Hayal değil Real!

Her şey Athletic Bilbao maçıyla başladı... San Mames'te harikalar yarattı, kentin ve dünya futbolunun devi Real Madrid'in 'yıldız avcılarının' kıskacına takıldı. Trabzon'un başarılı eldiveni artık La Liga kulübünün takibinde. Tolga da bundan haberdar... A

Hayal değil Real!

Her şey Athletic Bilbao maçıyla başladı... San Mames'te harikalar yarattı, kentin ve dünya futbolunun devi Real Madrid'in 'yıldız avcılarının' kıskacına takıldı. Trabzon'un başarılı eldiveni artık La Liga kulübünün takibinde. Tolga da bundan haberdar... Ama bakın ne diyor;

İSPANYOLLAR'I MEST ETTİ
Tolga Zengin’in vitrine çıktığı ve kendini gösterdiği ilk maç deplasmandaki Athletic Bilbao sınavıydı. İspanyol basını, bu 90 dakikanın ardından ortaya çıkan 0-0’lık skorda Bordo-Mavili file bekçisinin inanılmaz katkısı olduğunu yazdı. AS, “Türk kaleci, Athletic’in zaferini çaldı” derken, Marca, “Athletic 10 net pozisyonda gol yapamadı” diyerek yine Tolga’yı işaret etti.

Tolga Zengin ise o karşılaşmadan sonra, “Burak’ın atılması hepimizi tetikledi. Herkes biraz daha birbirinin açığını kapatarak oynamaya başladı. Ben de görevimi yaptım” diyerek mütevaziliği elden bırakmamıştı.

MESSİ'Yİ BİLE GEÇTİ...
Milli file bekçisi, Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında da kalesindeki yerini aldı. Rakip Milano’da, 2009-2010’un Şampiyonlar Ligi Şampiyonu İnter’di. Karşılaşmanın mutlak favorisi ev sahibiydi. Ancak karşılaşmaya çok iyi konsantre olan Fırtına, Celustka’nın tek golüyle sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. Takım kazanmıştı ama Tolga Zengin’in de katkısı çok büyüktü.

Hatta o maçtan sonra Devler Ligi ilk haftasının ‘en iyileri’ oylamasında Trabzonspor’un file bekçisi, Messi, Rooney, Cavani gibi flaş takımların yıldızlarını geride bırakarak ‘en iyi’ seçilmeyi de başarmıştı.

'BEN DE DUYDUM AMA...'
Trabzonspor’un yıldızı da yaşanan gelişmelerden haberdar. Haberdar diyoruz çünkü menajeri aracılığı ile bir girişim olması mümkün değil!

Zira altyapıdan beri Trabzon’da olan Tolga, her görüşmesini kendi yaptı, menajer kullanmadı. O nedenle de bu yönden kendisine hiçbir resmi bilginin ulaşmadığını dile getiren Tolga Zengin, “Bu tip takımlar biliyoruz ki, 1 maç izleyip ‘tamam’ demez.

Uzun zamana yayıp takip ederler. Ben de duyuyorum böyle gelişmeleri. İnsan mutlu oluyor, heyecanlanıyor tabi. Fakat ben şu an o gelişmeleri değil, Trabzonsporumuz’un başarısını düşünüyorum” ifadelerini kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor