Halterin altında kaldık!

 Türkiye, Londra 2012'nin dördüncü gününü de madalyasız kapatırken, özellikle 1998 Seul'den bu yana ülkemize 9 altın ve bir gümüş madalya getirmeyi başaran haltercilerimizin derecelerinin çok altında kalmaları büyük hayal kırıklığı yarattı. Dün podyuma ma

Halterin altında kaldık!

 

Türkiye, Londra 2012'nin dördüncü gününü de madalyasız kapatırken, özellikle 1998 Seul'den bu yana ülkemize 9 altın ve bir gümüş madalya getirmeyi başaran haltercilerimizin derecelerinin çok altında kalmaları büyük hayal kırıklığı yarattı. Dün podyuma madalya umudumuz olarak ilk önce Sibel Şimşek çıktı. 63 kiloda mücadele eden Şimşek, koparmada ilk iki hakkında kaldıramadığı 105 kiloda üçüncü hakkında başarılı olurken, silkmede ise 130 kiloluk kaldırışı sonrası denediği 133 kiloyu ikinci ve üçüncü hakkında kaldıramadı. Toplamda 235 kilo ile dördüncü sırayı alan Şimşek, büyük üzüntü yarattı. Şimşek'ten sonra akşam seansında erkekler 69 kiloda podyuma çıkan son Dünya şampiyonu Mete Binay da şeytanın bacağını kıramadı. Koparmada ilk hakkında kaldıramadığı 150 kiloyu ikinci hakkında kaldıran Binay, üçüncü hakkında 153 kiloda başarılı olamadı. Binay, madalya için iyi dereceler yapmak zorunda olduğu silkmeye 175 kilo ile iyi başladı ancak sonrasında iki kez denediği 180 kiloyu kaldıramadı ve toplamda 325 kilo ile altıncı oldu. Londra 2012'de podyuma çıkan 8 haltercimizin kötü performansı soru işaretlerini beraberinde getirirken, son olarak 85 kiloda sahne alacak Nezir Sağır'ın madalya şansı için "mucize" yorumu yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor