Hasan Yener'den iddialı açıklama

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, iddialı açıklamalarda bulundu.Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yener, İnter karşısında aldıkları galibiyetin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Son zamanlarda Türk f

Hasan Yener'den iddialı açıklama

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, iddialı açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yener, İnter karşısında aldıkları galibiyetin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Son zamanlarda Türk futbolunda yaşananları düşündüğünüz zaman Trabzonspor'un inter karşısındaki başarısı, hem Türkiye'de futbol sevenleri yeniden futbola döndürdü, hem de, Avrupa'nın Türkiye'ye bakışında önemli bir değişikliğe neden oldu. Artık Avrupa eski yıllarda olduğu gibi Trabzonspor ismini sık sık duyacak. 90'lı yıllara baktığınızda Trabzonspor Avrupa'daki en başarılı Türk takımlarından birisiydi. Daha sonra bu başarımıza belki bir ölçüde ara verdik. Ama bundan sonra Trabzonspor her geçen maç başarısını artıracaktır. Bunu hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Biz bir önceki yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu İnter'i kendi sahasında yenmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bizim için önemli bir avantaj" diye konuştu.

TRABZONSPOR, BİR TAKIMIN DEPLASMANDA NASIL OYNAYABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ

 

Yener, Avrupa kupalarında başarılı olmayı çok istediklerini de belirterek, "Bundan sonraki süreçte üst tur için mücadele edeceğiz. Zaten bu hedefimizi baştan beri belirlemiştik. Bu bakımdan güzel bir maç oldu ve Trabzonspor, deplasmanda bir takımının nasıl oynayacağı konusunda güzel bir örnek verdi. İlk defa bir Türk takımının deplasmanda İtalyan takımına karşı kazanması ayrı bir gurur. Umuyorum bu başarılar bundan sonrada devam eder" dedi.

HER MAÇTA KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ

Yener, bundan sonraki her maçta daha iyi seviyeye geleceklerine inandığını da ifade ederek şunları söyledi: "Avrupa'da oynadığımız her maçta takımdaki seviyenin daha da artacağına inanıyoruz. Bilindiği gibi Trabzonspor'un kadrosunda büyük bir değişiklik yaşandı. Aslında bizim gibi ligi iyi bir yerde bitiren takımın kadrosunda bu değişikliklerin olmaması gerekirdi diye düşünebilirsiniz ama şartlar bazen bunu gerektiriyor. Yeni oyuncularla yeni bir takım oluşturmak zor bir iş. O yüzden Şenol Güneş başta olmak üzere bütün teknik kadro bugüne kadar uzun bir kamp döneminde ve hazırlık maçlarında bunun denemesini yaptılar" diye konuştu.

TAKIMDAN AYRILANLARIN YERİNE ALDIĞIMIZ OYUNCULARDAN MEMNUNUZ

Genel Sekreter Yener, takımdan ayrılan oyuncuların şu andaki süreçte pişmanlık duyup duymayacaklarının sorulması üzerine, "Onu oyunculara sormak lazım. Gidenlerin yerine koyduğumuz oyuncuların başarısı bize bir ölçüde bunu unutturdu. Ama elbette ki kadromuzdaki oyuncularla devam etmek istediğimizi daha önce belirtmiştik" diye cevap verdi.

 

'LİG SIKIŞIK BİR TAKVİMDE OYNANACAK'

Trabzonspor'un iki kulvarda yarışa başladığını ve iki kulvarda da başarılı olmak istediğini de ifade eden Yener, şöyle konuştu: "Bu yıl liglerin bir ay ertelenmesi ve play-off nedeniyle 6 maç daha fazla oynanacak olması, ligleri çok sıkışık bir takvime sığdırma zorunluluğunu ortaya koydu. Bu bakımdan hem ilk yarı, hem de ikinci yarı Çarşamba ve Pazar günleri oynayacağız. Geniş bir kadromuz var ve bu yüzden böyle bir kadro oluşturduk. Oluşturduğumuz bu geniş kadroda bir sıkıntı yaşamayacağımızı sanıyorum."

'ŞENEZ ERZİK VE AYDINLAR'I LİLLE MAÇINA DAVET EDECEĞİZ'

Yener, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın İnter maçı sonrası kendilerini telefonla arayarak tebrik ettiğini belirterek, "Yönetim kurulu olarak Aydınlar ile UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik'i 27 Ekim'de oynanacak Lille maçına davet edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor