Hakemlere penaltı cezası

Derbi notu 7.9 olan orta hakem Bülent Yıldırım ile 7.8 alan yardımcısı Erdinç Sezertam, maçın gözlemcisi Serdar Çakır tarafından “Bariz hata”lı göründü. MHK’nın iki hakemi de asgari üç maç dinlendireceği belirtildi. Beşiktaş-Galatasaray derbisinin son dak

Hakemlere penaltı cezası

Derbi notu 7.9 olan orta hakem Bülent Yıldırım ile 7.8 alan yardımcısı Erdinç Sezertam, maçın gözlemcisi Serdar Çakır tarafından “Bariz hata”lı göründü. MHK’nın iki hakemi de asgari üç maç dinlendireceği belirtildi.

 

Beşiktaş-Galatasaray derbisinin son dakikalarında verdikleri penaltı ile maça damgasını vuran hakem Bülent Yıldırım ve yardımcı hakem Erdinç Sezertam, Merkez Hakem Kurulu tarafından bir süre dinlendirilecek.

Burak’ın rakip ceza alanına girerken Escude ile mücadelesine yardımcısı Erdinç Sezertam’ın uyarısı ile penaltı kararı veren FIFA kokartlı hakem Yıldırım’ın gözlemcisi Serdar Çakır’dan 7.9 notunu (Bariz hata) aldığı öğrenildi. Bu pozisyonda hareketin ceza alanı çizgisinde olduğunu görerek hakemi uyaran yardımcı Sezertam’ın da 7.8 (Bariz önemli hata) notunu aldığı bildirildi.

 

MHK’nin, her iki hakemi de asgari üç hafta dinlendireceği ifade edilirken, kıdemli yardımcı Cem Satman’ın notunun 8.3 (beklenen performans) şeklinde belirlendiği kaydedildi.

 

‘Temas var’ 

Maçın sonunda soyunma odasında gözlemci ve hakemler arasında yapılan toplantıda yardımcı hakem Sezertam’ın Galatasaraylı oyuncuya Escude tarafından yapılan hareketin ceza sahası ön çizgisi üzerinde olduğunu ve faul olarak nitelendirilecek bu girişim nedeniyle hakem Bülent Yıldırım’ı uyardığını söylediği vurgulandı.

 

Bülent Yıldırım’ın da pozisyonu net olarak göremediği, ancak Sezertam’ın kulaklıktan yaptığı uyarı sonrası, uzun zamandır Türkiye liglerinde ve Avrupa’da trio olarak maçlara çıktığı yardımcısının görüşüne itibar ettiğini belirttiği öğrenildi.

 

Otoriteler ne dedi?

 

SELÇUK DERELİ (MİLLİYET) 

Görünen o ki, penaltıyı yardımcı hakem Erdinç Sezertan verdirdi. Bu pozisyonda Escude’nin sol ayağıyla Burak’ın sol ayağına bir müdahalesi var. Pozisyon faul. Ancak asıl tartışılması gereken, pozisyonun içeride olup olmadığı... Temas olduğunda Burak’ın vücudu ceza alanı çizgisi üzerinde ancak temasa maruz kalan ayağı çizginin dışındaydı. Ancak oyuncunun bedeni çizginin üzerinde ve çizgi de ceza alanı sayıldığı için penaltı kararı doğruydu.

 

ERMAN TOROĞLU (HÜRRİYET) 

Bülent Yıldırım, Beşiktaş’ın galibiyetini elinden aldı. Yani emeğe haksızlık etti. Pozisyonun penaltı olmadığına inanıyor, doğru bir şekilde. Ama kendisi yedi metredeyken, 47 metre uzaklıktaki yardımcı hakemin ikazıyla kararını değiştiriyor. Penaltı veriyor. “Bülent Yıldırım, o zaman sen düdüğünü ver yardımcıya, bayrağı da sen al geç kenara.” Madem Burak’ı indiriyorlar, bariz gol şansından dolayı kırmızı kartın nerede? Yardımcıya sorsaydın ondan da yardım isteseydin.

 

BÜLENT YAVUZ (HABERTÜRK) 

Pozisyon zaten dışarıda, hakem çok yakın ve “Oyna” diyor. Daha sonra sahneye yardımcı hakem Erdinç Sezertam giriyor. Üstüne hiç de vazife olmayan bir pozisyonda hakeme penaltı verdiriyor. Yardımcı hakemin işgüzarlığına bak. Bu karara kargalar bile güler.

 

SERDAR TATLI (FANATİK) 

Pozisyona baktığımızda, Beşiktaşlı Escude ile Burak Yılmaz’ın pozisyonu ceza alanı dışında başlıyor. Beşiktaşlı oyuncunun ne yerden, ne de havadan Burak Yılmaz’a hiçbir teması yok. Dolayısıyla verilen penaltı kararı maçın sonucuna direkt etki yaptı.

 

ALİ AYDIN (ZAMAN) 

Bülent Yıldırım, 85. dakikada yardımcı hakemi Erdinç Sezertam’a uyarak tertemiz çıkacağı müsabakadan eleştirilerle ayrılmak zorunda kaldı. Pozisyon net şekilde Yıldırım’ın beş metre önündeydi. ‘Devam’ diyen Yıldırım, yardımcı hakemi Erdinç Sezertam’dan gelen uyarıyla penaltıya döndü. Kendisi de inanmadı. Yıldırım, ilk verdiği kararına devam etse derbinin yıldızı olurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler