün.'' dedi
 
''TRABZON %99 HAZIR, AVRUPALILARI BEKLİYOR'' 
Trabzon şehrinin her kesminin bu olimpiyatlara hazır olduğunu vurgulayan Doker, ''Okullardaki ilköğretim çocuklarını okullardan alıp, bu tesislere taşıyarak sporun güzelliklerini göstermek anlamında çok güzel bir projeyi 3 ay boyunca uyguladık. 149 bin öğrenciden 112 bin öğrenciye ulaştık.

Sürekli reklam yaptık. Trabzon halkı, %99 oranında bu organizasyona hazır ve Avrupalıları bekliyoruz. İnşallah Türkiye genelinden de 4 bin kişi buraya gelecek.'' ifadelerini kullandı.
 
''ORGANİZASYONDA 1500 GÖNÜLLÜ, 2000 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YER ALACAK''
Olimpiyat süresi boyunca hazır bulunacak olan güvenlik görevlisi ve gönüllülerin sorulması üzerine ise genel koordinatör Nihat Doker, ''Bütün olaylarda en önemli unsurlardan birisi de gönüllülerdir. Organizasyon için 9 bin civarında gönüllü başvurdu. Bu çok yüksek bir rakam. Gençlerin ilgisini gösteriyor.

Gönüllü departmanımız tarafından hocalarımızca incelenerek bu rakamı 1500'e indirdik. Konuşma tarzlar, fiziki halleri, yabancı dil seviyeleri dikkate alındı. Birebir teste tabi tutuldular. 3 aydır inceleniyorlar.

Çalışma alanlarında teste başlayacaklar. Güvenlik konusunda sorun yok. 2000 üzerinde güvenlik görevlisi olacak ama inşallah siz bunları görmeyeceksiniz.'' diye konuştu. 
 
Organizasyonun akreditasyon düzeni hakkında da açıklamalarda bulunan Doker, şunları söyledi:
 
''Medya için konuşacak olursak Türkiye Spor Yazarları Derneği ile işbirliği içerisinde çalıştık. Şifreleri onlara verdik ve onlar bu işlemi gerçekleştirecek. Çalışanlar da kendi işlemlerini kendileri yapacak. Sadece ıslak imza karşılığı kartlarını alabilecekler. Kartı olmayan kimse, hiçbir bölgeye giremeyecek. Kurallar bu şekilde. Medya mensupları için 3 çalışma alanı olacak. Otellerden çalışma bölgelerine ring şeklinde otobüsler hareket edecek.'' 
 
''OYUNLARA GİRİŞ BİLETLERİ 1 TL''
Oyunların açılış biletlerinin 25 tl, kapanış biletlerinin 15 tl, giriş biletlerinin ise 1 tl olduğunu dile getiren Nihat Doker, 24 Temmuz'da Avni Aker Stadı'nda herkesten daha iyi bir şekilde ünlü isimlerle birlikte sürprizlerle dolu bir açılış gerçekleştireceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor