Halil Üner açıklamalarda bulundu

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş antrenörü Halil Üner, önemli açıklamalarda bulundu.Trabzonspor’a geldiği için mutlu olduğunu belirten Üner, “Trabzonspor’u seçme sebebim Trabzon halkının spora düşkünlüğü ve kaybetmeyi sevmeyen yapıya sahip olmasıdır. Beni

Halil Üner açıklamalarda bulundu

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş antrenörü Halil Üner, önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’a geldiği için mutlu olduğunu belirten Üner, “Trabzonspor’u seçme sebebim Trabzon halkının spora düşkünlüğü ve kaybetmeyi sevmeyen yapıya sahip olmasıdır. Benim yapımla çok örtüşüyor. Takımın zor durumda olması da diğer bir tercim sebebim. Karadeniz’de basketbol bayrağını Trabzonspor’un taşımasını ve bunun da devamının olmasını arzu ediyorum. Bu durum Türk basketbolu için çok önemli” dedi.

Trabzonspor’un ülkenin 4 büyük spor kulübünden biri olduğunu vurgulayan Üner, “Bu gerçekle hareket edildiğinde sadece futbol değil basketbolda da aynı başarı sağlanması gerekiyor.

Bu sene ligde kalıp gelecek sezon ise ilk 4 takım içerisinde olmak istiyoruz. Trabzonspor marka değeri çok büyük olan bir kulüp. Sadece futbolda kazanalım olmaz. Marka değerini her mecrada korumak gerek.

Bu felsefeyle son 3 maçtır takımın başındayım. Antalya Büyükşehir Belediyespor maçına 2 gün kala takımı devraldım. Normalde hazırlamadığım takımla maça çıkmak prensibim değil ama kulübün sıkıntı içerisinde olduğunu gördüğüm için maça takımın başında çıktım. Sonrasında Bandırma kırmızı’yı mağlup ettik, Beşiktaş karşısında ise fizik gücümüz tam hazır olmadığı için 3 periyot mücadele edebildik.

Beşiktaş kendi sahasında iyi bir ritimle oynuyor ve puan sıralamasında üstlerde yer alan takımları da yenmeyi başardılar. Telekom maçına da 1 hafta iyi bir şekilde hazırlandık. Oyuncularımız savunmada arzu ettiğimiz her şeyi yaptılar, direnç gösterdiler ve galip geldik” diye konuştu.

Taraftarın sayısının her geçen gün arttığını da dile getiren Üner, şöyle devam etti: “Önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile oynayacağız. Tribünleri doldurmak taraftarlarımızın, takımı maça iyi bir şekilde hazırlamak da bizim görevimiz. İnşallah Fenerbahçe maçıyla ligin ikinci yarısına iyi bir şekilde başlarız.

Rakibimiz Eurolig’de oynayan, ülkemizin en kuvvetli takımlarından bir tanesi ama bu önemli değil. Her iki takımda sahada beş kişiyle mücadele edecek. Yüreğimizi koyarak, seyircimizin de desteğiyle maçtan galip ayrılmak için elimizden geleni yapacağız. Kazanacağımıza da inanıyorum. Taraftarın bu maçta bir koltuğu bile boş bırakmaması gerekiyor”

Transfer yapmak istediklerini söyleyen Üner, “Takımın eksiklerini gidermek için yabancı oyuncu transfer etmek istiyoruz ancak kontenjanımız dolu. Sadece Bosman oyuncu transfer edebiliriz. Bu durum elimizi kolumuzu bağlıyor. Bir iki takviye yapabilseydik çok daha kolay başarı elde edecektik. Bosman oyuncu arayışımız devam ediyor. Türk oyuncu konusunda kulüpler hassas. Kimse oyuncu bırakmıyor. Dolaysıyla bu kadroyla veya bir Bosman oyuncu takviyesiyle takımı ligde tutmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Bu yıl Trabzon'un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Beko All Star 2012’in çok önemli bir organizasyon olduğunu ifade eden Üner, “Bu yıl basketbol adına en büyük organizasyon Trabzon’da yapılacak. Sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın ve Amerika’nın da gözü burada olacak.

Beko Basketbol Ligi Avrupa’nın en güçlü üç liginden bir tanesi. Organizasyon Trabzon’un basketbol ivmesini ateşleyecek bir unsur olacaktır. Böyle bir organizasyonun Trabzon’a verilmesi de buradaki basketbolun devamına ne kadar önem verildiğini gösteriyor.

İnşallah tribünleri tam doldurarak basketbolu ne kadar sevdiğimizi basketbol kamuoyuna göstermiş oluruz. Aynı zamanda bu organizasyon bir ateşlenme olur ve ligin ikinci yarısında bu ivmeyle maçları kazanarak ligi bize layık olan bir yerde bitiririz” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler