Hazırlık maçaları önem kazanıyor

 Türkiye'nin ev sahipliğinde gelecek yıl düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren U20 Milli Takımımız, Antalya'da oynadığı hazırlık maçında Hırvatistan'ı 3-0 yendi. Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynanan karşılaşmayı (A) Milli Takım Tekn

Hazırlık maçaları önem kazanıyor

 Türkiye'nin ev sahipliğinde gelecek yıl düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren U20 Milli Takımımız, Antalya'da oynadığı hazırlık maçında Hırvatistan'ı 3-0 yendi.
 

Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynanan karşılaşmayı (A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, (A) Milli Takım Antrenörü Okan Buruk, (A) Milli Takım Kaleci Antrenörü Haluk Güngör, Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas da izledi. U20 Milli Takımımız maça Muhammed Alperen Uysal (Galataaray), Erhan Kartal (Denizlispor), İlkay Durmuş (Gençlerbirliği), Ethem Ercan Pülgir (Kartalspor), Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Muhammet Karpuz (Fortuna Duesseldorf), Enver Cenk Şahin (İstanbul BBSK), Hasan Türk (Beşiktaş), Artun Akçakın (Gençlerbirliği), Taşkın Çalış (Gaziantepspor) ve Kadir Arı (Beşiktaş) 11'i ile çıktı. Millilerimizin yedek kulübesinde ise Ozan Evrim Özenç (Denizlispor), Sadık Çiftpınar (Galatasaray), Tayfur Bingöl (Gençlerbirliği), Cumali Bişi (Çaykur Rizespor), Oktay Yokuşlu (Kayserispor), Kenan Karaman (TSG Hoffenheim) ve İbrahim Yılmaz (Darıca Gençlerbirliğispor) yer aldı.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Ay yıldızlı millilerimiz maçın 33'üncü dakikasında Artun Akçakın ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda rakibe oranla daha iyi oynayan Türkiye, 73'üncü dakikada Enver Cenk Şahin ile skoru 2-0'a taşırken, 76'ncı dakikada da Taşkın Çalış ile 3-0'lık üstünlüğe ulaştı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Türkiye karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Teknik direktör Feyyaz Uçar yönetimindeki U20 Milli Takımımız, Hırvatistan ile 20 Aralık Perşembe günü bir özel maç daha yapacak. Mardan Stadı'nda oynanacak bu karşılaşmanın başlama saati ise 13.30. Hırvatistan, Türkiye'nin dışında, U20 Dünya Kupası'na Avrupa'dan katılacak 6 ülkeden biri olması açısından hazırlık maçları büyük önem kazanıyor. Hazırlık maçının oynandığı Akdeniz Üniversitesi Stadı ise FIFA U20 Dünya Kupası için seçilen 7 stattan biri olma özelliğine sahip. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler