Henrique: Krallığa oynuyor

Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Paulo Henrique, İtalya'nın Lazio takımının yanı sıra bazı Belçika takımları ve başka bir Türk takımından kendisine transfer teklifi geldiğini ancak menajerinin Trabzonspor'un teklifinin ciddi olduğunu söylediğini ve tran

Henrique: Krallığa oynuyor

Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Paulo Henrique, İtalya'nın Lazio takımının yanı sıra bazı Belçika takımları ve başka bir Türk takımından kendisine transfer teklifi geldiğini ancak menajerinin Trabzonspor'un teklifinin ciddi olduğunu söylediğini ve transferinin de bu doğrultuda gerçekleştiğini söyledi.

Henrique, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yayın organı Tam Saha Dergisi'ndeki röportajında, kendisi için Trabzonspor'a transferinin sürpriz olmadığını belirterek, ''Başka kulüplerden de teklifler vardı. Bunların arasında Lazio, bir Türk takımı ve Belçika'dan bazı takımlar mevcuttu. Menajerim beni arayarak Trabzonspor'un yaptığı teklifin çok ciddi olduğunu söyledi ve transferim bu doğrultuda gerçekleşti'' dedi.

Türkiye liginin Belçika ligine kıyasla daha üst seviyede olduğu düşüncesinin de bordo-mavili takıma gelişinde etkili olduğunu vurgulayan Henrique, şöyle devam etti:

''İkincisi ise Trabzonspor geçen sezonu ikinci sırada bitirmiş, şampiyonluğu kıl payı kaçırmış bir takım ve bu sezonki hedefi Şampiyonlar Ligi'nde oynamak. Böyle büyük bir hedefle yola çıkan bir takıma gelmek benim için müthiş bir motivasyon kaynağıydı. Türkiye'deki oyun yapısında daha çok gayret göstermem gerektiğini biliyorum. Süper Lig daha sert ve daha yoğun tempoda oynanan bir lig. Benim de buna uyum sağlamam gerekecek. Fakat şunu söylemeliyim ki, tercihimi yaparken bütün bunları değerlendirerek nihai kararımı verdim.''

Belçika'da attığı 18 golle gol krallığı yarışında Brugge'den Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund'a transfer olan Ivan Perisic ve şampiyon olan Genk'li Jelle Vossen arkasından üçüncü sırada yer aldığını kaydeden Henrique, ''Bir orta sınıf takımında, Westerlo'da oynuyordum ama kendileriyle rekabet halinde olduğum golcüler şampiyonluk yarışındaki büyük takımların forvet oyuncularıydı. Onların her maçta beş-altı gol pozisyonu şansı bulunurken, ben çok az fırsattan çok fazla gol çıkarmakla yükümlüydüm. Ve neyse ki bunu başardım. Hatta şunu da söyleyeyim. Sezonun ilk 4 haftasında oynamamıştım, beşinci haftadan itibaren başladım ve buna rağmen gol krallığı yarışında önemli bir mesafe kaydettim'' diye konuştu.

-''BURAK YILMAZ İLE TATLI BİR REKABET İÇİNDE OLACAĞIM''-

Kendisinin rekabetten verim çıkaran bir golcü olduğunu belirten Henrique, ''Olumlu taraflarım, iyi bir fiziksel kapasitem ve kondisyonum var. Oldukça güçlüyüm, top kontrolüm iyi, topla olan ilişkim iyi. Geliştirmem gereken tarafım kafa vuruşum. Çok daha iyi kafa vuruşları yapabileceğimi biliyorum. Hiçbir oyuncu mükemmel değildir. Kaldı ki ben daha çok gencim ve önümde çok uzun bir yol var. Bu uzun yolu da rekabet içerisinde olduğum diğer golcülerle yarışarak, her aşamasında başarılarla geçirmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Henrique, her forvet oyuncusunun gol kralı olmak isteyeceğini ve Türkiye'de de bu hedefinin olacağını kaydederek, ''Bu çok büyük bir ayrıcalık. Bu sezon takım arkadaşım Burak Yılmaz ile tatlı bir rekabet içinde olacağımızı düşünüyorum. Mümkün olduğu kadar fazla gol atmaya çalışacağım. Bu yarış nasıl devam edecek, nasıl geçecek, açıkçası buna çok fazla kafa yormak istemiyorum. Hedefim bir önceki sezondan daha fazla gol atmak. Her sezona bu hedefle başlıyorum ve yine aynı şeyi deneyeceğim. Başta da söylediğim gibi çok daha zorlu ve sert bir ligde bunu gerçekleştirmeye çalışacağım'' diye konuştu.

Futbol hayatında hiç sakatlık yaşamadığını anlatan Henrique, ''Çok şükür ki bu yaşıma gelene kadar en ufak bir sakatlık yaşamadım. Neredeyse çok küçük sorunların haricinde bugüne kadar tertemiz geldim ve fiziksel kapasitemi de en üst seviyede tutmayı başardım'' dedi.

Trabzonspor'a gelmeden önce Alanzinho, Colman ve Jaja'yı tanıdığını belirten Henrique, şöyle devam etti:

''Jaja, Westorla'ya da gelmeden önce ayrılmıştı. Trabzonspor'da da öyle oldu. İki durakta da onu yakalayamadım. Ama futbol bu. Futbol da tıpkı hayat gibidir. Bazen size böyle garip tesadüfler hazırlar ve siz de bu garip tesadüflerin içinde kendinizi bulursunuz. Bu arada hem Alanzinho hem de Gustavo gerçekten baş belaları. İşin şakası bir yana onların buradaki varlığı bana çok yardımcı oluyor. Zokora da burada çok önemli bir isim. O da deneyimiyle hem biz Güney Amerikalılara hem de takımdaki diğer oyunculara yol gösteriyor. Onunla birlikte olmak, onunla birlikte çalışmak da benim için çok değerli bir deneyim.'

-''TRABZONSPOR'U BASAMAK GÖRMÜYORUM''-

Henrique, Trabzonspor'u bir basamak olarak görüp Avrupa'nın üst düzey liglerine ve Brezilya milli takımına gitme yönünde bir hedefinin bulunmadığını anlatarak, şunları söyledi:

''Şurası bir gerçek ki, Brezilya Milli Takımı'nda forma giyme şansı yakalayabilmek için çok iyi bir sezon geçirmiş olmanız yeterli değildi. Bir istikrar yakalamanız ve bunu devamlı hale getirmeniz gerekir. Ben Trabzonspor'u bir basamak olarak görebilecek durumda değilim. Çünkü öncelikle kendimi göstermem ve ispat etmem gerekiyor. İnsanların bana duyduğu güveni boşa çıkarmadan bütün kapasitemle kendimi oyuna vermem gerekiyor. Bütün bunları gerçekleştirdikten ve oyun düzeyimi üst seviyeye çektikten sonra gelecekte olup bitecekleri konuşabiliriz.''

Trabzonspor'un şampiyonluk ve Şampiyonlar Liginde gruplara kalma hedefinin bulunduğunu ve bu hedeflere oynamak için kesinlikle hazır olduğunu belirterek, ''Trabzonspor'u tercih etmemin sebebi zaten buydu. Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalma hedefimiz var ve ben de bu hedef doğrultusunda çaba göstermek, elimden geleni yapmak zorundayım. Kendimi buna hazır hissediyorum. Umarım bunu gerçekleştirip Şampiyonlar Ligi gruplarında elimizden geleni yapacağız'' dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler