"Herkes Türkiye'yi konuşuyor"

Milli basketbolcu Ersan İlyasova, ''Türkiye'nin 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'ndaki performansının, ABD'de basketbolu takip eden herkesin dilinde olduğunu'' söyledi. Takımının Washington Wizards ile deplasmanda oynadığı ve 96-88 kazandığı hazırlık maçı

"Herkes Türkiye'yi konuşuyor"

Milli basketbolcu Ersan İlyasova, ''Türkiye'nin 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'ndaki performansının, ABD'de basketbolu takip eden herkesin dilinde olduğunu'' söyledi.

 

Takımının Washington Wizards ile deplasmanda oynadığı ve 96-88 kazandığı hazırlık maçının ardından soruları yanıtlayan İlyasova, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye olarak çok iyi bir performans ortaya koyduklarını ve ilk kez bir dünya basketbol şampiyonasına evsahipliği yaptıklarını belirterek, ''ABD'de basketbolu takip eden herkes Türkiye'yi konuşuyor'' dedi.

 

Şampiyonayı takip eden Amerikalıların, Türkiye'yi çok sevdiklerini, organizasyonu da çok başarılı bulduklarını anlattıklarını dile getiren İlyasova, ''Herkes Türkiye'yi çok beğenmiş, takip etmişler ve tebrik ediyorlar'' dedi.

 

Bu yıl NBA'e transfer olan Milli basketbolcular Ömer Aşık ve Semih Erden ile de diyalog içinde olduğunu kaydeden İlyasova, onların da, Türkiye'nin şampiyonadaki başarısından ötürü takım arkadaşlarından tebrikler aldıklarını anlattığını söyledi.

 

''HEDEFİMİZ ÖNCE PLAY-OFF, SONRA DA ŞAMPİYONLUK''

Milwaukee Bucks olarak bu sezonki hedeflerinin önce play-off'a kalmak, daha sonra da turları geçip, NBA'de şampiyonluk yaşamak olduğunu belirten İlyasova, sezon öncesinde şu ana kadar oynadıkları 4 hazırlık maçının 3'ünü kazandıklarını ve başarılı bir performans sergilediklerini ifade etti.

 

Takımda bir sürü yeni ve iyi oyuncu olduğuna işaret eden İlyasova, birbirlerine uyum sağlama süreci içinde olduklarını kaydetti.

 

İlyasova, önümüzdeki günlerde oynayacakları birkaç hazırlık maçını da galibiyetle bitirip, sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti.

 

''KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM''

Dünya Şampiyonası tamamlandıktan sonra iki hafta kadar bir dinlenme zamanı bulduğunu ve yorgunluğunun artık kalmadığını söyleyen İlyasova, şu anda bir sakatlığının bulunmadığını ve kendini çok iyi hissettiğini söyledi.

 

İlyasova, bu yılki kişisel hedefleriyle ilgili olarak da, ''her yıl oyunuma biraz daha katmak, geçen yılkinden daha iyisini yapmak istiyorum. Bu yazın çok yoğun geçmesi benim için iyi oldu. Kendimi geliştirecek zaman buldum'' diye konuştu.

 

NBA yıldızlarından Allen Iverson'ın Beşiktaş Cola Turka'ya transferiyle ilgili haberler konusunda da İlyasova, ''Bu benim için sürpriz değil. Gitmesi iyi olur, çünkü o NBA'in en büyük yıldızlarından. Türkiye'yi gitmesi, Türk basketboluna çok büyük katkı sağlayacaktır. Türk basketbolunun kalitesi de çok ilerledi'' dedi.

 

"BEKO BASKETBOL LİGİ'NDE FAVORİM FENERBAHÇE ÜLKER"

Beko Basketbol Ligi'ni internetten takip edebildiğini söyleyen İlyasova, bu yılki şampiyonluk için favori adayının Fenerbahçe ülker olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Milwaukee Bucks antrenörü Scott Skiles da, Ersan İlyasova'nın geçen yıl iyi bir sezon geçirdiğini, Türkiye'de düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda da çok iyi oynadığını söyledi.

 

İlyasova'nın her geçen gün oyununu daha da geliştirdiğini ve bu gelişimini devam ettirip, daha iyi olması gerektiğini ifade eden Skiles, milli basketbolcunun bu sezon maçlarda daha fazla vakit alıp almayacağı konusunda ise henüz kararını vermediğini, bunun hem İlyasova hem de diğer oyuncuların performansına bağlı olduğunu kaydetti.

 

Skiles, takıma bu yıl iyi oyuncular transfer ettiklerini ve geçen sezonkinden daha iyisini yapmaya çalışacaklarını belirtti.

 

Bir soru üzerine, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin sergilediği performansı çok beğendiğini söyleyen Skiles, ''Türk takımı topu çok iyi dolaştırdı, bir bütün olarak çok iyi oynadılar, mükemmeldiler. Sergiledikleri oyundan gurur duymalılar'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler