"Herkes begenebilir ama o benim karım"

 Filenin Sultanları’nın 2003’te Avrupa Şampiyonası’nda final oynaması kadın voleybolunun kaderini değiştirdi. Avrupa’da başarılar ardı ardına gelmeye başladı. Galatasaray Kadın Voleybol Takımı’na sponsor olup adını veren klimamarkası Daikin’in yatırımyapm

"Herkes begenebilir ama o benim karım"

 

Filenin Sultanları’nın 2003’te Avrupa Şampiyonası’nda final oynaması kadın voleybolunun kaderini değiştirdi. Avrupa’da başarılar ardı ardına gelmeye başladı. Galatasaray Kadın Voleybol Takımı’na sponsor olup adını veren klimamarkası Daikin’in yatırımyapmasıyla da 2013’te Şampiyonlar Ligi’nde belki de iki Türk takımı final oynayacak. Daha önce Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu turnuvada grubundan lider çıkan Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı’nın, Fransa’daMulhouse’la oynadığımaçı salonda nefesimi tutarak izledim. Takımınmenajeri Orkun Darnel’le de konuştum. Elbette eşi, Türk voleybolunun yıldızı Neslihan Demir Darnel’i ve aralarındaki rekabeti de sordum.
 
‘AŞK İŞTEN ÖNCE GELİR’  
Aslında siz tekstil mühendisisiniz ama şim di Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı’nın menajerliğini yapıyorsunuz. Nereden nereye? 
Galatasaray’da 20 yıl su topu oynadım. Eşim İspanya’nın Spar Tenerife takımına transfer olunca “Aşk işten önce gelir” diye işi bırakıp onunla gittim. “En kötü evde oturur, DVD izlerim” diyordum ki kulüp başkanı “Gel takımın menajeri ol” dedi. “Voleyboldan çok anlamam” dediğim halde “İki ayda herkesten iyi anlar hale getiririm” diyerek beni ikna etti. 2 sene sonra Türkiye’ye dönünce Galatasaray aynı görevi teklif etti. Galatasaraylılığın getirdiği “Göreve talip olunmaz, görev tevdi olunur” prensibi gereği reddetmem söz konusu değildi.
 
Galatasaray Daikin Şampiyonlar Ligi’nde nereye kadar gider? 
Şampiyonlar Ligi’nde, ilk kez şampiyonaya katılıp grubundan lider olarak çıkan takım yoktur sanırım. Son alınan kararla Galatasaray Daikin 4’lü finallere ev sahipliği yapacağı için doğrudan katılma hakkı kazandı. 6’lı play off’ta Eczacıbaşı ve Vakıfbank karşılaşabilir. 4’lü finalde onlardan biriyle karşılaşabiliriz. Şampiyonada çok kuvvetli takımlar var ama yenilmez takım yok.  
 
Karşılaşmak istemediğiniz takım var mı?
Türk takımlarıyla karşılaşmak istemeyiz ama Eczacıbaşı Vitra ve Vakıfbank olmasaydı kadın voleybolu bu noktaya gelemezdi. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da bu spora yönelmesiyle başarı daha da arttı. Galatasaray Daikin’in şansı nedir? Kadın voleybolunda parametre çok. Finallere kadar rakiplerimizi bekleyeceğiz. 
 
‘VOLEYBOLUN MADONNA’SI DEĞİL MESSİ’Sİ’
Eşinizin takımı Eczacıbaşı Vitra’yla sizin takım karşılaşırsa... 
O maçı salonda seyretmek yerine bir otelde izlesem daha iyi olacak. Çünkü şimdiye kadar biz eşimin takımını bir kez yendik, benimle 1 hafta konuşmadı.  
 
Voleybola kadınların ilgisi artıyor. Kapınızı çalan çok genç kız oluyor mu? 
Çok başvuran oluyor. Restoranda, maçta, her yerde gelip soruyorlar, anneler-babalar geliyor. Dünyada artık Türk kadın voleybolundan bahsediliyor. Bunda Neslihan’ın katkısı nedir? Neslihan bir voleybol ikonu.
 
“Neslihan voleybolun Madonna’sı” diyebilir miyiz? 
İspanyollar ona “Voleybolun Messi’si” diyorlar. Kendine bakmaya hevesli ama en son istediği “Madonna’sı” diye anılmak. Neslihan sporcu olarak anılmak istiyor. 6 sene Türk voleybolunu sırtında taşıdı. 2 sene öncesine kadar yalnızdı. Ama önemli sporcular yetişti. Neriman, Gözde, Naz, Gizem... Milli takımdan Neslihan’ı çıkarın, yine kazanırız. Kadın voleybolu oturdu ama hak ettiği ilgiyi görmüyor.
 
‘BİRBİRİMİZİ KISKANIYORUZ’
Eşiniz voleybolda bir yıldız, sizse 16 güzel kadınla çalışıyorsunuz. Birbirinizi kıskanıyor musunuz? 
İkimiz de birbirimizi kıskanıyoruz. Onun kıskanması daha kadınsı duygularladır çünkü takımın yarısı onun arkadaşı. Bir kadına baksam kafama bir şey yerim. Gün geliyor antrenöründen bile kıskanıyorum ama bu sağlıklı bir kıskançlık.  
 
Red Hot Chili Peppers’ın basgitaristi Flea’nın Twitter’dan karınıza ilan-ı aşk etmesi üzerine çıkan haberlere karşın iyi bir kriz yönetimi uyguladınız.
Evet, büyütülecek bir durum yoktu. Twitter’da herkes ne düşündüğünü söylüyor, o da söyledi. Ayrıca herkes beğenebilir ama o benim karım.  
 
Bu tip durumlarla sık karşılaşıyorsunuzdur... 
Sıradan bir çift olsaydık çok büyük problemler yaşardık. Ancak şunu kabul etmek gerek, Neslihan uluslararası sporcu ve o bir ikon.  
 
Red Hot Chili Peppers konserine gideceğinizi söylemiştiniz ama gitmediniz? 
Bir gece önce evde otururken istemediğimiz halde konser biletleri geldi. “Gidelim” dedik ama sabah bütün gazetelerde “Neslihan ve Orkun Darnel konsere gidecek, hem de en önden izleyecekler” diye haberler çıkınca Neslihan çıldırdı. Organizasyon firmasını arayıp sitem etti. 
 
‘İSTİFA EDERSEM NESLİHAN GELİYOR DEMEKTİR’
Eşinizi Galatasaray Daikin’da görmek ister misiniz? 
Neslihan’a evlenme teklif etmeden önce, “Tek bir şey istiyorum, bir gün Galatasaray forması giyeceksin” demiştim. 2006’da Galatasaray İkinci Lig’de oynuyordu “Öpücükle mi oynayacağım” demişti. “Ben öpeceğim, yetmez mi” diye cevap verdim. 6 yılda çok şey değişti. O geldiğinde burada olmam. Türkiye’de karı-koca aynı takımda olmaz, yıpranırız. Yarın öbür gün “Orkun Darnel istifa etti” diye duyarsanız, bilin ki Neslihan bize geliyordur.  
 
Sizin takımda bir Neslihan var mı?
Ruh olarak Neriman, mucize topları öldürdüğü için Rosir, liderlikte Eleonora. Bizde üç kişi Neslihan çünkü biz takım peşindeyiz. Neslihan olsa muazzam olur ama şu an söz konusu değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor