Hakemlerden Tahkim Kuruluna tepki

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD), Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles'in 11 maçlık cezasını 4 maça indirerek, spor kamuoyundaki tüm inandırıcılığını kaybettiğini bildirdi.TFFHGD'den yapılan yazılı açıklamada

Hakemlerden Tahkim Kuruluna tepki

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD), Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles'in 11 maçlık cezasını 4 maça indirerek, spor kamuoyundaki tüm inandırıcılığını kaybettiğini bildirdi.

TFFHGD'den yapılan yazılı açıklamada, Meireles'in Galatasaray-Fenerbahçe maçında hakem Halis Özkahya'ya karşı aklı başında hiçbir yetişkin erkeğin kabul edemeyeceği ahlak dışı, sportmenlik ve fair-play ruhundan uzak davranış sergilediği belirtildi.
 
Açıklamada, Meireles'in Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 11 maçla cezalandırıldığı hatırlatılarak, ''Bu karar spor kamuoyunun büyük çoğunluğu nezdinde takdirle karşılanmış ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ilgili yönetmeliklerinin doğru uygulandığı ve ahlak değerlerinin korunduğu ortak kanaatiyle, spor kamuoyunda sinirlerin ve güvensizlik ortamının yatışmasına önemli katkılar sağlamıştır'' denildi.
 
Tahkim Kurulu'nun, PFDK'nın Meireles'e verdiği cezada indirime gitmesiyle ortamın yeniden gerildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
 
''Tahkim Kurulu'nun vicdanları kanatacak nitelikte bir karara varması spor kamuoyu nezdinde tüm inandırıcılığını kaybetmesine, TFF'ye ve kurullarına olan güven duygusunun tamamen sarsılmasına, hatta yok olmasına neden olmuştur.
 
Tahkim Kurulu'nun anılan kararında belirtmiş olduğu gerekçeler, akıl ve mantık sınırlarını zorlarken, hakem camiasının kamuoyu nezdinde büyük yara almasına sebep olmuştur. Tahkim Kurulu'nun, vicdanları kanatan bu kararı mutlak suretle yeniden değerlendirme içine girmesi ve kararın düzeltilmesi yönünde tüm yetkisini kullanması gerekmektedir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor