Hayaller Güneş, Hayatlar Terim…

Türkiye yine Şenol Güneş’i mumla aradı

Hayaller Güneş, Hayatlar Terim…

Türkiye A Milli Takımı, zoraki katıldığı EURO 2016’da yine hüsrana uğradı. Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım grupta oynadığı iki karşılaşmada gol bile atamadan iki mağlubiyet aldı.

Gruptaki ilk karşılaşmasında Hırvatistan’a 1-0 mağlup olan Milli Takım ikinci maçında da İspanya karşısında 3-0 mağlubiyet alarak turnuvanın en farklı mağlubiyetini alan takım oldu. Alınan yenilgilerin yanı sıra iki maçta da sahada hiçbir varlık gösteremeyen ve ne oynadığı belli olmayan bir görüntü çizilmesi Fatih Terim’in eleştirilerin odak noktasına koydu.

Milli takımda hiçbir başarısı olmamasına rağmen İstanbul basını ve lobisinin baskılarıyla bu görevi işgal eden sözde İmparator Fatih Terim’in bu görevde ne kadar daha kalacağı merakla bekleniyor.  Bilindiği gibi son dönemlerde hiçbir turnuvada varlık gösteremeyen Terim yönetimindeki takım bir önceki Avrupa Şampiyonası’nda da hiçbir taktik ve güzel oyun ortaya koyamadan son dakikalarda bulunan gollerle rakiplerini elemişti. Üst üste gelen bu başarısızlıklara rağmen Terim’in hala görevde kalması ise büyük bir şaşkınlık yaratıyor. Ayrıca Terim, EURO 2016’da milli takımlarda görev yapan teknik direktörler arasında en çok maaşı alması da ayrı bir çelişki noktası olarak görünüyor

ŞENOL HOCA ÇOK ARANIYOR

Türkiye’nin bu kötü performansı sonrası her maçın ardından akıllara Milli Takım tarihinin en büyük başarılarına imza atan isim olan Şenol Güneş geliyor. Uzun bir süre sonra tarihinde 2. Kez Türkiye’yi Dünya Kupası’na taşıyan başarılı teknik adam bununla da yetinmeyip 2002 Dünya Kupası’nda tarih yazarak 3.lüğü elde etmişti. O yılın en iyi teknik direktörü seçilen Şenol Güneş, tüm dünya tarafından takdir edilirken Türkiye’de malum medya ve kesimlerce saçından kıyafetine kadar eleştirilerek linç edilmişti.

Bunca eleştiriye rağmen Türkiye’yi dünya futboluna tanıtan adam olmayı başaran Güneş daha sonra da Konfederasyon Kupası’nda devlerin arasında yine 3. Olmayı başararak üst üste kendini kanıtlamıştı. Ancak yine de hedefte olmaktan kurtulamayan Güneş talihsiz bir şekilde  Avrupa Kupası elemelerinde Letonya’ya elenilmesinin ardından görevden ayrıldı. Güneş, bu süre zarfında alması gereken alacaklarını da almayarak adeta bir ders vermişti.

O günlerden bugünlere gelindiğinde ise Fatih Terim isminde yaratılan bir hayali imparatora Türk futbolunu emanet edenler yaşanan her hezimet sonrasında başarı ile saklanmaya yıllardır devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor