Hedef şimdi Euro 2020!

Arjantin’de bulunan TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için UEFA’nın kapısını çalacağı öğrenildi. Bilindiği gibi Türkiye’nin EURO 2020 adaylığı, UEFA’nın 2012 Mart ayında İstanbul’da düzenlenen 36. Genel Kurulu’nda gündeme g

Hedef şimdi Euro 2020!

Arjantin’de bulunan TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için UEFA’nın kapısını çalacağı öğrenildi. Bilindiği gibi Türkiye’nin EURO 2020 adaylığı, UEFA’nın 2012 Mart ayında İstanbul’da düzenlenen 36. Genel Kurulu’nda gündeme gelmişti. UEFA Başkanı Michel Platini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la da yaptığı görüşmeler sonrası “Türkiye’nin 2020 Olimpiyat Oyunları’na da adaylığı söz konusu. İki büyük organizasyonun aynı yıl, aynı şehirde yapılması söz konusu olmaz. Ancak Türkiye, olimpiyat adaylığından çekilirse, EURO 2020’yi alabilir”mesajını vermişti. Benzer açıklamalar Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge’dan da gelmişti. Ancak Türkiye, her iki organizasyona da adaylığını koymuştu.

70 BİNLİK STAT ŞARTI
Bu gelişmelerin ardından UEFA, EURO 2020 için yeni birmodeli benimsemiş ve görkemli şampiyonanın 13 Avrupa ülkesine dağıtılmasını uygun görmüştü. İşte dün gecenin ardından Türkiye de gözünü EURO 2020’nin yarı final ve final etabına dikti. UEFA, daha önce yaptığı açıklamada, yarı final ve final aşaması için 70 bin kapasiteli stat şartı koşmuştu. İşte; TFF Başkanı Demirören, hafta içinde UEFA’ya Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yarı final ve final maçlarına ev sahipliği yapması için başvuruda bulunacak.

PLATİNİ’NİN SÖZÜ VAR
UEFA Başkanı Michel Platini, mart ayında Alman dergisi Kicker’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin EURO 2020 üyeliği için önemli açıklamalarda bulunmuştu. Türkiye’nin kaderinin, olimpiyat seçimine bağlı olduğunu vurgulayan Platini, “Eğer Türkiye, 2020 Olimpiyat Oyunları’nı alırsa, orada EURO 2020 maçları olmayacak. Eğer almazsa, yarı final ve finaller için ben oyumu Türkiye’ye vereceğim” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor