Hangi takım kaç para alacak?

TFF, hala ligde kime ne kadar para verileceğini belirleyemedi. 34 hafta dışındaki play-off için kaynak yok. Nakit sorunu yaşayan kulüpler, TFF'den yüz bulamayınca 'Mali sıkıntı için komisyon kurulsun' kararı aldı.Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği ar

Hangi takım kaç para alacak?

TFF, hala ligde kime ne kadar para verileceğini belirleyemedi. 34 hafta dışındaki play-off için kaynak yok. Nakit sorunu yaşayan kulüpler, TFF'den yüz bulamayınca 'Mali sıkıntı için komisyon kurulsun' kararı aldı.

Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasındaki ipler geriliyor. Dün İstanbul'da toplanan birliğin toplantısı iki saat sürdü. Toplantının ana maddesi kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntılardı. İşte TFF ile kulüpleri karşı karşıya getiren nedenler: TFF, hala bu sezon ligde dereceye girecek takımlara vereceği para miktarını belirleyemedi.

"Hangi kulüp, ne kadar para alacak?" sorusu aylardır netlik kazanmayınca, bunun da üstüne kulüplerin giderek yükselen nakit sıkıntısı, TFF tarafından görmezden gelinince sorun krizleşmeye doğru ilerledi. Şike soruşturması sonrası ligin genleriyle oynayan TFF geçen sezondan farklı olarak bu sezon için play-off sistemine geçti.

Ama 34 haftalık paranın dışındaki play-off'lar için kaynak bulamadı. Kulüpler Birliği bu konuda, "Sponsor" fikrini ortaya atarken, TFF takımlarının havuzda biriken paralarından kesinti yapıp play-off için kaynak yaratma fikrini düşünmeye başladı. İşte bu fikir kulüpleri rahatsız etti. Çünkü play-off dışı kalacak 10 kulüp, parasının azalmasına karşı çıktı. Dün Kulüpler Birliği toplasındaki bir konu da TFF'nin nakit akışı sıkıntısı yaşayan kulüplere geçen sezon gibi para vermemesiydi.

BİZİ FAİZE MAHKUM ETMEYİN
Kulüplerin başkan Aydınlar'a, "İhtiyaç halinde geçmişte olduğu gibi hakkımız olan paradan ödeme yapılsın. Sonra alacağımızdan düşülür. Biz de temlik, faiz dertleriyle uğraşmayız" dediği ama bir yanıt alamadıkları öğrenildi. Kulüpler Birliği, Aydınlar ile görüşmek üzere 3 kişilik bir heyet kurma kararı aldı. Heyet haftaya İstinye'ye gidecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor