Hami hoca doğru duruş sergiledi

Haber61.Net – Haber Servisi –  Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Trabzon şube Başkanı Nurettin Balaban kendileri hakkında Trabzonspor’dan ayrılan futbol antrenörleri  için sesleri çıkmıyor ifadeleri nedeni ile Haber61'e açıklamalarda bulundu. BİR

Hami hoca doğru duruş sergiledi

Haber61.Net – Haber Servisi –  Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Trabzon şube Başkanı Nurettin Balaban kendileri hakkında Trabzonspor’dan ayrılan futbol antrenörleri  için sesleri çıkmıyor ifadeleri nedeni ile Haber61'e açıklamalarda bulundu. 

BİR YILDA 11 TÜFAD ÜYESİ TRABZONSORDAN AYRILDI

TÜFAD Başkanı Nurettin Balaban, “  Günlerce anlatmaya çalıştık, Tekrar hatırlatmak gerekirse; Trabzonspor’un müzesinde bulunan 3 kupa hariç tamamı Trabzonlu antrenörlere ait. Tüm bu gerçeklere rağmen; Trabzonspor’un şu anki yönetim kurulu döneminde bir yıl içinde Derneğimiz üyesi olup  “Trabzonspor’un şerefli tarihindeki başarıları kazanan” Ahmet Suat Özyazıcı,Özkan Sümer ve o şanlı tarihin  futbolcuları ve antrenörleri  olup bugün TÜFAD Trabzon şubemize kayıtlı antrenörlerimizden ,Fatih Tekke,Tolunay Kafkas,Emir Şiranlı,Hamit Cihan,Ünal Karaman,Alper Boğuşlu,Mustafa Reşit Akçay , Hami Mandıralı ve son olarak Cemil Canalioğlu’nun  görevden ayrılması  ile bu sayı  11 ‘e ulaştı. Bu bizi fazlasıyla üzdü.”ifadelerine yer verdi.

DÜŞÜNCELERİMİZİ VE KAYGILARIMIZI YÖNETİME ANLATTIK

Balaban, “ Trabzonspor ‘un menfaatleri doğrultusunda İstanbul’da Trabzonspor’un Başkanı ile Trabzon’da Genel sekreteri görüşerek bu konudaki sıkıntımızı ve kaygılarımızı ifade etmeye çalıştık.  Göreve geldiklerinde ; Trabzonspor’un şerefli tarihindeki başarılarının nasıl kazanıldığının altını çizerek özümüze döneceğimiz değişim ve yapılanma ile başarıya ulaşıp, zaman ilerledikçe borç yükünü hafifletip, proje üreterek, yapılanarak ve en önemlisi özümüze dönerek kulübümüzü eski başarılı günlere getireceğiz” sözlerinin kendilerine ait olduğunu söyledik. Bu sözlerini Mustafa Reşit Akçay ‘ı göreve getirerek UEFA Avrupa ligi gurubunu yenilgi görmeden 1.sırada bitirdiklerini,Trabzonspor’un kasasına milyon dolarlar ve UEFA ülke sıralamasında zirveye doğru taşıyarak projelerinin hayata geçmeye başladığını,sonrasında kendi değerlerimizden Hami Mandıralı’ya güvenerek ; Maluda, Bamba ,Colman ve Zokora’nın yerine 1461 Trabzon takımından gelen 6 tane futbolcunun  oynamasına fırsat tanıyıp UEFA ‘ya katılma başarısı göstererek 30 yıldır yürünen yanlış yoldan dönerek doğru bir yolda olduklarını  bu yolla hedefleri yerin % 70 ine ulaştıklarını ,yürüdükleri bu yolda,çok büyük bir kamuoyu desteğinin yanlarında olduğunu  ifade etmeye çalıştık.”dedi.           

HAMİ MANDIRALI BEKLEMEKLE DOĞRU BİR DURUŞ SERGİLEDİ

30 Yıldır yürünen yolda tekrar yürüdüklerini ifade eden Balaban, “ Bu çabalarımız sonuç vermeyince 30 yıldır yürünen yolda tekrar yürümeye başladık. Tüm bu olumsuzluklara rağmen;Hami Mandıralı hoca Mustafa Reşit Akçay’ın zamanında bile Trabzonspor teknik direktörlüğüne adı geçen Sayın,Vahit Halil Hodziç’in Trabzonspor’daki görevine başlayana kadar Trabzonsporluluk anlayışı ile bekleyerek doğru bir davranış sergilemiştir. Temennimiz odur ki hala Trabzonspor’da sözleşmesi devam eden Hami hocanın emeğinin karşılığı verilmediği gün bize sessiz kaldığımızı söyleyenler tekrara aynı eleştiriyi o zamanda yaparlar.”kelimelerine yer verdi.  

SAYIN BURAK GÜRDAL TRABZONSPORLU ANTRENÖRLERİ ÇOK İYİ TANIYAMAMIŞ             

Balaban, “  Hami hoca’ya kulüp aradığını ve başka görevler teklif eden Trabzonspor’un CEO’su Sayın Burak Gürdal kardeşimiz herhalde Trabzonspor forması giymiş antrenörleri pek iyi tanıyamamış. Sayın Gürdal‘ın Hami Mandıralı  ve Trabzonsporlu futbol antrenörlerinin Trabzonspor’u Ülkemiz, Avrupa ve Dünya futbolunda zirvede şerefle temsil ettiğini bir kez daha gözden geçirmesini rica ederken ,kendisinin de bu günkü oturduğu o yüce makamda  bu antrenörler sayesinde oturduğunu unutmasın. Trabzonsporlu bu antrenörlerimiz için Trabzonspor’da çalışmak bir iş değil bir aşk, bir tutku, bir sevda ve en önemlisi mecburi bir görevdir. Bu nedenle bu antrenör arkadaşlarımızın kimsenin  desteğine ihtiyaçları  olmadığını, Tolunay Kafkas hoca 4 Trabzon antrenörü ile Karabükspor’da , Fatih Tekke ve Alper Boğuşlu milli takımda, Mustafa Reşit Akçay 3 Trabzon antrenör ile Akhisarspor’da,Ünal Karaman ,Emir Şiranlı Adanademirspor’da  çalışarak göstermişlerdir.

Sayın Gürdal ‘a bir başka önerimiz;  Trabzonsporlu bu  antrenörlerimiz  gerek yurt içi veya  yurt dışında  futbolcu izlemez, ancak izlettirirler. Özellikle de bu konuda  kendisinde duyarlı olmasını önemle rica ederiz.”dedi.

VAHİD HALİL HODZİÇ’E GEREKEN DUYARLILIĞI GÖSTERECEĞİZ             

Yeni antrenöre saygılı olacaklarını ifade eden Balaban, “ Bizler TÜFAD  olarak Trabzonspor’un büyüklüğüne ve evrenselliğine zerre kadar zarar vermeden Trabzonspor’un dünü , bugünü ve yarınları  için  kendi değerlerine sabır ,güven ve destekle başarılı olabileceğini  her fırsatta dile getireceğimizi ve bu temel anlayıştan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimizi önemle belirtirken, 30 yıldır 1 kupa hariç Trabzonspor’da hiçbir başarısı olmayan yabancı hocaya karşı olmamıza rağmen Trabzonspor’dan ayrılırken o gün çiçeklerle uğurladığımız Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Sayın Vahid Halil Hodziç’e aynı duyarlılığı göstereceğimizi tüm spor kamuoyuna saygı ile bildiririz.”kelimelerine yer verdi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor