Halilhodzic: Bavullarımı alıp gitmeyi...

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'la 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodzic, "Deplasmanda, bu tarz maçlarda hücum hattında yeterli değiliz" dedi.Halilhodzic, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, maçı kazanmak

Halilhodzic: Bavullarımı alıp gitmeyi...

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'la 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodzic, "Deplasmanda, bu tarz maçlarda hücum hattında yeterli değiliz" dedi.

Halilhodzic, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, maçı kazanmak için geldiklerini, rakiplerinin ne tür kaliteye sahip olduğunu iyi incelediklerini kaydetti.

Bilal Kısa'nın sol ayakla verdiği pasları, Gekas'ın yakın direğe koşularını iyi çalıştıklarını belirten Halilhodzic, şöyle konuştu:

"Takımım, beklediğim performansı sergileyemedi ve bir pozisyonda açık verdik. Maça çok kötü bir başlangıç yaptık. Rakibin golünden sonra futbol oynamaya başladık. İkinci yarı topa daha fazla hakim olan taraf bizdik. Birçok fırsat yarattık ama yine acelecilik yüzünden bu fırsatları kaçırdık. Bireysel anlamda kendi başına fark yaratan, sorumluluk alan bir oyuncuya sahip değilim. Kontratakta ikinci golü de yiyebilirdik. O yüzden bu akşam mutsuzum, galibiyet için gelmiştik. Altıncı beraberliğimizi aldık. Bu müsabakaları beraberlikle değil de galibiyetle bitirebilirdik ama o farkı yaratmak için yeterli seviyede değiliz."

Halilhodzic, müsabakada birçok sayıda fırsat yarattıklarını ancak son paslarda etkili olamadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Oyuncularım aceleci davranıyor, asist paslarında hata oluşuyor. Futbolcularım muhtemelen sinirlerine hakim olamıyor veya güven eksikliği oluyor. Aşırı kazanma arzusu da bunda etkili olabilir. Deplasmanda bu tarz maçlarda hücum hattında yeterli değiliz. Deplasmanda bu şekilde maç kazanamayız. Bu durumdan çıkmak için çeşitli seçenekleri deniyorum. 4 maçta da mağlubiyetimiz yok, bu son 4 maçta beraberlikle devam ediyor. Bu seriden de kurtulmamız lazım. Bugün ofansif bir takım sundum. Maçı kazanmak için hazırlanmıştık ancak kale önünde bitirici hamleleri yapamadık."

Maçtan sonra kaleci Fatih Öztürk ile son serbest vuruş pozisyonunu konuştuklarını aktaran Halilhodzic, "Serbest vuruşta adam paylaşımı nedeniyle bir oyuncuyla münakaşa yaşamışlar, hepsi bu. Sahada birbirleriyle tartışmamalarını söyledim" diye konuştu.

OCAK AYINA KADAR ZOR GEÇECEK!

Halilhodzic, maçı kazanmak için ofansif bir takım oluşturduğunu ancak kazanamadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Maalesef şu an deplasmanda kazanacak kabiliyetimiz yok. Bunu geliştirmek için daha fazla çalışmamız gerekiyor. Takımda tutukluk var, oyuncular bazen anlaşamıyorlar. Biz ne Bayer Münih'iz, ne Barcelona'yız ne de Real Madrid'iz, bu 3 takıma çok uzağız. Kaç defa tekrarlamam gerekiyor bilmiyorum ama 21 yeni oyuncu transfer ettik ve maalesef bir takım oluşturmak için bunlarla sürekli çalışmak gerekiyor. Yeni bir takım olduğumuz için bazı beklentileri karşılayamıyoruz. Ocak ayına kadar zor geçecek. Neye ihtiyacımız olduğunu çok iyi biliyorum. Oyuncuların, ne kadarını yapabileceğini biliyorum. Ben de ara ara şaşkınlığa, hayal kırklığına uğruyorum. Herkesin Trabzonspor'dan daha fazla beklentisi var ama maalesef seviye bu."

Kadro istikrarının olmadığının belirtilmesi üzerine Halilhodzic, "İdmanlarda neler yaşandığını hesaba katmıyorsunuz, o yüzden tercih nedenlerimizi bilmiyorsunuz. Ben de sabit 11'i sahaya sürmek isterim ama bu şartlar oluşmuyor. Taraftarımız ve yöneticilerimiz için üzgünüm. Hayatım boyunca bu kadar yoğun bir şekilde rakip takımın videolarını izletmemiştim. Gekas ve Bilal Kısa'nın neler yapabileceğini izlettik ama Gekas'ın golüne önlem alamadık."

Halilhodzic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kaç defa bavullarımı alıp gideyim diye düşündüm, bu projenin içinde bu birkaç aklıma geldi. Daha öncesinde 4-5 takımla yoğun çalıştıktan sonra zorlukların altından kalkabildik. Maalesef Trabzon'da hemen her şeyin düzeleceği, her şeyin olumlu olacağı algısı yayılmış. Çalışıyoruz, kendimizi yavaş yavaş geliştireceğiz."

VAHİD HALİLHODZİC YAYINCI KURULUŞA YAPTIĞI AÇIKLAMAYI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler