Halilhodzic Trabzonspor tarihinde 5. olacak!

Yeni sezona yeniden yapılanma ve yeni bir anlayışla girme hazırlığı yapan Trabzonspor'u önümüzdeki sezon çalıştırması beklenen teknik direktör Vahid Halilhodzic, bordo-mavili kulüpte daha önce görev alıp ayrılan ve daha sonra tekrar geri dönen teknik adam

Halilhodzic Trabzonspor tarihinde 5. olacak!

Yeni sezona yeniden yapılanma ve yeni bir anlayışla girme hazırlığı yapan Trabzonspor'u önümüzdeki sezon çalıştırması beklenen teknik direktör Vahid Halilhodzic, bordo-mavili kulüpte daha önce görev alıp ayrılan ve daha sonra tekrar geri dönen teknik adamlar arasındaki yerini almaya hazırlanıyor. Bordo-mavili kulübün Vahid Halilhodzic resmi olarak açıklamasının ardından Boşnak çalıştırıcı Trabzonspor tarihinde bordo mavili ekibi tekrar çalıştıran 5 teknik adamdan biri olacak. Trabzonspor'u, Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Şenol Güneş ve Ziya Doğan birden çok çalıştıran isimler oldu.

Bordo-mavililer Özyazıcı döneminde 4 kez ve Özkan Sümer döneminde ise 2 kez şampiyonluk yaşadı. Bordo-mavili takımı en fazla çalıştıran teknik adamların başında ise Şenol Güneş geliyor. Güneş döneminde bordo-mavili takım 2 kez şampiyonluğun kapısından dönerken 2011 yılında ise şampiyonluğu kazandı. Sonraki sezon da takımı şampiyonlar liginde başarıyla oynattı.

Ziya Doğan'ın Trabzonspor çalıştığırdığı 2003-04 sezonunda ise bordo-mavili takım Fenerbahçe'nin ardından ligi 2. sırada bitirdi. Ziyan Doğan takımın başına 2006-2007 sezonunda tekrar geldi ancak 9 hafta takımın başında kalabildi.

VAHİD HALİLHODZİC SIKINTILI DÖNEMDE GÖREV YAPTI

Gelecek sezon Trabzonspor'u çalıştırmasına kesin gözüyle bakılan teknik direktör Vahid Halilhodzic, bordo-mavili takımda görev yaptığı 2005-2006 sezonunda Trabzonsporlu futbolcular Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'in araçlarının ve iş yerlerinin kurşunlanması olayıyla karşı karşıya kalmıştı. Sıkıntılı bir dönemde bordo-mavili takımı toparlama adına misyon üstelenen Halilhodzic söz konusu dönemin sonunda Trabzonspor'u lig bitiminde 4. sıraya taşıyarak Avrupa Kupaları'na katılmasını sağladı. Halilhodzic döneminde Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 30 maça çıktı. 26 kez çıktığı lig maçında 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde etti. 4. kez çıktığı kupa maçcnda ise Trabzonspor 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler