Hakları değil ki savunsunlar

CAS’IN Sivasspor ile Eskişehirspor’a verilen 1’er yıl Avrupa Kupaları’ndan men cezasını onaması sonrası bu durumu daha önce tahmin eden Karabükspor yönetimi de 2011 yılındaki şike davası kapsamında başlatılan soruşturma sonucunda ceza alan takımların yeri

Hakları değil ki savunsunlar
CAS’IN Sivasspor ile Eskişehirspor’a verilen 1’er yıl Avrupa Kupaları’ndan men cezasını onaması sonrası bu durumu daha önce tahmin eden Karabükspor yönetimi de 2011 yılındaki şike davası kapsamında başlatılan soruşturma sonucunda ceza alan takımların yerine Avrupa’ya gidecek olmalarından ötürü mutlu olmadıklarını ifade etti. Karabükspor’un şikeye karışan ve ceza alan takımlara karşı bu tutumunu ödüllendiren TFF de aynı anlayış ve tutumla kendi internet sayfasından açıklama yaptı. İşte TFF’nin yaptığı o açıklama: “K Karabükspor Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Ahmet Gölbek bugün Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada; ‘Geçtiğimiz sezon ligde iyi mücadele ettik. Avrupa kupalarına katılmak için çalıştık ancak başarılı olamadık. Bunu bileğimizin hakkıyla yapmak isteriz. Kulüplerin ceza alması ve onların yerine Avrupa kupalarına katılmamız içimize sinmez. Birilerinin ceza almasını beklemek Kardemir Karabükspor’a asla yakışmaz. Her iki kulübümüzün de ceza alması bizi son derece üzer’ ifadelerine yer vermiştir.
 
TFF olarak Karabükspor Başkanı Sayın Mustafa Yolbulan ve Asbaşkanı Sayın Ahmet Gölbek nezdinde Karabükspor camiasına teşekkür ederken UEFA hukuki süreci devam eden kulüplerimiz için de aynı duyguları taşımaktayız. Centilmenlik, rakibe saygı ve futbol etiği açısından bu örnek davranışı takdirle karşıladığımızı ve örnek olması yönündeki temennimizi tüm futbolseverlerle paylaşmak isteriz. Unutulmaması gerekir ki; futbol sahada olduğu kadar, saha dışında da tüm unsurlarının dostluk ve kardeşlik içerisinde olması gereken bir oyundur.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler