Halil Altıntop ikizi Hamit'i bekliyor

En iyi performansını 2005-06 sezonunda Bundesliga’da 20 kez rakip fileleri havalandırarak ortaya koyan Halil Altıntop, bu sezon beklentilerin altında kalırken, ikiz kardeşi Hamit Altıntop’un forma giydiği Galatasaray’a karşı patlama yaparak bordo-mavili t

Halil Altıntop ikizi Hamit'i bekliyor

En iyi performansını 2005-06 sezonunda Bundesliga’da 20 kez rakip fileleri havalandırarak ortaya koyan Halil Altıntop, bu sezon beklentilerin altında kalırken, ikiz kardeşi Hamit Altıntop’un forma giydiği Galatasaray’a karşı patlama yaparak bordo-mavili taraftarların gönlünü almak istiyor. 

Spor Toto Süper Lig’de bu hafta oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçı, Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin de mücadelesine sahne olacak. Almanya’da daha önce birçok kez karşı karşıya gelen ikiz kardeşler Türkiye’de ilk kez farklı formalar altında bir birlerine rakip olacaklar.
 
İlk kez Trabzonspor formasını 3 Ağustos 2012’de İstanbul’da oynanan Benfica maçında giyen Halil, 2011-2012 sezonu boyunca Süper Lig ve Avrupa Kupaları'nda toplamda 44 maçta 7 gol attı. Trabzonspor formasıyla Süper Lig’de 34 maç 2 Bin 184 dakike 6 gol ve 1 sarı kart istatistiği ile oynadı.
 
Bordo-mavili forma ile ilk golünü Gaziantepspor deplasmanında atan Halil Altıntop Şampiyonluk yarışında Beşiktaş’a attığı tek gol ise Trabzonspor’a 3 puanı getirmişti. Bunun dışında Orduspor, Manisaspor, Eskişehirspor ve Mersin İdman Yurdu filelerini havalandırdı. Halil, bu sezon ise ligde 2 gol atarken Sivasspor ve Gençlerbirliği filelerini havalandırabildi.
 
HALİL VE HAMİT İMZALARI
 
Futbolu ikizi Hamit Altıntop ile birlikte doğduğu şehrin takımı olan Schwarzweib Gelsenkirchen takımında başlayan Halil, kardeşiyle birlikte Tus Rotthausen ve Wattenscheid 09 takımlarında amatör olarak oynamış. Ama 2003 yılında onların yolları ayrılmış ve yalnız 2006-07 sezonunda birlikte Schalke 04’de oynamışlar. Wattenscheid 09 formasıyla 2001-02 sezonunda Erzgebirge Aue (5-2) ve Chemnitzer (3-0), aynı zamanda 2002-03 sezonunda Köln II (3-3) maçlarında Altıntop kardeşlerin her ikisi de gol atmıştı.
 
HAMİT’İN TAKIMINA GOL
 
Bundesliga’da 2003-04-2005-06 yıllarında Kaisersslautern - Schalke 04, 2007-08-2009-10 yıllarında Shalke 04, Bayern Munich, 2009-10 ve 2010-11 sezonlarındaki Eintracht Frankfurt -Bayern Munich mücadelelerinde aynı zamanda Halil-Hamit Altıntop kardeşler rekabeti de yaşandı. Halil Kaiserslautern formasıyla 2004 ve 2005 yıllarında kadrosunda Hamit’in bulunduğu Schalke 04 takımına gol atmayı başarmıştır.
 
Bordo-mavili takımın forvet oyuncusu Almanya’da forma giydiği dönemde ikiz kardeşi Hamit Altıntop’un takımına gol atmayı başarırken aynı başarıyı bu kez Galatasaray’a karşısında da göstermeyi hedefliyor. İki kardeşlerin Türkiye’de kaderleri yine birleşse de takımları ayrı. Halil ve Hamit kendi takımlarının başarısı için mücadele edecek. Trabzonspor-Galatasaray maçı sonrası bir taraf sevinecek bir taraf ise üzülecek.
 
KIRMIZI KARTI YOK
 
2011-12 sezonunda sadece deplasmanda İnter ve Samsunspor maçlarında sarı kart alan Halil centilmen duruşuyla ön plana çıkıyor. Halil’in profesyonel kariyeri boyunca bir kez bile kırmızı kart görmemesi onun nasıl bir futbol anlayışına sahip olduğunu ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor