Hayatoğlu'nda Hacıosmanoğlu'na gönderme

1967 Trabzonsporlular Derneği Genel Başkanı Alaettin Hatayoğlu, Trabzonspor'un dostu kim düşmanı kim bunu en işi taraftarların bileceğini belirterek, İbrahim Hacıosmanoğlu'un bir İstanbul takımı olan Beşiktaş'tan dostluk beklentisi içinde olmasanı anlamsı

Hayatoğlu'nda Hacıosmanoğlu'na gönderme
1967 Trabzonsporlular Derneği Genel Başkanı Alaettin Hatayoğlu, Trabzonspor'un dostu kim düşmanı kim bunu en işi taraftarların bileceğini belirterek, İbrahim Hacıosmanoğlu'un bir İstanbul takımı olan Beşiktaş'tan dostluk beklentisi içinde olmasanı anlamsız bulduklarını söyledi. 
 
Hatayoğlu, Trabzonspor'un kurulduğu günden beri hep adaletten ve dostluktan yana tavır ortaya koyan bir kulüp olduğunu belirterek, "Geldiğimiz noktaya baktığımızda Trabzonspor ortaya koyduğu duruş ve ahlaklık futbolun karşılığını yıllar öncesinde kalmış, ancak İstanbul'un dükkanları Anadolu beyi olarak yükselen Trabzonspor 1990 yıllardan sonra önüne kesme eğilimi içine girmiştir. Bugün yaşadıklarımız bunun en güzel göstergesidir. Trabzonspor hep dostluktan yana tavır koymuş ancak karşısında her zaman emek hırsızları olmuştur" ifadesini kullandı.
 
Alaettin Hatayoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Futbolun anlamını yitirdiği şu günlerde, bir takım açıklamalarla Trabzonspor'un kiminle dost ya da düşman olduğu noktasında bir takım tartışmalar gündeme oturmuş durumda. Bu tartışmanın tarafı olarak Trabzonspor'un dostu ya da düşmanı kimlerdir bunu en iyi biz taraftarlar yaşadıklarımızla biliriz. Trabzonspor Kulüp Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu, meşruluğunu yitirmiş Türkiye Süper Ligi'nde oynayacağımız Beşiktaş maçı ile ilgili bir takım söylemlerde bulunmuş. İlk Beşiktaş Kulübünden yer istedi. Spor İl Güvenlik Kurulu bunu redeti. Bayramlaşmada ise Beşiktaş taraftarının içinde maç izleyeceğini beyan etmiş. Beşiktaş, camiasınıda Trabzon'da misafir etmek istediğini dile getirmiştir. Trabzonspor Başkanının bir İstanbul takımı ile anlamsız bir şekilde dostluk beklentisi içinde olmasını biz anlamsız buluyoruz. Kaldı ki şikeden hüküm giymiş ikinci takım Beşiktaş takımıdır."
 
"Trabzonspor Şampiyonluklarını 3 İstanbul takımı olan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı defalarca dize getirmiş tek büyüktür" diyen Hatayoğlu, "Trabzonspor'un bu 3 takımdan biri ile dostluk yapması, Trabzonspor'un tarihine ihanettir. Trabzonspor olarak Türkiye liginde 39 yıllık onurlu mücadelemiz sadece Fenerbahçe'ye karşı değil, Galatasaray'a ve Beşiktaş'a karşı da dik duruşumuzla perçinlemiş takımın taraftarlarıyız. Sayın başkan ve tüm futbol kamuoyu şunu bilsin ki bizim bu adaletsiz arenada 3 tane rakibimiz vardır ve bizim nazarımızda hiç birinin bir birinden farkı yoktur. Fenerbahçe bize ne kadar dost ya da düşmansa Galatasaray da, Beşiktaş takımları da aynı paralelde dost ya da düşmanımızdır. Biz şampiyonluk yaşadığımız o yıllarda İstanbul'daki maçlarımızda 3 takım taraftarını aynı tribünlere toplamış takımın taraftarlarıyız. Trabzonsporluluk farkımız ve büyüklüğümüz bu 3 İstanbul takımına karşı onurlu dik duruşumuzdandır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor